Een picknick bagel is weer eens iets anders dan een gewoon broodje. En aangezien we hier in huis allemaal heel erg graag gaan picknicken is het leuk om een beetje te variëren. Als we met zijn tweetjes gaan picknicken ziet onze picknickmand er heel anders uit dan wanneer we met zijn zessen gaan. En natuurlijk zijn er een heleboel dingen te verzinnen om in een picknickmand te stoppen. Dat flesje koude rosé of koude witte wijn is wat ons betreft, als je niet met de auto gaat, een must. Daarbij is het leuk om eens iets anders te doen als de eeuwige tapas of kleffe sandwich. Daarom hebben wij voor jou; De picknick bagel.
Het grootste voordeel van een bagel is dat het broodje wat steviger is qua structuur, waardoor het broodje niet zo snel klef en zompig wordt als wanneer je gewone boterhammen of afgebakken broodjes gebruikt. Kom je aan op de plaats van bestemming, leg je je picknickkleed neer en dan vraag je je af waarom je geen rietjes hebt meegenomen zodat je je broodje zonder knoeien kunt opdrinken… Gelukkig kan dat ook heel anders zodat je ook de volgende keer zin hebt om te gaan picknicken.
Zo maak je een picknick bagel
Ons geheime plan van aanpak is heel simpel. Wij beleggen ons brood pas wanneer we aangekomen zijn op de plaats van bestemming. Ieder soort beleg gaat in een part bakje en wanneer we zijn uitgegeten stapelen we de bakjes in elkaar zodat ze bijna geen ruimte innemen op de terugreis.
Natuurlijk kun je de bagels ook thuis alvast beleggen. We hebben net verteld dat een bagel minder snel vochtig wordt, dus bereid je picknick gewoon voor op de manier die jij het prettigst vind.
Bak je bagels af en snijdt ze open. Beleg ze met gemengde sla, geraspte worteltjes, komkommer, plakjes kaas, gemixte kiemgroenten, avocado, uitgebakken spekreepjes en plakjes kipfilet. Als je wilt kun je nog een saus of dressing naar keuze pakken. Wij kozen voor de immer populaire Sergio saus.
Wil je de bagels ter plekke beleggen doe je zoals gezegd ieder ingredient in een apart bakje. Zo blijft alles lekker vers en knapperig. Heb er erg in dat je de spek goed laat afkoelen voordat je hem inpakt. Als je ook een saus of een dressing wilt kun je deze meenemen in een klein drinkflesje met een schroefdop. Snijdt de bagels alvast open en pak ze ieder apart in met een stuk aluminiumfolie. Zo blijven ze knapperig en vers.
Eet smakelijk!
Ook heel lekker als gewoon broodje natuurlijk
- 4 bagels
- 150 gram gemengde sla
- 75 gram geraspte worteltjes
- 1/2 komkommer
- 4 plakken kaas
- 2 avocados
- gemixte kiemgroenten
- 8 plakjes uitgebakken spek
- 8 plakjes kipfilet
- Saus of dressing naar keuze
- Bak je bagels af en snijdt ze open.
- Als je voor een saus of dressing hebt gekozen besmeer je hier de bagel helften mee.
- Beleg de bagels met de gemengde sla, geraspte worteltjes, komkommer, plakjes kaas, gemixte kiemgroenten, avocado, uitgebakken spekreepjes en plakjes kipfilet in de volgorde die je zelf het lekkerst vind. (Of laat weg wat je niet lust!)
- Gebruik koelelementen wanneer je je picknickmand inpakt. Dat houdt het eten koel en vers, zeker met warm weer.
- Naast de bagels kun je natuurlijk nog wat kleine tapas zoals olijven of blokjes kaas meenemen.
- Probeer de hoeveelheden van de ingredienten zo op elkaar af te stemmen dat je alle bakjes leeg eet. Zo kun je ze in elkaar stapelen als het tijd in om naar huis te gaan en heb je geen stress van het moeten Tetrissen om alles weer in elkaar te laten passen. Heb je toch nog iets over? Gooi het alstjeblieft weg. Producten die te lang ongekoeld blijven bederven sneller. Zorg dus dat je een vuilniszakje bij je hebt!
- Vergeet niet om een fles met zonnebrand in je picknickmand te gooien. Er is niets vervelender dan verbranden terwijl je heerlijk van je maaltijd zit te genieten.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Dit recept verscheen in een andere artikelvorm reeds eerder op Relatieplanet.nl
Geef een reactie