• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Dessert / Snelle chocomousse (Maar twee ingredienten nodig!)

Snelle chocomousse (Maar twee ingredienten nodig!)

januari 16, 2017 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Snelle Chocomousse
Snelle chocomousse is HET recept om deze Blue Monday mee door te komen. Ok, eigenlijk is het gewoon een geniaal recept om standaard in je reportoire te hebben voor iedere dag in het jaar. Je hebt maar twee ingredienten nodig, het is binnen vijf minuten gemaakt, bevat chocolade en kost geen klap. Daar wordt je zelfs op Blue Monday vrolijk van!

Met ongeklopte slagroom en een stuk pure chocolade heb je alle ingredienten in huis om snel chocolademousse te maken. Je kunt een keukenmachine gebruiken, maar als je een klein beetje lef hebt klop je de slagroom op de hand op met een garde. Zo kom je toch nog aan die training/en of lichaamsbeweging toe en je comfortfood komt er meteen achteraan 😉

Snelle Chocomousse

Zo maak je snelle chocomousse

Smelt de chocolade au bain marie. Laat de chocolade iets terugkoelen. Hij moet nog wel vloeibaar zijn, maar niet meer warm.

Schenk de ongeklopte slagroom in een kom en klop hem met een garde bijna net zo stevig als wanneer je gewoon slagroom zou serveren. Schenk de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade erbij en klop alles goed dooreen zodat een egaal gekleurde chocomousse ontstaat.

Je kunt de snelle chocomousse direct eten. Het lekkerste is om hem nog minimaal een uur in de koelkast te zetten zodat hij kan afkoelen en opstijven.

Dit recept is voor twee personen precies genoeg om jezelf te trakteren als je een rotdag hebt. Voel je niet schuldig en geniet er gewoon van. Morgen is er weer en dag en dan bedenken we gewoon weer een reden waarom we nog een keer snelle chocomousse hebben verdiend 😉

Eet smakelijk!

Snelle Chocomousse
Print
Snelle chocomousse (Maar twee ingredienten nodig!)
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Ideaal als je haast hebt.

Gang: Dessert
Keuken: Frans, Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 1 pakje ongeklopte slagroom 250 ml
  • 50 gram pure chocolade
Bereidingswijze
  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Laat de chocolade afkoelen, maar zorg dat hij vloeibaar blijft.
  3. Giet de ongeklopte slagroom in een kom en klop hem stevig.
  4. Giet de gesmolten chocolade erbij en klop alles tot een egaal geheel.
  5. Laat de chocomousse een uurtje opstijven en afkoelen in de koelkast voor je hem serveert.
Tip(s) van de chef
  • Als je niet van pure chocolade houd kun je deze in het recept natuurlijk ook vervangen voor melk of witte chocolade.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 4,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Dessert, Naughty Nomz, Nomz, Quick Nomz Tags: Blue Monday, Chocolade, Mousse, Slagroom

Vorig bericht: « Arancini al tonno (Gefrituurde rijstballetjes)
Volgend bericht: Mueslireep bites – Kiddiesnack #2 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Restaurant catalogus zegt

    januari 16, 2017 om 17:08

    Dat ziet er heel lekker zeg! Ik ga het meteen proberen haha

    Gr.
    Lisette

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 16, 2017 om 18:52

      Daar ga je geen spijt van krijgen! Smakelijk alvast 😀

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....