• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Valentijn cakepops met extra liefde

Valentijn cakepops met extra liefde

februari 13, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Valentijn Cakepops

Valentijn cakepops konden natuurlijk niet ontbreken in onze lijst met gerechten speciaal voor Valentijn. Of je nu je wederhelft, je longtime crush of je kinderen wilt trakteren op iets lekkers, met cakepops zit je eigenlijk altijd goed. Het enige wat je nodig hebt is tijd. Voor de rest zijn de ingredienten niet heel erg spannend. Al kun je die natuurlijk wel spannend maken door de cakepops samen te maken. Gesmolten chocolade kun je namelijk ook best als bodypaint gebruiken 😉

Alle gekheid op een (lolly-)stokje. Je kunt het jezelf heel gemakkelijk maken door een kant en klare cake te kopen. Als je zelf een cake bakt steek je natuurlijk nog meer liefde in je cakepops, dus die keuze is aan jou. Verder gebruik je voor dit recept enkel gecondenseerde melk, (pure) chocolade en versiersels die je óf toch al in huis hebt óf die je vrij voordelig in een strooibus met verschillende vormpjes kunt kopen. Oh, en een beetje kleurstof natuurlijk, want niets zegt liefde als cakepops die roze blijken te zijn als je er een hapje van neemt.

Valentijn Cakepops

Zo maak je Valentijn cakepops

Snijdt de korsten aan alle zijden van de cake af. Je wilt natuurlijk dat de binnenzijde van je cakepops mooi egaal kleurt en met donkere stukjes korst gaat dat natuurlijk niet zo goed lukken.

Verkruimel de cake in een grote schaal en schenk hier de gecondenseerde melk en de kleurstof bij. Meng alles goed door elkaar tot de verkruimelde cake mooi egaal van kleur is. Draai met de hand balletjes met een doorsnede van zo’n twee centimeter van de mix. Leg de balletjes op een stuk vetvrij papier en zet alles minimaal een uur in de koelkast als je van al de cake balletjes hebt gedraaid.

Smelt de chocolade au bain marie en zet de gesmolten chocolade naast je cakeballetjes die je net uit de koelkast hebt gehaald. Neem een lollystokje en doop deze in de chocolade. Hierna duw je het lollystokje ongeveer tweederde in een cakeballetje. Nu blijft je cakepop gemakkelijker in elkaar zitten en kun je het hele cakeballetje in de chocolade dompelen. Laat overtollige chocolade even afdruipen en zet je cakepop op een stuk vetvrij papier. Terwijl de chocolade nog nat is kun je versiering over de cakepop sprenkelen. Herhaal dit tot al je cakepops zijn bedekt met chocolade en versiersels.

Snoep smakelijk!

Valentijn Cakepops
Print
Valentijn cakepops met extra liefde
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 30 min
 

Wat een  verwennerij

Gang: Brunch, Hapjes
Keuken: Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 300 gram blanke cake zonder korst
  • 175 gram gecondenseerde melk Ongeveer een half blikje
  • 1 mespunt hard roze kleurstof
  • 300 gram pure chocolade
  • 24 lollystokjes
  • Versiersels naar keuze
Bereidingswijze
  1. Verkruimel de cake in een grote schaal.
  2. Voeg de kleurstof en de gecondenseerde melk toe en meng alles tot het egaal van kleur is.
  3. Draai balletjes van het mengsel en leg deze op vetvrij papier in een bakblik.
  4. Zet de balletjes minimaal een uur in de koelkast.
  5. Smelt de chocolade au bain marie.
  6. Doop een lollystokje in de chocolade en steek hem ongeveer tweederde in een cakeballetje.
  7. Dip het cakeballetje helemaal in de chocolade.
  8. Laat overtollige chocolade afdruipen en zet je cakepop op vetvrij papier.
  9. Versier de chocolade met de versiersels als de chocolade nog nat is.
  10. Herhaal de voorgaande vier stappen tot je cakeballetjes op zijn.
Tip(s) van de chef
  • Als je de cakepops als echte lollies wilt serveren kun je het lollystokje na het dippen en versieren rechtop in een stuk oase of piepschuim steken. Houdt er dan wel rekening mee dat je de overtollige chocolade eerst heel goed moet laten afdruipen.
  • In plaats van de cakepops helemaal onder te dompelen kun je de chocolade er ook met een lepel in strepen overheen drizzelen. Zo zie je al wat van de kleur die aan de binnenzijde zit.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Festive Nomz, Hapjes, Naughty Nomz, Nomz Tags: Cake, Chocolade, Gecondenseerde melk, Valentijn

Vorig bericht: « Love Hurts (Chocomousse duo met kokos en chili)
Volgend bericht: Appelfriet met pindakaas-yoghurt dip – Kiddiesnack #3 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Botermais (Lekker mét en zonder BBQ)
    Botermais (Lekker mét en zonder BBQ)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....