Devil’s buns leek na een hoop wikken en wegen toch wel de ideale naam voor dit de-vlammen-je-mond-uit broodje wat het resultaat is van een hoop verzinnen op wat voor bijzonder broodje we zouden kunnen samenstellen met een (of meerdere) producten van Hellman’s.
Op de Horecava kwamen we er achter dat Hellman’s op zoek was naar de Ultimate Bite, oftewel de allerlekkerste sandwich, de lekkerste bite van Nederland. We konden zelfs een samplebox aanvragen en hebben dat natuurlijk ook gedaan. We hebben even geduld moeten hebben, maar toen de samples binnen kwamen hebben we een sprongetje gemaakt. Twee mensen die gék zijn op spicy food en dan geheel onverwacht een pittige paprika met Tabasco saus krijgen om mee te experimenteren. Tuurlijk willen wij experimenteren!
De saus met Tabasco bepaalde al snel dat er in ieder geval een specifieke cayenne variant candied bacon op het broodje moest komen. Spicy is geweldig, en als je het goed doet kan er altijd nog meer spicy bij. Om die reden kwamen we uiteindelijk ook uit bij sambalkaas en jalapenos. Pittig op pittig met een beetje pittig en om het af te maken met nog iets pittigs. Alleen voor de dare devils onder ons of voor de mensen die écht van pittig eten op de juiste manier houden. Ja, je leest het goed; Pittig op de juiste manier. Zoveel mogelijk pepers of sambal of pittige ingredienten bij elkaar gooien is geen kunst. De uitdaging zit hem in het op zo’n manier combineren van alle ingredienten dat je nog steeds proeft wat je eet.
Met dat in ons achterhoofd zijn we gaan verzinnen op aanvullende ingredienten. Naast de diverse soorten pittig was er ook al een zoetje van de candied cayenne bacon. Daar mocht nog wel fris, zuur en zout bij om het geheel een beetje in balans te brengen zonder de pit van het broodje af te zwakken.
Het uiteindelijke resultaat is een maisbroodje (zoet), aan besmeerd met de Hellman’s Spicy Red Bell Pepper with Tabasco sauce (pittig) en vervolgens belegd met;
- Rucola (nootachtig en licht pittig)
- candied cayenne bacon (zoet en pittig)
- geroosterde paprika (zoet)
- sambalkaas (zacht romig en pittig)
- zure komkommerlinten (fris en zurig)
- rookvlees (zoutig)
- jalapenos (zurig en pittig)
Een duivels lekker broodje wat naar ons idee met recht de naam Devil’s Buns heeft gekregen.
Helaas hebben we geen horeca zaak en is onze inzending voor de Ultimate Bite contest dus uitgesloten van deelname. Toch konden we het niet nalaten om deze creatie te delen en wie weet heeft Hellman’s nog leuke troostprijzen te vergeven in deze wedstrijd 😉 Of dat nu wel of niet het geval is, wij hebben ons weer heerlijk uit kunnen leven met het verzinnen van creatieve combinaties en onze honger naar spicy food is weer gestild. En als we later groot zijn en een restaurant hebben komen onze Devil’s Buns zeker te weten op de menukaart te staan.
Eet smakelijk!
Zet hier je tanden maar eens in.
- 1 maisbroodje
- Hellman´s Spicy Red Bell Pepper with Tabasco Sauce
- Rucola
- Candied cayenne bacon
- Geroosterde paprika
- Sambalkaas
- Zure komkommerlinten
- Rookvlees
- Jalapenos
- Snijdt het broodje open en besmeer beide helften met de Hellman´s saus
- Beleg het broodje met de genoemde ingredienten in de volgorde waarin ze genoemd zijn. Zo zijn de verschillende soorten pittig in het broodje het mooist verdeeld
- Zet het kapje op het broodje en steek het vast met een prikker.
- Houd je wel van pit, maar is dit nét een beetje té voor je, laat dan de jalapenos weg van het broodje. Wat je ook kunt doen is de bovenste helft van het broodje besmeren met yoghurt mayonaise in plaats van twee keer een pittige saus te gebruiken.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie