• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Naughty Nomz / Echte boterkoek (mét roomboter!)

Echte boterkoek (mét roomboter!)

november 2, 2015 By Linda 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Echte_Boterkoek_First

Boterkoek kun je naar mijn idee maar op één manier maken; Zelf, zonder pakje en met échte roomboter. Totaal niet verantwoord volgens iedereen die er een healthy lifestyle op na wil houden, maar af en toe moet je jezelf verwennen. Dat, en geloof niet zo in de healthy lifestyle-hype omdat ik met 1.76 m en schommelend rond de 69 kilo terwijl ik alles eet waar ik zin in heb simpelweg geen klagen heb. Tuurlijk zou ik een tikkie minder niet erg vinden, maar ik hou teveel van lekker eten om me daar druk om te maken.

Maar goed, die boterkoek dus. Je kunt kant en klare mixen in allerlei varianten halen en die zullen ook heus niet verkeerd smaken. Maar de échte magie van een ouderwets stukje lekkers voor bij de koffie of thee zit hem voor mij in het zelf maken. Daarbij heb je maar vier ingredienten nodig, dus waarom zou je voor een pakje kiezen! Bloem, (basterd-)suiker, boter en een ei. De meeste mensen hebben dat wel standaard in huis toch?

Echte_Boterkoek_1

Zeef de bloem, zo weet je zeker dat er geen klontjes in zitten.

Echte_Boterkoek_2

Ook de basterdsuiker zeef je om de klontjes er uit te halen.

Echte_Boterkoek_3

En dan natuurlijk de roomboter. Zorg dat deze zacht is en in kleinere stukken gesneden zodat je het deeg gemakkelijk kunt kneden.

Echte_Boterkoek_4

Stort het deeg in de bakvorm. Ik gebruik een echte boterkoek vorm met een diameter van 26 centimeter, maar als je die niet hebt kun je ook gewoon een springvorm gebruiken.

Echte_Boterkoek_5

Met de achterkant van een lepel kun je het deeg heel gemakkelijk aandrukken en gelijkmatig in de vorm verspreiden.

Echte_Boterkoek_6

Bestrijk de bovenkant van het deeg met losgeklopt ei, daar gaat de boterkoek mooi van glanzen en krijgt hij een mooie goudbruine kleur tijdens het bakken.
Het ruitjes patroon teken je in de bovenkant met de achterzijde van een mes.

Echte_Boterkoek_7

En na 30 tot 35 minuutjes in de oven is je boterkoek klaar! Houdt tegen het einde van de baktijd de boterkoek goed in de gaten. Zodra hij een mooie goudbruine kleur heeft kun je hem uit de oven halen. Als je de boterkoek te lang laat bakken wordt hij (te) hard en dat wil je natuurlijk niet!

Echte Boterkoek
Print
Echte boterkoek (mét roomboter!)
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
45 min
 

De allerlekkerste.

Gang: Dessert, Taart
Keuken: Nederlands
Aantal: 1 Boterkoek
Ingredienten
  • 350 gram bloem
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram roomboter
  • 1 ei losgeklopt.
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Zeef de bloem en de basterdsuiker.
  3. Voeg de in stukken gesneden roomboter toe en kneed het geheel tot een deeg. Dit kun je met de keukenmachine doen of op de hand.
  4. Druk het deeg in de bakvorm.
  5. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en teken met de botte kant van een mes het ruitjes patroon in de boterkoek.
  6. Bak de boterkoek in 30 tot 35 minuten in de oven.
Tip(s) van de chef
  • Als je alle ingrediënten op kamertemperatuur laat komen voor je ze gaat gebruiken trekken de smaken goed door elkaar heen. Ook is de boter dan een stuk gemakkelijker te verwerken omdat gekoelde roomboter behoorlijk hard is.
  • Vind je het zonde om een ei te klutsen voor het bestrijken van de boterkoek en de rest weg te gooien, gebruik dan melk. Ook hiermee geef je een mooie glans aan je boterkoek.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Naughty Nomz, Nomz Tags: Bakken, Boterkoek, Roomboter

Vorig bericht: « Chinese tomatensoep
Volgend bericht: Nom Nom Tag Linda »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Swap: Boterkoek schreef:
    juni 28, 2016 om 07:48

    […] recept dat ik koos van Talk Nomz To Me was een heerlijke boterkoek. Nu blijft de vraag, wat is gezond? Maar ik heb geprobeerd deze […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....