• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Lekker zaterdagavond

Lekker zaterdagavond

januari 9, 2016 By Linda 2 Reacties

Zaterdagavond_First

Lekker zaterdagavond vieren, of welke weekend dag dan ook, is niet iets wat je snel doet als je op je uitgaven moet letten. Gelukkig kun je met restjes en een beetje creativiteit jezelf af en toe ook een beetje kietelen. Als je het zelf niet doet, wie doet het dan voor je.

Afgelopen week hebben we een hoop verschillende dingen klaargemaakt en van de meeste gerechten zijn er in meer of mindere mate restjes overgebleven, of hebben we bewust iets apart gehouden om ervoor te zorgen dat je op zaterdagavond met een minimale inspanning lekker op de bank kunt duiken met een tafel vol lekkers. Misschien hebben we er met het budget voor deze gerechten zelfs wel voor gezorgd dat je jezelf bij al het lekkers kunt trakteren op een biertje of een glaasje wijn. Kun je een betere manier verzinnen om weekend te vieren?

Zaterdagavond_1

We beginnen met de komkommer. Snijdt deze in halve maantjes en zet ze in een leuk bakje of op een leuk bordje op tafel.

Zaterdagavond_3

Met de saoto en de gado gado zijn niet alle frites stick op gegaan. Als je er niet stiekem van gesnoept hebt kunnen die ook mooi op tafel voor een lekker avondje bankhangen.

Zaterdagavond_2

Ook van de cassave kroepoek moet er nog minstens een derde van de zak over zijn. Als het goed is zelfs de helft. Dit past ook mooi op de snacktafel.

Tot zo ver is er nog geen koken aan te pas gekomen, maar we moeten toch heel even iets doen in de keuken om het geheel leuk af te maken.

Zaterdagavond_4

Er is nog pindasaus over van de gado gado en de kip die we helemaal kaalgeplukt en gepluisd hebben heeft nog een derde deel kippluis overgelaten. Houdt drie eetlepels pindasaus apart. Hier kun je de komkommer in dopen.
Meng het kippluis door de rest van de pindasaus et voila, je hebt een snelle en simpele kipsate salade. Strooi er ter garnering een theelepel gebakken uitjes overheen en gebruik in plaats van toastjes de cassave kroepoek om deze op te snoepen.

Zaterdagavond_6

Als laatste gebruik je de kipvleugeltjes die we hebben bewaard. Bak deze op in een koekenpan en voeg kruiden zoals knoflook en/of paprikapoeder toe om ze lekker op smaak te brengen. Natuurlijk kun je ook andere kruiden gebruiken als je meer zin hebt in een andere smaak. Oregano met knoflook, alleen peper en zout, grillkruiden, het is maar net wat je hebt staan en waar je zin in hebt.

Met vijf minuten snijden en vijf minuten “koken” heb je een tafel vol lekkers. Dat het allemaal left-overs zijn mag de pret niet drukken. Lekker een filmpje erbij of je favoriete programma en zo kom je de zaterdagavond wel door.

Eet smakelijk!

Geen recept sheet nodig deze keer. Als we zeggen dat we voor gemakkelijk gaan, dan gaan we ook echt voor gemakkelijk 😀

Kosten van dit recept;

Restje kip €0.36
Kruiden €0.15
Frites sticks €0.16
Komkommer €0.23
Gebakken uitjes €0.16
Cassave kroepoek €0.35

Totale kosten €1.41

* Tip van de chef

Wil je van verschillende smaken genieten? Verdeel de gesneden komkommer in twee delen en bestrooi één deel met een klein beetje zout en peper en het andere deel met peper en knoflook.

Is de pindasaus aan de dikke kant, voeg gewoon enkele eetlepels water toe en roer de saus goed door. Blijf water toevoegen tot je de gewenste dikte hebt voor je saus.

Wil je net iets meer maagvulling? Kook dan nog twee eieren hard. Snijdt de eieren doormidden, schep het eigeel er uit, meng dit met een goede theelepel mayonaise, schep het eigeel mengsel terug in de eieren en maak af met een snufje paprikapoeder en/of wat bieslook.

Doe je dit laatste gaan de kosten voor deze maaltijd met €0,30 omhoog door het toevoegen van de eieren. Van de theelepel mayonaise nemen we aan dat iedereen deze wel heeft staan.

NIET VERGETEN

Gaat niet alle kipsate salade op? De salade smaakt heerlijk op een broodje als lunch.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Festive Nomz, Nomz, Quick Nomz Tags: Dina schrijft, Hapjes, Kipsate salade, Left overs

Vorig bericht: « Gekookte aardappelen met bloemkool en een gehaktbal
Volgend bericht: Cannelloni (zonder oven) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska zegt

    januari 9, 2016 om 21:05

    Ah zo lekker! Jammer dat ik niet zo veel in huis heb. Had beter op moeten letten met de booschapjes.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 9, 2016 om 22:22

      Als je een klein beetje creatief bent heb je vast wel andere lekkere dingen in huis waar je een feesttafel(tje) mee in elkaar kunt draaien? Ideetje voor morgenavond dan 😉 Laat maar weten als je inspiratie nodig hebt!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....