• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Molho de piri piri

Molho de piri piri

april 21, 2020 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Molho de piri piri is een pittige saus die niet mag ontbreken in huis als je gek bent op Portugees eten. Of als je gek bent op pittig eten. Dus als je gek bent op beiden, dan hebben we hier het recept voor je wat je vanaf nu standaard iedere week gaat maken. Gewoon, omdat het zo simpel en lekker is dat je iedere maaltijd ermee kunt opleuken.

Waarom molho?

Molho is het Portugese woord voor saus. Nu ben ik er zelf ook nog niet helemaal achter hoe de Portugese taal precies in elkaar steekt, dus ik kan je niet exact vertellen wanneer het woord wel en wanneer het woord niet gebruikt wordt. Wat ik wel weet is dat wanneer je gewoon piri piri bestelt of koopt, je een pittige olie krijgt. En wanneer je molho de piri piri bestelt of koopt je een ketchup-achtige structuur krijgt. Van olie tot ketchup zitten een heleboel structuren tussen en ik kan je met alle liefde van de wereld niet vertellen waar het omslagpunt ligt. Wat ik je wel kan vertellen is dat iedere variant piri piri GRU-WE-LIJK lekker is.

Gedroogd of vers?

In dit recept heb ik verse pepers gebruikt. Natuurlijk kun je ook gedroogde pepers gebruiken, al zullen die eerder in piri piri met een olieachtige structuur gebruikt worden. Het leuke van verse pepers gebruiken is dat je heel gemakkelijk kunt experimenteren met je smaken. Zo kun je verschillende soorten pepers gebruiken of een paprika toevoegen. Je kunt creatief zijn. Omdat je verse producten gebruikt, mengen alle ingrediënten gemakkelijker in de blender.

Leuk cadeautje

Als je iemand kent die gek is op pittig eten, dan kun je deze molho de piri piri ook leuk cadeau doen. Giet het in een leuk flesje of potje, doe er een handgeschreven label aan, et voila! En omdat de saus langer houdbaar is kun je heel gemakkelijk een aantal flesjes op voorraad maken!

Bom appetit!

Molho de piri piri | TalkNomzToMe.nl
Print
Molho de piri piri
Voorbereidingstijd
0 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
 

Huisgemaakte oempf voor bij iedere maaltijd!

Gang: Bijgerecht
Keuken: Portugees
Keyword: Hete peper, Knoflook, Peper, Piri piri
Ingredienten
  • 250 gram verse rode peper
  • 5 grote tenen knoflook
  • 2 eetlepels zout
  • 100 milliliter goede olijfolie
Bereidingswijze
  1. Snijdt de kontjes van de pepers.

  2. Snijdt de pepers in grove stukken.

  3. Maak de knoflooktenen schoon.

  4. Doe de alle ingredienten samen in de blender.

  5. Draai het geheel tot een gladde massa.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz

Vorig bericht: « Chef @ work #6 – Over de corona crisis en het (gebrek aan) freelance werk
Volgend bericht: Arroz de pato »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....