• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Verse frietjes – Ook voor in de vriezer!

Verse frietjes – Ook voor in de vriezer!

december 15, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Verse frietjes

Verse frietjes waren vroeger al een hit in huis. Mijn ouders bakten de frietjes vrijwel altijd zelf. Mijn vriendjes en vriendinnetjes op school wisten dat ook heel dondersgoed en op de een of andere manier bleven ze vaak eten als er frietjes op het menu stonden. Hoeveel indruk die verse frietjes nu echt hadden gemaakt kwam ik pas jaren later achter. Ik woonde al op mezelf en mijn beste vriendinnetje van vroeger kwam langs om mijn verjaardag te vieren. Om het gemakkelijk te houden had ik een grote pan met soep en broodjes gemaakt. Tot haar grote teleurstelling. Ze was oprecht een beetje boos dat ze geen verse frietjes kreeg zoals vroeger… Dat heb ik goed gemaakt door toch maar wel frietjes voor haar te bakken hoor!

Mijn kinderen zijn (natuurlijk) ook gek op verse frietjes en ze maken dus ook geregeld deel uit van de maaltijd. Soms eten we wel drie keer per week frietjes en het kan ook zomaar zijn dat we drie weken geen frietjes eten. Omdat ik niet altijd tijd en zin heb om uitgebreid verse friet te bakken heb ik meestal ook een zak in de vriezer liggen. Dat is precies hetzelfde gemak als de voorgebakken friet uit de supermarkt, maar dan 100 keer lekkerder!

Zo maak je verse frietjes

Verse frietjes
Je begint met goede frietaardappelen. Als je niet van frietjes met schil houd schil je eerst de aardappelen. Wij snijden de aardappelen altijd zonder ze te schillen. (Natuurlijk wassen we ze wel!) Dat scheelt een hoop eten weggooien, je bent sneller klaar en stiekem vinden we het lekkerder ook. Als je de frietjes hebt gesneden gooi je ze in een bak met koud water om ze schoon te spoelen.

Verse frietjes
Haal de verse frietjes uit het water en leg ze op een theedoek om ze goed droog te deppen. Eventueel kun je ze ook droogslingeren in een ouderwetse slacentrifuge. Begin met het voorbakken van de frietjes in schone zonnebloemolie. Zorg dat de temperatuur van de olie rond de 140 graden is. Bak de frietjes tot ze gaan “zingen”. De verse frietjes zullen dan net tegen het oppervlak van de olie aan drijven en de bellen in het vet worden wat groter. Dit duurt zo’n 4 tot 6 minuten, afhankelijk van hoe dik je de frietjes hebt gesneden.

Schep de verse frietjes uit de olie en laat ze uitdruipen en afkoelen op keukenpapier.

Verse frietjes

Als de frietjes helemaal zijn afgekoeld kun je ze eventueel invriezen zodat je een voorraadje voorgebakken friet in de vriezer hebt liggen. Wil je de frietjes echt vers eten sla je deze stap over. Mocht je ze vanuit de vriezer willen afbakken zijn de stappen hetzelfde als hieronder.

Verse frietjes

Als je de verse frietjes niet wilt invriezen kun je ze, nadat ze helemaal zijn afgekoeld, afbakken. Doe dit ook in zonnebloemolie die verwarmd is tot rond de 175 graden. Je bakt de frietjes tot ze mooi goudbruin zijn en helemaal drijven. Dit duurt zo’n 3 tot 6 minuten, afhankelijk van hoe dik je frietjes zijn en hoe ver je ze hebt voorgebakken. Laat ze even uitdruipen op keukenpapier voor je ze serveert.

Het kost best even tijd om je frietjes zelf, helemaal vers te maken, maar het is dubbel en dwars de moeite waard. Echt waar.

Eet smakelijk!

Verse Frietjes
Print
Verse frietjes – Ook voor in de vriezer!
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
 
Gang: Bijgerecht, Diner
Keuken: Nederlands, Vlaams
Aantal: 1 Persoon
Ingredienten
  • 3 Frietaardappelen
  • Zonnebloemolie
Bereidingswijze
  1. Was of schil de aardappelen en snijdt ze in frietjes van het formaat van jouw keuze.
  2. Gooi de verse frietjes in koud water.
  3. Verwarm de zonnebloemmolie tot circa 140 graden.
  4. Haal de verse frietjes uit het water en droog ze in een theedoek of met een slacentrifuge.
  5. Bak de verse frietjes voor in de zonnebloemolie tot ze gaan drijven, maar nog niet verkleuren. Dit zal zo'n 4 tot 6 minuten duren.
  6. Laat de verse frietjes uitlekken op keukenpapier en laat ze volledig afkoelen.
  7. (Eventueel kun je de frietjes nu invriezen.)
  8. Verwarm de zonnebloemolie tot circa 175 graden.
  9. Bak de frietjes tot ze helemaal drijven en mooi goudbruin van kleur zijn.
Tip(s) van de chef
  • Je kunt zoveel of zo weinig frietjes maken als je zelf wilt. Zo lang je ervoor zorgt dat er voldoende zonnebloemolie in de pan zit kun je alle kanten op.
  • Pas op dat je niet teveel frietjes in één keer (voor-)bakt. Als het vet te snel afkoelt omdat je een te grote hoeveelheid in één keer wilt bakken zullen je verse frietjes vet worden.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (4 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Naughty Nomz, Nomz Tags: Friet, Verse friet, Voorgebakken friet

Vorig bericht: « Luie quiche (Geen oven nodig!)
Volgend bericht: Chocolade chips (Zout en zoet in één!) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Bert Visser zegt

    december 26, 2019 om 18:24

    Heb je ervaring met invriezen van de frieten?
    Hoelang kun je ze ongeveer ingevroren laten?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 4, 2020 om 14:55

      Tot drie maanden is geen probleem, mits je de zak of bak waarin je de frietjes invriest goed afsluit.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Verse frietjes - Ook voor in de vriezer!
    Verse frietjes - Ook voor in de vriezer!

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....