• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Frisse aardappelsalade

Frisse aardappelsalade

mei 30, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Frisse_Aardappelsalade_First

Aardappelsalade is zo’n gerecht wat je, vooral op warme dagen, op allerlei manieren kunt gebruiken. Als lunch, als makkelijke avondmaaltijd, of als sidedish bij de BBQ. Er zijn wel 101 verschillende recepten voor aardappelsalade te verzinnen en iedereen maakt het op zijn eigen manier. Hoe wij hem maakten varieerde letterlijk per keer, tot ik dit recept een keer kreeg voorgeschoteld bij kennissen. Sindsdien is dit hét recept wat iedere keer weer op tafel wordt getoverd. Omdat je de salade uit dit recept zowel lauwwarm als koud kunt serveren is het ook heel gemakkelijk om hem een dag van tevoren te maken. Het is dus ook een ideaal gerecht om mee te nemen als je word uitgenodigd voor een bring-your-own party!

Hier in huis wordt deze variatie op aardappelsalade ook heel vaak gegeten in plaats van gewoon aardappels in welke variatie dan ook. Ook kun je met dit recept heel gemakkelijk een restje gekookte aardappelen opmaken. Of eigenlijk is deze salade gewoon een heel goed excuus om “per ongeluk” teveel aardappelen te koken zodat je wel restjes op móet maken. Heel vervelend natuurlijk, maar wij offeren onszelf wel op!

Alles wat je nodig hebt zijn gekookte aardappelen, creme fraiche, dikke yoghurt, spekblokjes en verse bieslook. Allemaal ingredienten die hier vrijwel standaard in huis zijn.

Frisse_Aardappelsalade_1

De aardappelen schillen we nooit voor we ze koken voor dit recept. Zo behoud je niet alleen de vitamines, je zorgt er ook nog eens voor dat je sneller klaar bent met koken. Terwijl de aardappelen koken bak je de spekblokjes uit. Zodra de aardappelen beetgaar zijn giet je ze af en laat je ze schrikken onder koud water zodat ze niet verder door garen.

Doe de aardappelen in een kom en voeg hier de creme fraiche, yoghurt, uitgebakken spekblokjes en fijngesneden bieslook aan toe. Schep alles goed door elkaar. Proef voor en voeg peper en zout naar smaak toe. Een beetje scheutig zijn met de peper is naar mijn mening een echte aanrader!

Et voila! Je aardappelsalade is klaar.

Eet smakelijk!

Frisse Aardappelsalade
Print
Frisse aardappelsalade
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Hemels bij de BBQ

Gang: BBQ, Bijgerecht
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 300 gram aardappelen
  • 100 gram spekblokjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
  • verse bieslook fijngesneden
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze beetgaar.
  2. Laat de aardappelblokjes `schrikken` onder koud water om ze niet door te laten garen.
  3. Bak de spekblokjes knapperig en git het vet weg.
  4. Doe de afgekoelde aardappelblokjes samen met de spekjes en de overige ingredienten in een schaal en schep alles goed door elkaar.
Tip(s) van de chef
  • Heb je toevallig komkommerbloesem in de tuin staan voeg deze bloemetjes dan toe aan de salade voor een verrassende twist.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz, Side Nomz Tags: Aardappelsalade, Bieslook, Creme Fraiche, Komkommerbloesem, Spekblokjes, Yoghurt

Vorig bericht: « Sigara Boregi met spinazie
Volgend bericht: Cheeseburger salade – Kiddielunch #7 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Roxanne zegt

    juni 5, 2016 om 15:35

    Het kopje ‘ingrediënten’ is leeg…. 😉
    Dit lijkt me een heerlijke aardappelsalade! Dikke yoghurt als in, Griekse yoghurt? Ik ga m zeker eens maken met warm weer

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juni 6, 2016 om 11:21

      Dat was schijnbaar even niet goed gegaan met publiceren. Meteen aangepast, dankjewel!

      Ja, inderdaad Griekse of Turkse yoghurt. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....