Een groene salade klonk een beetje saai volgens de kindjes. Eigenlijk dachten ze dat een salade zonder vrolijke kleurtjes helemaal niet lekker kon zijn. Challenge accepted natuurlijk, want ook zonder alle kleuren van de regenboog op een bord te leggen kun je een salade maken om je vingers bij af te likken. Dat er gerookte kip in de salade zou komen stond al vast nog voordat we wisten dat het een groene salade zou gaan worden. Het grootste bezwaar van enkel groen was dat de kindjes bang waren dat er niets knapperigs in de salade zou zitten. Dat was vrij snel opgelost door te beloven ook walnoten door de salade te doen. Dat was sowieso al raar want volgens hen zou je enkel pijnboompitjes of zonnebloempitjes door een salade kunnen doen.
De opvatting nu is dat als er walnoten in de salade kunnen er vast en zeker ook wel borrelnootjes doorheen kunnen. De inspiratie om daar een recept mee uit te vogelen ontbreekt me op het moment even en ik ben bang dat ik er knap aan mag om een borrelnootjes salade op tafel te gaan toveren. Maar het is een uitdaging die ik graag aan ga. Binnenkort dus hoogstwaarschijnlijk een recept voor een salade met borrelnootjes.
Voor nu terug naar de groene salade. Met twee soorten sla, avocado, walnoten, gerookte kip en Sergio saus als dressing was een salade zonder vrolijke kleurtjes een succes. Ook volgens de kindjes, want deze groene salade met gerookte kip is ook bij hen goed in de smaak gevallen. Soms vraag ik me wel eens af of ik kinderen heb, of dat het konijntjes zijn…
Zo maak je deze groene salade met gerookte kip:
Meng de ijsbergsla met de veldsla. Hier overheen verdeel je de in blokjes gesneden avocado. Strooi de walnoten over de salade heen. Trancheer de gerookte kip, leg deze over de salade heen en giet de dressing over de salade.
Et voila, een salade zónder extra kleurtjes en mét extra knapperige hapjes. Zelfs met weinig ingrediënten kun je een lekkere salade in elkaar draaien. En door de avocado vult de salade goed, dus is het een perfecte lunch.
Eet smakelijk!
Snel en gezond.
- Halve krop ijsbergsla
- 200 gram veldsla
- 2 avocados
- 75 gram walnoten
- 1 gerookte kipfilet
- Dressing naar keuze of Sergio saus
- Snijdt de ijsbergsla in dunne reepjes en verdeel deze over een saladebord.
- Verdeel hier overheen de veldsla.
- Snijdt de avocados in blokjes en verdeel deze over de salade.
- Breek de walnoten eventueel in kleine stukken en verdeel over de salade.
- Snijdt de kipfilet in plakken en leg deze over het midden van de salade heen.
- Giet de dressing over de salade.
- In plaats van veldsla kun je ook spinazie gebruiken.
- Als je wat extra vulling wilt smaakt komkommer hierbij heerlijk.
- Zijn de walnoten niet genoeg knapperige vulling, voeg dan croutons toe.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie