• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomzledge / Nomzledge – Kip pluizen

Nomzledge – Kip pluizen

oktober 26, 2015 By Linda Reageer

Nomzledge_Kip_Pluizen_First

Kip pluizen, of willekeurig welk stukje ander vlees, is iets wat hier in de keuken regelmatig gedaan wordt. Of je nu zelf een kip sate salade wilt maken, je vulling wilt hebben voor quesedillas, summer rolls gaat maken of je voor onverwachte visite een lekker (warm) broodje of een lekker hapje in elkaar wilt draaien, gepluisde kip is altijd fijn om achter de hand te hebben. Daarbij is het pluizen van kip als je een klein budget hebt ook een manier om meer maaltijden met een minimale hoeveelheid vlees te maken.

Voor dit artikel heb ik twee kipfilets gekookt om te pluizen, maar je kunt ieder deel van een kip pluizen. Nooit meer de karkassen van je gegrilde kip weggooien dus. Het zal je verbazen hoeveel vlees je daar nog af kunt halen!

Als je net als ik een hekel hebt aan met je handen aan vlees zitten, ik weiger mijn lange nagels te kortwieken ondanks dat ik graag in de keuken sta, kun je kip ook heel gemakkelijk pluizen met twee vorken. Ook als je haast hebt en de kip nog warm is als je hem gaat pluizen zijn twee vorken een uitkomst zodat je je handen niet verbrandt.

Nomzledge_Kip_Pluizen_1

Het is het gemakkelijkste om een (grote) snijplank te gebruiken om je kip te pluizen. Zeker als je stukken vlees wilt pluizen die bot bevatten. OP een snijplank heb je meer oppervlak om vlees en afval van elkaar te scheiden. Heb je geen grote snijplank tot je beschikking werkt een groot bord natuurlijk net zo goed. Zet er dan gewoon een twee bord of bakje naast voor je afval.

Nomzledge_Kip_Pluizen_2

Houdt de kip met één vork vast en gebruik de andere vork om vanaf de zijkant de kip in stukjes te trekken. Op die manier krab je als het ware de kip uit elkaar waardoor je prachtig gepluisde kip overhoudt.

Nomzledge_Kip_Pluizen_3
Et voila! Het resultaat van het pluizen van één kipfilet. Het kost je, na het koken van de kip, een kleine 10 minuten om je kip te pluizen en eventueel te portioneren en in te vriezen. Deze hoeveelheid vlees is voor mij voldoende om voor ongeveer vijf dagen wat lekkers op tafel te toveren. En zoals gezegd is gepluisde kip super handig om achter de hand te hebben als je onverwachts visite krijgt om in een handomdraai iets lekkers op tafel te toveren.

Binnenkort deel ik het recept voor een super gemakkelijke kipsate salade met jullie die je from scratch kunt maken en binnen een kwartier op tafel zet. Zorg dus alvast maar dat je gepluisde kip in de vriezer hebt liggen!

 

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomzledge Tags: Budget, Kip, Pluizen, Techniek

Vorig bericht: « Mise en place
Volgend bericht: Chinese tomatensoep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....