• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Love Hurts (Chocomousse duo met kokos en chili)

Love Hurts (Chocomousse duo met kokos en chili)

februari 9, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Love Hurts Chocomousse

Love Hurts is niet alleen de titel van een heel bekend nummer van Nazareth, het is ook nog eens de bittere waarheid voor iedereen die wel eens verliefd is geweest. Verliefd zijn is heerlijk zoet als je op je roze wolk zit en het doet zeer op de momenten dat het even wat minder gaat. En dat is wat we hebben proberen te vangen in dit dessert. Kokos voor dat heerlijke gevoel van verliefdheid en chili voor die momenten dat de liefde even een scherp randje heeft.

Stiekem is de combinatie van zoet en pittig gewoon gruwelijk lekker. Wij zijn allebei gek op pittig eten en de combinatie van chocolade en chili is geen onbekende. Voor ons was het dus logisch om dat ook eens in een chocomousse variant te proberen. En de kokosmousse… Tja, kokos is ook altijd lekker en helemaal in combinatie met chocolade. (Riep daar iemand Bounty?) En de combinatie van deze twee? Love Hurts, dat is één ding wat zeker is. Maar uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje en gelukkig zijn. En dat ga je van dit duo zeker worden!
Love Hurts Chocomousse

Handig om te pinnen!

Zo maak je het Love Hurts chocomousse duo

Zet twee schalen klaar om de twee soorten chocomousse in op te kloppen. Klop in één schaal de ongeklopte slagroom op met cacaopoeder en rode chilivlokken. Klop in de tweede schaal de ongeklopte slagroom op met geraspte kokos. Ja, dit is inderdaad een iets luxere variant van de snelle chocomousse die we eerder deelden. Ook voor Valentijn hoef je niet perse lang in de keuken te staan om iets bijzonders op tafel te zetten.

Als je beide kommen met room stevig hebt opgeklopt laat je het circa een uur opstijven in de koelkast voor je het gaat serveren. Als je dit dessert al eerder, bijvoorbeeld een dag van tevoren, wilt voorbereiden is dat geen probleem. Zorgt wel dat je de schalen dan goed afdekt om uitgedroogde plekken te voorkomen.

Serveer de twee soorten chocomousse in aparte schaaltjes. Decoreer de kokosmousse met wat extra geraspte kokos en decoreer de chilimousse met wat extra rode chilivlokken. Om het helemaal af te maken strooi je er wat rode suikerhartjes overheen en serveer je de aparte schaaltjes op één bord.

Pure liefde in twee schaaltjes om heerlijk samen van te snoepen.

Eet smakelijk!

Love Hurts Chocomousse
Print
Love Hurts (Chocomousse duo met kokos en chili)
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Maar het blijft zooo lekker.

Gang: Dessert
Keuken: Fusion
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
Voor de kokosmousse
  • 100 gram ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 theelepel geraspte kokos en een beetje voor decoratie
Voor de chilimousse
  • 100 gram ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1/2 theelepel rode chili vlokken en een beetje voor decoratie
Voor de decoratie (optioneel)
  • Rode suikerhartjes
Bereidingswijze
  1. Klop de ingredienten voor de kokosmousse tot een stevige mousse.
  2. Klop de ingredienten voor de chilimousse tot een stevige mousse.
  3. Laat beiden een uur opstijven in de koelkast.
  4. Serveer de kokosmousse in een schaaltje en decoreer met wat extra kokosrasp en rode suikerhartjes.
  5. Serveer de chilimousse in een schaaltje en decoreer met wat extra rode chili vlokken en rode suikerhartjes.
Tip(s) van de chef
  • Als je jouw chocomousse liever iets zoeter eet kun je een halve tot een volle eetlepel poedersuiker toevoegen aan de recepten. Houdt er wel rekening mee dat het zoet van de suiker ook de pit van de rode chili vlokken wat afvlakt.
  • Houd je juist niet van extreem pittig, halveer dan de hoeveelheid rode chilivlokken of gebruik ze enkel als decoratie op een chocomousse die je verder puur laat.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Dessert, Festive Nomz, Naughty Nomz, Nomz, Quick Nomz Tags: Cacaopoeder, Geraspte kokos, Poedersuiker, Rode Chili Vlokken, Slagroom, Suikerhartjes, Valentijn

Vorig bericht: « Ontbijt pizza met yoghurt en rood fruit
Volgend bericht: Valentijn cakepops met extra liefde »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....