• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Gekookte aardappelen met bloemkool en een gehaktbal

Gekookte aardappelen met bloemkool en een gehaktbal

januari 8, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Bloemkool_Gehaktbal_First
Gekookte aardappelen met bloemkool en een gehaktbal, veel Hollandser dan dat ga je het niet krijgen. Dat ik bij het beantwoorden van de 25 foodvragen tag aangaf geen groot fan te zijn van Hollandse kost heb ik met het bereiden van deze budgetmaaltijd geweten. Zo ongeveer alles wat mis kon gaan ging ook mis. Aardappelen laten overkoken en bijna laten aanbranden omdat ik telefoon kreeg en vergat het fornuis in de gaten te houden, foto’s die niet wilden lukken. Stiekem verdenk ik de bloemkool, een van mijn minder favoriete groenten in Hollandse gerechten, ervan dat hij me heeft gehoord en me terug wilde pakken of iets dergelijks…

Alle gekheid op een stokje; Liefhebber van Hollandse kost of niet, er is helemaal niets mis met een ouderwets simpele maaltijd. Ook dit soort maaltijden vinden regelmatig kun weg naar de tafel. Daarbij maken gekookte aardappeltjes met lekker veel jus vrijwel iedere maaltijd lekker. Deze maaltijd was dus ook zeker geen straf!

Begin met het draaien van de gehaktballen. Doe het gehakt in een schaal en voeg paneermeel, ei, peper en zout toe. Kneed alles goed door en vorm twee stevige ballen van het gehakt.
Smelt een klont boter in een braadpan en braad de gehaktballen rondom aan. Draai daarna het vuur laag en laat de gehaktballen rustig doorgaren.

Schil ondertussen de aardappelen, snijdt ze in grove stukken en kook ze in een pan met ruim water en flinke snuf zout in zo’n 15 minuten gaar.

Als laatste snijdt je de bloemkool roosjes van de bloemkool en kook deze gaar in circa 5 minuten. Zelf ben ik fan van beetgaar. Als jouw bloemkool iets zachter mag zijn kook je hem een paar minuutjes langer.

Bloemkool_Gehaktbal_Last

Serveer de aardappelen met de bloemkool en de gehaktbal bij voorkeur in een diep bord. Zo heb je alle ruimte om je aardappelen te prakken met de jus van de gehaktbal. Om de bloemkool een beetje extra “oempf” te geven, en omdat ik niet zo van sauzen over mijn groenten houd bij dit soort gerechten, heb ik er wat grillkruiden overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Bloemkool en een gehaktbal
Print
Gekookte aardappelen met bloemkool en een gehaktbal
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Degelijke Hollandse budget maaltijd.

Gang: Diner
Keuken: Budget, Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 3 aardappelen
  • 1/3 bloemkool
  • 200 gram gehakt
  • Paneermeel
  • 1/2 Ei
  • Zout
  • Peper
  • Flinke klont boter
Bereidingswijze
  1. Meng het gehakt met een half ei, wat paneermeel en zout en peper
  2. Vorm stevige ballen van het gehakt mengsel
  3. Verhit wat boter in een braad pan
  4. Braad de gehaktballen aan en laat ze rustig door garen
  5. Kook de aardappelen
  6. Kook de bloemkool
  7. Giet de aardappelen en de bloemkool af
  8. Serveer het geheel
Tip(s) van de chef
  • Wat ik niet wist is dat de bladeren van een bloemkool ook eetbaar zijn. Op de website van Bijstandsgerechten.nl vond ik een recept wat me zeker de moeite van het proberen waard lijkt.
  • Heb je jus over? Vries deze in in ijsblokjesbakjes of -zakjes. Altijd handig om achter de hand te hebben als je een keer vlees klaarmaakt bij gekookte aardappelen waar je niet voldoende jus van hebt.

Kosten van dit recept;

Aardappelen €0.22
Ei €0.15
Bloemkool €0.50
Rundergehakt €1.12
Kruiden €0.15

Totale kosten €2.13

 

NIET VERGETEN

Overgebleven bloemkool roosjes kun je bewaren. Later deze week maken we een overheerlijke ovenschotel zonder oven waar je de roosjes in op kunt maken.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 1,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Diner, Nomz Tags: Bloemkool, Budget, Budget week, Dina schrijft, Gehaktbal, Gekookte aardappelen

Vorig bericht: « Gado Gado
Volgend bericht: Lekker zaterdagavond »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....