Chili con carne is een enorm voedzaam gerecht waar je heel veel kanten mee op kunt. Er zijn -tig verschillende manieren om het te maken én om het te serveren. Daarnaast is het een gerecht wat zich uitstekend leent om in grotere hoeveelheden te maken en in te vriezen, dus als je een mazzeltje hebt met groenten kun je nóg goedkoper koken.
De hoeveelheid die wij maken is ook zeker genoeg voor twee maaltijden omdat we later deze week de chili con carne gebruiken als vulling voor een ander gerecht. Schrik dus niet van de hoeveelheid die straks in je pan ligt, het gaat echt wel op komen!
Geen stap-voor-stap foto’s bij dit recept. We moeten dringend op zoek naar een vaste plek om te fotograferen. Het licht wil niet altijd meewerken.
Begin met het snipperen van de ui en snijdt ook meteen de paprika in blokjes. Zet beiden in een apart schaaltje klaar en je kunt beginnen met koken.
Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl je de rijst kookt ga je aan de slag met de chili con carne.
Fruit de ui aan in een grote koekenpan. Wanneer de ui mooi bruin begint te kleuren voeg je het gehakt toe en bak je het gehakt rul.
Laat ondertussen de bonen en de mais uitlekken. Als je gehakt mooi bruin is en helemaal rul gebakken voeg je de paprika, bonen en mais toe.
Schep alles gedurende enkele minuten goed door. Voeg de gezeefde tomaat toe en blijf alles goed doorscheppen tot het geheel goed verwarmd is.
Maak de chili con carne af door hem op smaak te brengen met peper, zout, paprikapoeder en eventueel knoflook.
Serveer de chili con carne met witte rijst. In plaats van een bord kun je dit ook in een kommetje doen. Het ziet er weer eens anders uit.
Eet smakelijk!
Budget maar wat een maaltijd.
- 1 pot bruine bonen
- 1 paprika
- 200 gram gehakt
- 1 blikje mais
- 2 uien
- 1/2 pakje gezeefde tomaat
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Pittig paprika poeder naar smaak
- Snijd de paprika in blokjes
- Snipper de uien
- Fruit de uien
- Voeg het gehakt toe aan de uien en rul het gehakt op een middel hoog vuur
- Voeg de paprika, bonen en mais toe bij het gehakt
- Alles goed verwarmen
- Voeg de gezeefde tomaat toe
- Alles goed door roeren tot het weer begint te pruttelen
- Afsmaken met zout, peper paprika poeder, en eventueel knoflook.
- Als je budget het toelaat om zelf een kruidenmix te maken is deze chili con carne heel erg lekker met cajun kruiden.
- Je kunt deze chili con carne ook serveren in tortillas of met een handje nacho chips.
Kosten van dit recept;
Ui €0.04
Rijst €0.21
Gezeefde tomaat €0.28
Rundergehakt €1.12
Bruine bonen €0.40
Paprika €0.50
Mais €0.55
Kruiden €0.15Totale kosten €3.24
NIET VERGETEN
Je houd de helft van deze chili con carne over om later deze week enchiladas mee te maken. Zet het goed afgedekt weg in de koelkast.
Uit de boodschappen houd je paprika’s over die niet in dit recept gebruikt worden. Als je de paprika’s niet direct hebt gepland voor een ander gerecht kun je deze heel gemakkelijk invriezen na het schoonmaken en snijden. Zo heb je altijd wat groenten achter de hand.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie