Ik ben weer terug in het land van (semi) levende bloggers. Na heel erg druk bezig te zijn geweest met van alles en nog wat, werd het weer eens tijd voor een nieuw Chef @ work artikel. Zodat jullie allemaal weer eens bij kunnen lezen wat deze chef nu eigenlijk allemaal uitspookt.
Verhuisd
Inmiddels zijn ik, Linda en de iets minder kleine nomznaisseurs verhuisd naar het Zeeuwse. Lekker dicht bij het water, alleen jammer dat de vis hier nog steeds niet zo vers is als in Portugal, haha. Zoals veel van jullie wel weten komt er bij een verhuizing veel kijken en zijn we hier ook nog lekker druk bezig om dingen naar onze zin te maken. Een van de projecten waar we mee bezig zijn is een lekker grote buitenkeuken, a chef will always be a chef toch?
Nieuwe uitdagingen
Na met over het algemeen met heel veel plezier voor mijn werkgever te hebben gewerkt, werd de reistijd toch wel een dingetje. Dus werd het toch eens een keer tijd om voor iets anders te gaan kijken.
“Wat dan?!”, hoor ik iedereen al roepen. Ik denk dat dit iets is wat weinig mensen zagen aankomen, maar deze chef is gaan freelancen! En we zijn heel druk bezig om onze webshop Sabores de Portugal de lucht in te krijgen. Zo doe ik ook nog eens een keer iets met mijn Portugese roots haha.
Hold up Sergio… Dat freelancen, dat is nog al een switch, waarom dat dan?!
Freelance chef @ work
Dit is misschien wel een betere titel voor de artikelen tegenwoordig. Waarom freelance? Dat er in personeelstekort is in de horeca weet iedereen inmiddels wel, en ja het heeft meegewogen in de beslissing om niet meer voor een baas te werken. Het is alleen niet de hoofdmoot, dat is waarschijnlijk een ander cliché, vrijheid! Begrijp me niet verkeerd het is en blijft hard werken want 40+ uur in de keuken per week is alsnog geen uitzondering. En de paycheck is best leuk, maar je werkt niet iedere week evenveel uren en dat zijn wel zaken die je moet incalculeren. Ik werk op locatie als het ons gezin, mij of ons bedrijf uitkomt. Die vrijheid biedt opties! Wat ik ook wel heel erg leuk vind is dat ik in verschillende keukens kom te staan, van een simpele brasserie tot aan sterrenzaken. Op deze manier is het iedere keer weer een andere uitdaging en kan ik eigenlijk al mijn cooking skills bijhouden. Wat er dan weer voor zorgt dat ik honderdduizendmiljoen-ish foto’s moet maken omdat iedereen thuis en iedereen die ik ken IE-DE-RE keer wil weten wat ik nu weer aan het sjouwen ben. Linda kwam al thuis met een Huawei P30 Pro zodat ik geen smoesjes meer heb over waarom ik geen foto’s stuur eindelijk eens goede foto’s kan maken. Daarbij hebben we ons abonnement zonder telefoon meteen aangepast een aangevuld met een ruime databundel. Zo kan ik iedereen lekker op de hoogte houden als ik m’n ding aan het doen ben. Zelfs als ik niet in Nederland aan het werk ben, want dat wil ook nog weleens gebeuren, haha. Enige nadeel is dat Linda nu steeds loopt te pushen dat ik de Instagram van Traca (ons hoofdbedrijf) moet gaan bijhouden en dat is nog even een dingetje… (Sorry querida)
Sabores de Portugal
Dat hadden we ook nog. Als chef zijnde werk ik per definitie al het liefst met goede producten, heel stiekem werk ik het liefste met Portugese producten en nog stiekemer het liefste met dingen uit mijn vaders tuin. Beide zijn hier bijna tot niet goed te verkrijgen (of je betaald gelijk de hoofdprijs plus de rest). Wat er voor gezorgd heeft dat wij de bijdehante brainwave hadden om zelf ook maar een webwinkel te maken met lekkere goodies van Portugese bodem! Er loopt een winactie voor de lancering op de Facebook-pagina. Houdt ons zeker in de gaten, want zodra we live gaan zijn we heel benieuwd naar wat iedereen er van vindt!
Dit keer geen tip van de chef maar wel iets anders:
Disclaimer van de chef:
Om de privacy van de gasten en klanten te waarborgen kunnen bepaalde delen van foto’s onzichtbaar gemaakt zijn.
Geef een reactie