• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Gado Gado

Gado Gado

januari 7, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Gado_Gado_First

Gado Gado is een Aziatisch recept wat op -tig verschillende manieren te bereiden is. Het grootste voordeel daarvan is dat je het zo goedkoop of zo duur kunt maken als je wilt qua ingrediënten. Ook weer een mooi recept voor in de budgetweek en ook meteen het laatste Aziatische recept. Er zijn immers nog veel meer wereldkeukens waar lekkere ideeën vandaan te halen zijn.

Wij maken dit recept met bloemkool en broccoli. Je kunt ook Romanesco (Het best te omschrijven als een groene torentjes bloemkool), Chinese kool, boontjes, bietjes, radijsjes, komkommer of eigenlijk wat je maar wilt gebruiken. Kijk gewoon naar welke groenten je lekker vind, wat er in de aanbieding is, wat er in je budget past en probeer verschillende combinaties uit.

Gado_Gado_1

Snijdt de helft van de broccoli roosjes en een derde van de bloemkool roosjes en kook deze beetgaar. Heb je je groenten liever wat zachter kun je ze natuurlijk langer koken al vind ik dat persoonlijk zonde bij dit gerecht.

Kook ondertussen in een tweede pan ook de rijst.

En dan hét deel van dit recept wat de gado gado maakt; De pindasaus. Die zou je natuurlijk kant en klaar kunnen kopen. Maar zelf maken is zoveel lekkerder en zoveel voordeliger!

Gado_Gado_2

Snipper een ui fijn. Probeer de ui fijner te snipperen dan je normaal zou doen. Hoe grover je de ui snijd, hoe groter de stukken die je straks in je saus tegenkomt.

Gado_Gado_3

Snijdt de knoflook fijn. Gebruik je knoflookpoeder, gebruik dan een ruime theelepel voor dit recept.

Gado_Gado_4

Fruit de gesnipperde ui samen met de knoflook aan in een steelpan. Zodra de ui glazig wordt, blus je af met de ketjap. Voeg ook meteen het gemberpoeder toe.

Gado_Gado_5Giet het water bij het mengsel en voeg ook meteen de pindakaas toe.

Gado_Gado_6Roer het geheel op een laag vuur goed door met een garde zodat een gladde saus ontstaat. Is de saus te dik, voeg dan wat extra water toe. Is de saus te dun kun je iets pindakaas toevoegen, of de saus iets laten inkoken.

Gado_Gado_Last

Schep de rijst in het midden van je bord. Schep de groenten ernaast, giet een gulle hoeveelheid pindasaus over de groenten en garneer af met de gebakken uitjes en de frites sticks. Serveer de cassave kroepoek er naast.

Eet smakelijk!

Gado Gado
Print
Gado Gado
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
 
Gang: Diner
Keuken: Budget, Indonesisch
Ingredienten
  • 1/3 bloemkool
  • 1/3 broccoli
  • 120 gram rijst
  • 1/3 gepluisde kip van het karkas wat je pluist
  • Handje friet sticks
  • Handje cassave kroepoek
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1,5 theelepel gemberpoeder
  • 400 mililiter water
Bereidingswijze
  1. Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes
  2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking
  3. Kook de broccoli en de bloemkool
  4. Giet de rijst en de groente af en leg deze op het bord.
  5. Maak de satesaus door een gesnipperde ui en fijngesneden knoflook te fruiten en af te blussen met ketjap.
  6. Voeg het gemberpoeder, water en de pindakaas toe en roer dit met een garde door tot een dikkere gladde massa.
  7. Voeg eventueel sambal of chilipoeder naar smaak toe als je van pittig houd.
  8. Giet de pindasaus over de groenten.
  9. Garneer alles af met de gepluisde kip, friet sticks, gebakken uitjes en serveer de cassave kroepoek er naast.
Tip(s) van de chef
  • Als je van een pittige pindasaus houd voeg je met het gemberpoeder ook naar smaak sambal, ongeveer een theelepel op deze hoeveelheid om mee te beginnen, of chilipeper toe.
  • Wil je de pindasaus een frisse smaak geven kun je ervoor kiezen om ook nog een theelepel sereh (citroengras) toe te voegen.

Kosten van dit recept;

Restje kip €0.36
Broccoli €0.26
Bloemkool €0.50
Pindakaas €0.46
Ui €0.04
Ketjap €0.10
Kruiden €0.15
Cassave kroepoek €0.35
Frites stick €0.16
Gebakken uitjes €0.16
Rijst €0.21

Totale kosten €2.75

 

NIET VERGETEN

  • Heb je broccoli en/of bloemkoolroosjes over? Bewaar deze in de koelkast of vriezer. We kunnen ze later gebruiken in het recept voor cannelloni wat we nog gaan maken in de budgetweek.
  • Zorg dat je wat van de pindasaus overhoudt. Hiermee maken we later deze week een kipsate salade voor een lekkere zaterdagavond.
  • Als je meer dan drie eetlepels rijst over hebt kun je dit nadat het is afgekoeld opnieuw koken in een goede scheut melk. Instant rijstepap als dessert!

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Diner, Nomz Tags: Bloemkool, Broccoli, Buget week, Dina schrijft, Pindasaus

Vorig bericht: « Saoto (Surinaamse kippensoep)
Volgend bericht: Gekookte aardappelen met bloemkool en een gehaktbal »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariska zegt

    januari 8, 2016 om 00:43

    Ik wist helemaal niet hoe je dit maakt, super lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 8, 2016 om 12:03

      Je kunt het op heel veel manieren klaarmaken. Dit is er één van. Eventuele restjes groenten en pindasaus zijn ook heerlijk op een stokbroodje als lunch!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Suikerrandjes voor een feestelijk glas
    Suikerrandjes voor een feestelijk glas

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....