• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Champignonsoep

Champignonsoep

januari 12, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Champignonsoep_First

Champignonsoep, de meest bekende variant komt uit een zakje, kokend water erover heen en *presto* soep!.. Niet bij ons op het blog. Vandaag in de budget week gaan we zelf champignonsoep maken. Om in de lijn van de budget week te blijven houden we het makkelijk en goedkoop natuurlijk, want goed en gezond koken hoeft niet duur te zijn. En al helemaal niet moeilijk. Net zoals de hele recepten reeks die we hier willen neerzetten kan je ook met dit recept voor champignonsoep lekker experimenteren en andere restjes erbij doen om je soep verder te vullen.

Champignonsoep_1De basis voor champignonsoep, je raadt het al; champignons, deze zwammen snijdt je in ringen van ongeveer een halve centimeter breed. De steeltjes heb ik er af gehaald en apart gesneden.

Champignonsoep_2Zet een pan op het vuur en laat hier een klontje boter in smelten. Doe de champignons in de pan en bak ze licht bruin. Giet het water en de room met een half bouillonblokje in de pan breng het geheel aan de kook en laat je champignonsoep binden.

Champignonsoep_3Zodra je soep gebonden is kan je hem direct serveren breng hem eventueel nog wat verder op smaak met wat zout en peper. Wat ook nog een lekkere toevoeging is aan deze soep zijn de knoflook croutons!

Champignonsoep
Print
Champignonsoep
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 
Gang: Soep, Voorgerecht
Keuken: Budget, Frans, Nederlands, Vegetarisch
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 1/2 bakje champignons
  • 1/2 flesje kookroom 125 ml
  • 250 ml water
  • 1/2 bouillonblokje
  • Bloem
  • Boter
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Verwarm wat boter in een pan
  2. Bak de champignons licht aan
  3. Voeg de kook room en het water toe
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het binden
  5. Indien de soep dun blijft in een aparte pan een gelijke hoeveelheid boter en bloem onder verhitting mengen en dit mengsel door de soep roeren
  6. Op smaak brengen met een half bouillonblokje en eventueel zout en peper
Tip(s) van de chef
  • Mocht je soep niet willen binden dan maak je in aparte pan roux.

Kosten van dit recept

Champignons €0.38
Kookroom €0.25
Bouillonblokje €0.05
Boter €0.06
Bloem €0.01
Kruiden €0.15

Totale kosten €0.88

 

 

NIET VERGETEN

Bewaar de helt van de champignons. Hier maken we later deze week een heerlijke gevulde pasta mee.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

 

Signed_SergioVia Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Liquid Nomz, Nomz, Quick Nomz, Veggie Nomz Tags: Budget, Budget week, Champignons, Dina schrijft, Soep

Vorig bericht: « Broccolistronk stamppot
Volgend bericht: Gebakken aardappelen met boontjes en spek »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marie zegt

    januari 12, 2016 om 14:11

    Dit recept is wel lekker maar niet om je maag te vullen toch? daar mag echt nog wel een flinke maaltijd achteraan.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 12, 2016 om 14:31

      We hebben de recepten zelf natuurlijk uitgeprobeerd om te kijken of het voldoende was en voor ons was het een prima maaltijd. Als je bang bent dat de soep niet voldoende vult kun je hem wat verder laten indikken of aanzetten met meer roux zodat hij meer vult.

      En red je het met dit recept echt niet als avondmaaltijd maak je er gewoon een heerlijk lunchrecept van 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
    Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....