Als wij zeggen “Spaghetti met gehaktballetjes” wordt er hier in koor geroepen “Lady & de Vagebond!”. Het is duidelijk dat ik een voorliefde heb voor alles wat met Disney te maken heeft en de kindjes zijn dus ook opgegroeid met de Disney films. Nu graaft er hier in huis gelukkig niemand met zijn neus door zijn bord om het laatste gehaktballetje weg te geven. Die worden zo snel mogelijk verorberd zodat ze niet gedeeld hoeven te worden 😉 Ja, liefde gaat echt door de maag. En er zit overduidelijk geen “we” in eten als het gaat om wat iedereen echt lekker vindt. Het is ieder voor zich, en mama kookt toch wel genoeg voor iedereen.
Het kneden van gehakt vind ik zelf een ontzetten smerig karweitje. Dat heb ik altijd al gevonden en ik denk ook niet dat dat ooit nog over gaat. Meestal laat ik het draaien van de gehaktballetjes dus aan een ander over. En af en toe als ik de boel wil verrassen draai ik ze zelf. En dan ook meteen een hele grote hoeveelheid zodat ik wat in de vriezer kan leggen voor een volgende ronde of voor in de soep.
Zo maak je spaghetti met gehaktballetjes
Snipper de ui en bak deze in het bakvet van de gehaktballetjes. Zit er te weinig vet in de pan kun je een scheutje olijfolie toevoegen. Als de ui mooi bruin begint te kleuren voeg je de tomatenblokjes toe, fijngesnipperde knoflook, oregano en peper en zout naar smaak. Roer alles goed door en voeg de gehaktballetjes weer toe. Schep de gehaktballetjes door de saus heen en laat alles op een zacht vuur nog een kwartiertje pruttelen zodat de smaken goed door elkaar trekken en de gehaktballetjes helemaal door garen.
Terwijl de saus staat te pruttelen kook je de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wanneer je spaghetti klaar is, is je saus ook klaar om te serveren. Je kunt ervoor kiezen ze spaghetti door de saus te mengen voordat je hem serveert of je schept eerst de spaghetti op en schept hier de saus mooi in het midden bovenop. Rasp nog wat verse Parmezaanse kaas over het geheel heen en versier met wat van de oregano.
Natuurlijk eet je spaghetti met een vork en een lepel. En na het eten kruip je op de bank met Lady & de Vagebond. Perfect family evening.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Dit recept verscheen in een andere artikelvorm reeds eerder op Relatieplanet.nl
sabrina zegt
mmhh ziet er lekker uit! bedankt voor het recept
Kreanimo zegt
Ahhhh, Lady en de Vagebond – een van mijn favorietjes van de Disney films.
Ik ben sowieso ook een pasta gek, maar mag het niet te vaak eten! 😉
Linda zegt
Hoezo mag je het niet te vaak eten? Glutenvrije pasta’s ook geen optie?