Lekker zaterdagavond vieren, of welke weekend dag dan ook, is niet iets wat je snel doet als je op je uitgaven moet letten. Gelukkig kun je met restjes en een beetje creativiteit jezelf af en toe ook een beetje kietelen. Als je het zelf niet doet, wie doet het dan voor je.
Afgelopen week hebben we een hoop verschillende dingen klaargemaakt en van de meeste gerechten zijn er in meer of mindere mate restjes overgebleven, of hebben we bewust iets apart gehouden om ervoor te zorgen dat je op zaterdagavond met een minimale inspanning lekker op de bank kunt duiken met een tafel vol lekkers. Misschien hebben we er met het budget voor deze gerechten zelfs wel voor gezorgd dat je jezelf bij al het lekkers kunt trakteren op een biertje of een glaasje wijn. Kun je een betere manier verzinnen om weekend te vieren?
We beginnen met de komkommer. Snijdt deze in halve maantjes en zet ze in een leuk bakje of op een leuk bordje op tafel.
Met de saoto en de gado gado zijn niet alle frites stick op gegaan. Als je er niet stiekem van gesnoept hebt kunnen die ook mooi op tafel voor een lekker avondje bankhangen.
Ook van de cassave kroepoek moet er nog minstens een derde van de zak over zijn. Als het goed is zelfs de helft. Dit past ook mooi op de snacktafel.
Tot zo ver is er nog geen koken aan te pas gekomen, maar we moeten toch heel even iets doen in de keuken om het geheel leuk af te maken.
Er is nog pindasaus over van de gado gado en de kip die we helemaal kaalgeplukt en gepluisd hebben heeft nog een derde deel kippluis overgelaten. Houdt drie eetlepels pindasaus apart. Hier kun je de komkommer in dopen.
Meng het kippluis door de rest van de pindasaus et voila, je hebt een snelle en simpele kipsate salade. Strooi er ter garnering een theelepel gebakken uitjes overheen en gebruik in plaats van toastjes de cassave kroepoek om deze op te snoepen.
Als laatste gebruik je de kipvleugeltjes die we hebben bewaard. Bak deze op in een koekenpan en voeg kruiden zoals knoflook en/of paprikapoeder toe om ze lekker op smaak te brengen. Natuurlijk kun je ook andere kruiden gebruiken als je meer zin hebt in een andere smaak. Oregano met knoflook, alleen peper en zout, grillkruiden, het is maar net wat je hebt staan en waar je zin in hebt.
Met vijf minuten snijden en vijf minuten “koken” heb je een tafel vol lekkers. Dat het allemaal left-overs zijn mag de pret niet drukken. Lekker een filmpje erbij of je favoriete programma en zo kom je de zaterdagavond wel door.
Eet smakelijk!
Geen recept sheet nodig deze keer. Als we zeggen dat we voor gemakkelijk gaan, dan gaan we ook echt voor gemakkelijk 😀
Kosten van dit recept;
Restje kip €0.36
Kruiden €0.15
Frites sticks €0.16
Komkommer €0.23
Gebakken uitjes €0.16
Cassave kroepoek €0.35Totale kosten €1.41
* Tip van de chef
Wil je van verschillende smaken genieten? Verdeel de gesneden komkommer in twee delen en bestrooi één deel met een klein beetje zout en peper en het andere deel met peper en knoflook.
Is de pindasaus aan de dikke kant, voeg gewoon enkele eetlepels water toe en roer de saus goed door. Blijf water toevoegen tot je de gewenste dikte hebt voor je saus.
Wil je net iets meer maagvulling? Kook dan nog twee eieren hard. Snijdt de eieren doormidden, schep het eigeel er uit, meng dit met een goede theelepel mayonaise, schep het eigeel mengsel terug in de eieren en maak af met een snufje paprikapoeder en/of wat bieslook.
Doe je dit laatste gaan de kosten voor deze maaltijd met €0,30 omhoog door het toevoegen van de eieren. Van de theelepel mayonaise nemen we aan dat iedereen deze wel heeft staan.
NIET VERGETEN
Gaat niet alle kipsate salade op? De salade smaakt heerlijk op een broodje als lunch.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Mariska zegt
Ah zo lekker! Jammer dat ik niet zo veel in huis heb. Had beter op moeten letten met de booschapjes.
Linda zegt
Als je een klein beetje creatief bent heb je vast wel andere lekkere dingen in huis waar je een feesttafel(tje) mee in elkaar kunt draaien? Ideetje voor morgenavond dan 😉 Laat maar weten als je inspiratie nodig hebt!