Aardappelsalade is zo’n gerecht wat je, vooral op warme dagen, op allerlei manieren kunt gebruiken. Als lunch, als makkelijke avondmaaltijd, of als sidedish bij de BBQ. Er zijn wel 101 verschillende recepten voor aardappelsalade te verzinnen en iedereen maakt het op zijn eigen manier. Hoe wij hem maakten varieerde letterlijk per keer, tot ik dit recept een keer kreeg voorgeschoteld bij kennissen. Sindsdien is dit hét recept wat iedere keer weer op tafel wordt getoverd. Omdat je de salade uit dit recept zowel lauwwarm als koud kunt serveren is het ook heel gemakkelijk om hem een dag van tevoren te maken. Het is dus ook een ideaal gerecht om mee te nemen als je word uitgenodigd voor een bring-your-own party!
Hier in huis wordt deze variatie op aardappelsalade ook heel vaak gegeten in plaats van gewoon aardappels in welke variatie dan ook. Ook kun je met dit recept heel gemakkelijk een restje gekookte aardappelen opmaken. Of eigenlijk is deze salade gewoon een heel goed excuus om “per ongeluk” teveel aardappelen te koken zodat je wel restjes op móet maken. Heel vervelend natuurlijk, maar wij offeren onszelf wel op!
Alles wat je nodig hebt zijn gekookte aardappelen, creme fraiche, dikke yoghurt, spekblokjes en verse bieslook. Allemaal ingredienten die hier vrijwel standaard in huis zijn.
De aardappelen schillen we nooit voor we ze koken voor dit recept. Zo behoud je niet alleen de vitamines, je zorgt er ook nog eens voor dat je sneller klaar bent met koken. Terwijl de aardappelen koken bak je de spekblokjes uit. Zodra de aardappelen beetgaar zijn giet je ze af en laat je ze schrikken onder koud water zodat ze niet verder door garen.
Doe de aardappelen in een kom en voeg hier de creme fraiche, yoghurt, uitgebakken spekblokjes en fijngesneden bieslook aan toe. Schep alles goed door elkaar. Proef voor en voeg peper en zout naar smaak toe. Een beetje scheutig zijn met de peper is naar mijn mening een echte aanrader!
Et voila! Je aardappelsalade is klaar.
Eet smakelijk!
Hemels bij de BBQ
- 300 gram aardappelen
- 100 gram spekblokjes
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
- verse bieslook fijngesneden
- peper en zout naar smaak
- Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze beetgaar.
- Laat de aardappelblokjes `schrikken` onder koud water om ze niet door te laten garen.
- Bak de spekblokjes knapperig en git het vet weg.
- Doe de afgekoelde aardappelblokjes samen met de spekjes en de overige ingredienten in een schaal en schep alles goed door elkaar.
- Heb je toevallig komkommerbloesem in de tuin staan voeg deze bloemetjes dan toe aan de salade voor een verrassende twist.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Roxanne zegt
Het kopje ‘ingrediënten’ is leeg…. 😉
Dit lijkt me een heerlijke aardappelsalade! Dikke yoghurt als in, Griekse yoghurt? Ik ga m zeker eens maken met warm weer
Linda zegt
Dat was schijnbaar even niet goed gegaan met publiceren. Meteen aangepast, dankjewel!
Ja, inderdaad Griekse of Turkse yoghurt. Ben benieuwd wat je ervan gaat vinden.