• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Cheesy breadcrum

Cheesy breadcrum

februari 29, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Ceesy_Breadcrum_First

Cheesy breadcrum, oftewel paneermeel met kaas, is een eigen variatie op de breadcrumb mix die je vaak langs ziet komen bij Buddy Valastro in zijn programma Kitchen Boss. Het zelf mengen van paneermeel met allerlei verschillende kruiden, afhankelijk van wat ik ermee wil paneren, doe ik al jaren. Kaas toevoegen deed ik nooit, en ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik niet eerder heb bedacht dat ik dat ook wel eens kon proberen. Het toevoegen van kaas aan je zelfgemaakte kruiden paneermeel is zó gruwelijk lekker dat je opeens nog veel meer gerechten gaat verzinnen waar een schepje cheesy breadcrum best wel eens heel erg lekker bij zou kunnen smaken.

Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met het zelf drogen van brood om je eigen paneermeel mee te maken. Daar is niets mis mee, al heb je dan wel behoorlijk wat oud brood nodig. Omdat er hier, áls er uberhaupt al brood over is, meestal croutons van worden gemaakt gebruik ik gewone paneermeel uit de winkel als basis voor mijn cheesy breadcrum. Het maakt niet uit welk merk paneermeel je gebruikt. Sommige mensen zweren bij het paneermeel van Haust omdat dit minder vet zou opnemen, maar ik heb geen enkele voorkeur.

Als je net als ik graag alles in grote hoeveelheden maakt zodat je meteen een voorraadje hebt adviseer ik je een grote schaal te pakken om alles in te mengen. Verdubbel, of verdrievoudig gewoon de hoeveelheden uit het recept. Omdat je voor dit recept enkel droge ingrediënten gebruikt kun je cheesy breadcrum heel lang bewaren.
Ja, je leest het goed. Droge ingrediënten. Voor mijn cheesy breadcrum gebruik ik geen Parmezaanse kaasdie ik zelf nog moet raspen. Ik kies voor de strooikaas variant in de rode bussen. Dit kun je ook buiten de koelkast bewaren in dit recept en ik vind het gewoon superhandig om een grotere hoeveelheid te maken zodat ik tijdens het koken opeens kan bedenken dat ik dit mengsel toe wil voegen of wil gebruiken zonder dat ik het nog apart moet maken.

Cheesy_Breadcrum_1

Gooi je paneermeel, Parmezaanse kaas, oregano en knoflookpoeder in een schaal.

Cheesy_Breadcrum_2

Schep alles heel goed door.

Cheesy_Breadcrum_3

Bewaar het mengsel in een luchtdichte bak of pot en gebruik naar eigen inzicht.

Ik gooi bewust geen zout in mijn cheesy breadcrum. Ten eerste omdat het zout de neiging heeft naar onder te zakken als je het mengsel wat langer hebt staan en ten tweede omdat het altijd fijner is om zout naar smaak toe te kunnen voegen aan een gerecht.

Je kunt het cheesy breadcrum gebruiken voor heel uiteenlopende gerechten. Het is niet alleen heerlijk om zelf je schnitzels in te paneren of om je eigen cordon bleu mee te maken. Als je gebakken aardappels maakt en je bakt ze in échte roomboter is het heerlijk om de laatste twee minuten van het bakken één of twee eetlepels van dit cheesy breadcrum toe te voegen. Zo krijgen je aardappeltjes een lekkere en krokante bite.

Eet smakelijk!

Cheesy Breadcrumb
Print
Cheesy breadcrum
Voorbereidingstijd
5 min
 

Heerlijke coating.

Gang: Coatings, Rubs
Keuken: Fusion
Aantal: 250 Gram
Ingredienten
  • 150 gram paneermeel
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels oragano
  • 2 eetlepels knoflookpoeder
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingrediënten in een grote schaal.
  2. Bewaar in een luchtdichte bak of pot.
Tip(s) van de chef
  • Je kunt dit recept natuurlijk ook met andere kruiden maken. Probeer hem eens zonder knoflook, maar met vier eetlepels Provencaalse kruiden. Heerlijk om over een ovenschotel met gepureerde aardappel te strooien.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Mix Nomz, Nomz Tags: Buddy Valastro, Cake Boss, Kitchen Boss, Paneermeel

Vorig bericht: « Slowcooker of Crockpot – Wishnomz #1
Volgend bericht: Pizza pita met salade – Kiddielunch #3 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....