• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Sriracha mayonaise (Spice up your meal!)

Sriracha mayonaise (Spice up your meal!)

juli 6, 2017 By Linda 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Sriracha Mayonaise | TalkNomzToMe.nl
Sriracha mayonaise is, naast ons vertrouwde recept voor Jalapeno Chili Knoflookdip, onze nieuwste liefde op het gebied van spicy food. Wij steken niet onder stoelen of banken dat we allebei gek zijn op pittig eten en pittig eten kan op verschillende manieren. Door pit te gebruiken in je gerecht en dit te serveren met een pittige saus creeer je lagen in de smaak van wat je eet. Pittig eten bereiden is een vak apart en wij experimenteren er graag op los. Zo zijn we uiteindelijk tot dit recept gekomen waarvan we alweer twee variaties hebben die standaard op tafel komen.

Cajun fries zijn hier in huis een favoriet bijgerecht waar de scriracha mayonaise heel goed bij past. En ook onze spicy chicken wings waarvoor we binnenkort het recept zullen delen smaken geniaal met deze saus. Wij houden er echt van om smaaklagen op te bouwen en staan dus ook vaak op het allerlaatste moment nog een saus te maken voor bij het eten. Gewoon, omdat het kan. En met uitzondering van de sriracha heb je, net als ons, voor dit recept waarschijnlijk alles standaard in huis. Snel de keuken in dus, want deze saus mag niet ontbreken bij je volgende BBQ!
Sriracha Mayonaise | TalkNomzToMe.nl

Zo maak je Sriracha mayonaise

Natuurlijk heb je sriracha saus nodig. Als je dit niet hebt kun je ook voor een andere hete saus kiezen, al kun je er beter een tripje supermarkt of toko aan wagen om toch die fles scriracha te gaan halen!

Neem je citroen, snijdt deze doormidden en pers het sap er uit. De pitjes halen wij altijd uit het sap, de stukjes vruchtvlees die meekomen geven een lekker zuurtje. Die laten we dus altijd zitten. Mocht je hier zelf niet van houden kun je het citroensap even door een theezeefje heen gieten.

Neem een kommetje en doe hier mayonaise, sriracha, het citroensap en een goede snuif vers gemalen zout bij. Roer alles goed door elkaar en laat minimaal 10 minuten staan voor je de saus serveert. Zo kunnen de smaken goed in elkaar trekken.

Een snelle saus, met een heerlijke oempf en een onverwacht frisse smaak door het citroensap.

Eet smakelijk!

Sriracha Mayonaise | TalkNomzToMe.nl
Print
Sriracha mayonaise
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Spice up your meal!

Gang: Dip, Saus
Keuken: Fusion, Spicy
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 225 gram mayonaise
  • 3 eetlepels scriracha
  • 2,5 eetlepels citroensap
  • Zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  2. Laat de saus minimaal 10 minuten rusten voordat je hem serveert zodat de smaken goed intrekken.
Tip(s) van de chef
  • Wil je deze sriracha mayonaise nóg lekkerder maken? Voeg één of twee heel fijn gesneden teentjes knoflook toe aan de saus.
  • Als je citroen niet friszuur genoeg vind kun je ook kiezen voor vers limoensap.
  • Mag het frisse van de citrus nog iets meer overheersen qua smaak kun je wat van de schil raspen en dit als extra toevoegen aan de saus.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Dippable Nomz, Nomz Tags: BBQ, Dip, Fris, Limoen, Mayonaise, Saus, Spicy, Sriracha

Vorig bericht: « Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
Volgend bericht: Picknick bagel (met picknick tips!) »

Lees Interacties

Reacties

  1. The lemon kitchen zegt

    april 10, 2018 om 07:29

    Oh heerlijk i like it spicy!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Suikerrandjes voor een feestelijk glas
    Suikerrandjes voor een feestelijk glas

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....