Valentijn cakepops konden natuurlijk niet ontbreken in onze lijst met gerechten speciaal voor Valentijn. Of je nu je wederhelft, je longtime crush of je kinderen wilt trakteren op iets lekkers, met cakepops zit je eigenlijk altijd goed. Het enige wat je nodig hebt is tijd. Voor de rest zijn de ingredienten niet heel erg spannend. Al kun je die natuurlijk wel spannend maken door de cakepops samen te maken. Gesmolten chocolade kun je namelijk ook best als bodypaint gebruiken 😉
Alle gekheid op een (lolly-)stokje. Je kunt het jezelf heel gemakkelijk maken door een kant en klare cake te kopen. Als je zelf een cake bakt steek je natuurlijk nog meer liefde in je cakepops, dus die keuze is aan jou. Verder gebruik je voor dit recept enkel gecondenseerde melk, (pure) chocolade en versiersels die je óf toch al in huis hebt óf die je vrij voordelig in een strooibus met verschillende vormpjes kunt kopen. Oh, en een beetje kleurstof natuurlijk, want niets zegt liefde als cakepops die roze blijken te zijn als je er een hapje van neemt.
Zo maak je Valentijn cakepops
Snijdt de korsten aan alle zijden van de cake af. Je wilt natuurlijk dat de binnenzijde van je cakepops mooi egaal kleurt en met donkere stukjes korst gaat dat natuurlijk niet zo goed lukken.
Verkruimel de cake in een grote schaal en schenk hier de gecondenseerde melk en de kleurstof bij. Meng alles goed door elkaar tot de verkruimelde cake mooi egaal van kleur is. Draai met de hand balletjes met een doorsnede van zo’n twee centimeter van de mix. Leg de balletjes op een stuk vetvrij papier en zet alles minimaal een uur in de koelkast als je van al de cake balletjes hebt gedraaid.
Smelt de chocolade au bain marie en zet de gesmolten chocolade naast je cakeballetjes die je net uit de koelkast hebt gehaald. Neem een lollystokje en doop deze in de chocolade. Hierna duw je het lollystokje ongeveer tweederde in een cakeballetje. Nu blijft je cakepop gemakkelijker in elkaar zitten en kun je het hele cakeballetje in de chocolade dompelen. Laat overtollige chocolade even afdruipen en zet je cakepop op een stuk vetvrij papier. Terwijl de chocolade nog nat is kun je versiering over de cakepop sprenkelen. Herhaal dit tot al je cakepops zijn bedekt met chocolade en versiersels.
Snoep smakelijk!
Wat een verwennerij
- 300 gram blanke cake zonder korst
- 175 gram gecondenseerde melk Ongeveer een half blikje
- 1 mespunt hard roze kleurstof
- 300 gram pure chocolade
- 24 lollystokjes
- Versiersels naar keuze
- Verkruimel de cake in een grote schaal.
- Voeg de kleurstof en de gecondenseerde melk toe en meng alles tot het egaal van kleur is.
- Draai balletjes van het mengsel en leg deze op vetvrij papier in een bakblik.
- Zet de balletjes minimaal een uur in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Doop een lollystokje in de chocolade en steek hem ongeveer tweederde in een cakeballetje.
- Dip het cakeballetje helemaal in de chocolade.
- Laat overtollige chocolade afdruipen en zet je cakepop op vetvrij papier.
- Versier de chocolade met de versiersels als de chocolade nog nat is.
- Herhaal de voorgaande vier stappen tot je cakeballetjes op zijn.
- Als je de cakepops als echte lollies wilt serveren kun je het lollystokje na het dippen en versieren rechtop in een stuk oase of piepschuim steken. Houdt er dan wel rekening mee dat je de overtollige chocolade eerst heel goed moet laten afdruipen.
- In plaats van de cakepops helemaal onder te dompelen kun je de chocolade er ook met een lepel in strepen overheen drizzelen. Zo zie je al wat van de kleur die aan de binnenzijde zit.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie