Bijna niemand kan nee zeggen tegen een overheerlijk stukje chocolade. Mocht je jezelf weer eens betrappen op snaaizin; Voel je niet schuldig, chocolade is het antwoord op al je vragen 😉
Diverse wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat chocolade zelfs gezond kan zijn. mits je je verstand gebruikt met de hoeveelheden die je nuttigt en je natuurlijk kiest voor de juiste soort chocolade.
Voornamelijk onbewerkte chocolade bevat een bom aan antioxidanten (Je weet wel, die dingen die helpen alle afvalstoffen in je lichaam op te ruimen.) wat het helemaal OK maakt om jezelf met een lekker stukje zo puur/onbewerkt mogelijke chocolade te verwennen.
Onderzoek heeft ook aangewezen dat chocolade verschillende stoffen bevat die je een gelukkig gevoel geven. Alsof we dat nog niet wisten!
De belangrijkste zijn;
– Tryptofaan, wat zorgt voor de aanmaak van serotonine waardoor je onder andere beter slaapt.
– Anandamide, wat lijkt op THC wat in marihuana voorkomt en de aanmaak en verspreiding van dopamine stimuleert.
– Phenylethylamine, wat ook wel de liefdesdrug wordt genoemd omdat het een verliefd gevoel veroorzaakt.
– Theobromine, wat je enerzijds een ontspannen gevoel geeft en anderzijds een positief stimulerend effect heeft wat vergelijkbaar is met het effect van caffeine.
Daarnaast kan het iedere dag eten van een klein stukje, zo onbewerkt mogelijke chocolade je helpen met gewicht verliezen. Door te kiezen voor een variant met zo min mogelijk toegevoegde suiker en het genieten van een kleine hoeveelheid kun je iedere dag genieten van je benodigde dosis en profiteer je van alle voordelen van chocolade zoals het onderdrukken van je eetlust, meer energie en je gewoon blij voelen!
Eigenlijk heb ik geen excuus nodig om te genieten van een stukje chocolade. Met name in de winter in combinatie met een kom hete thee vind ik een stukje chocolade overheerlijk. Het smelt zo lekker weg in je mond als je eerst een slok thee hebt genomen. Vooral de combinatie van (verse) muntthee met minstens 70% pure chocolade is favoriet! En de wetenschap dat chocolade stiekem best goed voor je kan zijn is gewoon extra incentive om bij twijfel toch gewoon dat stukje te pakken 😉
Ga jij voor witte chocolade, wat eigenlijk helemaal geen chocolade is. Heb je liever melkchocolade of ga je voor pure chocolade, al dan niet met een extra hoog cacao percentage?
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je me ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie