• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Chili con Carne

Chili con Carne

januari 15, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Chili_con_Carne_First

Chili con carne is een enorm voedzaam gerecht waar je heel veel kanten mee op kunt. Er zijn -tig verschillende manieren om het te maken én om het te serveren. Daarnaast is het een gerecht wat zich uitstekend leent om in grotere hoeveelheden te maken en in te vriezen, dus als je een mazzeltje hebt met groenten kun je nóg goedkoper koken.

De hoeveelheid die wij maken is ook zeker genoeg voor twee maaltijden omdat we later deze week de chili con carne gebruiken als vulling voor een ander gerecht. Schrik dus niet van de hoeveelheid die straks in je pan ligt, het gaat echt wel op komen!

Geen stap-voor-stap foto’s bij dit recept. We moeten dringend op zoek naar een vaste plek om te fotograferen. Het licht wil niet altijd meewerken.

Begin met het snipperen van de ui en snijdt ook meteen de paprika in blokjes. Zet beiden in een apart schaaltje klaar en je kunt beginnen met koken.

Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Terwijl je de rijst kookt ga je aan de slag met de chili con carne.

Fruit de ui aan in een grote koekenpan. Wanneer de ui mooi bruin begint te kleuren voeg je het gehakt toe en bak je het gehakt rul.

Laat ondertussen de bonen en de mais uitlekken. Als je gehakt mooi bruin is en helemaal rul gebakken voeg je de paprika, bonen en mais toe.

Schep alles gedurende enkele minuten goed door. Voeg de gezeefde tomaat toe en blijf alles goed doorscheppen tot het geheel goed verwarmd is.

Maak de chili con carne af door hem op smaak te brengen met peper, zout, paprikapoeder en eventueel knoflook.

Chili_con_Carne_1

Serveer de chili con carne met witte rijst. In plaats van een bord kun je dit ook in een kommetje doen. Het ziet er weer eens anders uit.

Eet smakelijk!

Chili con Carne
Print
Chili con Carne
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 

Budget maar wat een maaltijd.

Gang: Diner
Keuken: Mexicaans
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 1 pot bruine bonen
  • 1 paprika
  • 200 gram gehakt
  • 1 blikje mais
  • 2 uien
  • 1/2 pakje gezeefde tomaat
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Pittig paprika poeder naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijd de paprika in blokjes
  2. Snipper de uien
  3. Fruit de uien
  4. Voeg het gehakt toe aan de uien en rul het gehakt op een middel hoog vuur
  5. Voeg de paprika, bonen en mais toe bij het gehakt
  6. Alles goed verwarmen
  7. Voeg de gezeefde tomaat toe
  8. Alles goed door roeren tot het weer begint te pruttelen
  9. Afsmaken met zout, peper paprika poeder, en eventueel knoflook.
Tip(s) van de chef
  • Als je budget het toelaat om zelf een kruidenmix te maken is deze chili con carne heel erg lekker met cajun kruiden.
  • Je kunt deze chili con carne ook serveren in tortillas of met een handje nacho chips.

Kosten van dit recept;

Ui €0.04
Rijst €0.21
Gezeefde tomaat €0.28
Rundergehakt €1.12
Bruine bonen €0.40
Paprika €0.50
Mais €0.55
Kruiden €0.15

Totale kosten €3.24

 

 

NIET VERGETEN

Je houd de helft van deze chili con carne over om later deze week enchiladas mee te maken. Zet het goed afgedekt weg in de koelkast.

Uit de boodschappen houd je paprika’s over die niet in dit recept gebruikt worden. Als je de paprika’s niet direct hebt gepland voor een ander gerecht kun je deze heel gemakkelijk invriezen na het schoonmaken en snijden. Zo heb je altijd wat groenten achter de hand.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Nomz Tags: Bruine bonen, Budget, Budget week, Chili con carne, Dina schrijft, Eenpansgerecht, Gezeefde tomaat, Mais, Paprika

Vorig bericht: « Gevulde pasta met champignon roomsaus
Volgend bericht: Pannenkoeken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....