Basis tomatensaus voor pasta en pizza is een recept wat in geen enkele recepten collectie mag ontbreken. Ook ik maak dankbaar gebruik van een basis tomatensaus voor pasta en pizza recept om mezelf heel wat tijd te besparen. (Heel handig omdat ik nogal graag pasta eet.)
Goede uitvalsbasis
Een goed begin is het halve werk. Dit is al helemaal waar in de keuken. We zijn van de trucjes om ons leven zo makkelijk mogelijk te maken. Om te beginnen gebruiken we voor deze saus tomatenblokjes uit blik. Een goede basis voor sauzen is één van de trucjes die ik zelf heel graag gebruik om tijd te besparen. Ik maak graag een grotere hoeveelheid basis tomatensaus voor pasta en pizza die ik vers in kan vriezen. Op die manier heb ik altijd een voorraadje om de lekkerste sauzen te maken.
Niet vreselijk veel werk
Heel veel mensen denken dat alles wat je in de keuken moet doen een tijdrovend rot werk is. Niets is minder waar, dat lijkt alleen maar zo. Een basis tomatensaus voor pasta en pizza heb je met een minuut of vijftien echt wel klaar. Zelfs als je een grote hoeveelheid maakt ben je niet heel veel langer bezig.
Vers of conserven?
Het kan allebei, houdt er wel rekening mee dat als je de basis tomatensaus voor pasta en pizza helemaal vers gaat maken je wel wat meer tijd kwijt bent. Mocht jullie als lezer het leuk vinden om een recept te lezen over de verse tomatensaus variant, laat dit dan even weten in de comments en we gaan er mee aan de slag. Vinden we leuk! Dit recept gaat uit van tomaten blokjes uit blik want heel eerlijk, het gemak wil soms ook wat. We proberen wat meer de focus te leggen op de kruiden die wij graag gebruiken om die smaak explosie te krijgen.
De kruiden
Kleren maken de man en kruiden maken de saus. In dit geval zijn knoflook en oregano zijn voor mij toch echt wel een must. En ja, ik ben een picky chef dus bij ons gebruiken we verse knoflook en de oregano uit mijn vaders tuin in Portugal. Gelukkig kan je hier in Nederland ook goede gedroogde oregano vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij de lokale Turkse of Marokkaanse winkel. Wie weet doe je daar ook nog wat inspiratie op voor het volgende recept dat je uit wil proberen ;).
Eet smakelijk!
Geweldige basis om je eigen heerlijke verse sauzen mee te kunnen maken.
- 2 blikjes Tomaten blokjes
- 4 tenen Verse knoflook geperst
- 1 eetlepel Oregano gedroogd
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- naar smaak Peper
-
Open de blikjes tomaten blokjes en doe dit in een mengschaal.
-
Pers de knoflook of snijd deze heel erg fijn en voeg dit toe aan de tomaten blokjes.
-
Voeg de oregano, Parmezaanse kaas en eventueel de peper toe.
-
Meng alles goed door elkaar heen.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie