Eiersalade is zo’n typische salade die niet mag ontbreken op iedere tafel gevuld met toastjes. Er zijn in de supermarkt tig varianten te vinden die je kan kopen.Gelukkig kan je het ook makkelijk zelf maken! En zeg eens eerlijk, huisgemaakt is toch altijd lekkerder.
Niet alleen voor op toast
Je kan eiersalade voor meer dingen gebruiken dan alleen als smeersel op je toastje. Zo gebruik ik het zelf graag als aanvulling bij voorgerechten. Als spread op een wat luxer broodje (zoals het broodje met gerookte zalm). Plus is het ook een goede vuller voor als je een buffet aan het maken bent.
Simpel en snel klaar
We roepen wel vaker dat goed en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn en niet veel van je tijd hoeft te kosten. Eiersalade is hier ook weer een goed voorbeeld van. Binnen twintig minuten kan je een eiersalade gemaakt hebben waar je gasten heerlijk van kunnen smullen. De meeste tijd die je kwijt bent zit namelijk in het koken van de eitjes. Dus terwijl dat aan de gang is kan je mooi je mise en place doen 😉
Variatie
Met eiersalade vind ik het zelf ook leuk om er een twist aan te geven, want verandering van spijs doet eten. Waar heel veel mensen snel geneigd zijn om eiersalade met vis te combineren kan het ook heel goed met vlees, zo voeg ik wel eens krokant gebakken serrano ham toe in het mengsel voor wat extra crunch. Probeer gerust zelf eens wat dingen uit en laat ons weten hoe het resultaat bevalt, want dat vinden we ook leuk om te horen!
Met de kids
Als je thuis met je kinderen wil koken is eiersalade ook ideaal, het is niet te moeilijk en je kan elkaar lekker narren tijdens het pellen van de eieren en met alle dingen die er doorheen gaan een leuke manier om eens wat andere smaken te leren kennen. Win win voor iedereen lijkt me zo.
Eet smakelijk!
Huisgemaakt is en blijft toch echt het lekkerste.
- 8 eieren maat M
- 1 rode ui niet te groot
- naar smaak kappertjes
- 3 à 4 el mayonaise
- naar smaak zout en peper
-
Kook de eieren ongeveer 8 minuten (of zo lang tot hard gekookt zijn).
-
Maak de rode ui schoon en snipper deze fijn.
-
Hak wat kappertjes fijn.
-
Giet de eieren af en laat ze schrikken in ijswater.
-
Pel de eieren.
-
Snijd de eieren in blokjes, of doe wat ik doe pak de eiersnijder en haal ze er horizontaal en verticaal doorheen.
-
Meng alles samen in een kom.
-
Breng op smaak met zout en peper.
-
Garneer met wat bieslook.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie