Halloween bark was de eerste keer dat het gemaakt werd hier in huis een instant hit. De kindjes vonden het geweldig dat ze allemaal hun eigen stuk mochten maken en eigenlijk is het gewoon een heel leuk knutselprojectje voor de woensdagmiddag. Met als bonus dat je aan het eind van de middag een grote kan thee op tafel kunt zetten en je ongegeneerd kunt genieten van een overdosis chocolade.
Het leuke van deze Halloween bark is dat je hem helemaal kunt maken zoals je zelf wilt. Pure chocolade, melk chocolade of witte chocolade als basis en als versiering maar net waar je zin in hebt. Er is maar één must en dat zijn de snoep oogjes. Die maken er een echte Halloween traktatie van!
Zo maak je Halloween bark
Smelt een tablet chocolade au bain marie of in de magnetron. De chocolade hoeft niet heet te worden, als hij gesmolten is en goed schenkbaar is het voldoende. Giet de chocolade uit op een stuk bakpapier. Wij houden ervan om de chocolade wat dunner uit te smeren. Als je liever een dikke laag chocolade als basis hebt is het verstandig om twee of zelfs drie tabletten chocolade te smelten. Zo kun je een dikke, chunky bark maken.
Als de chocolade is uitgegoten en eventueel wat dunner is uitgesmeerd kun je de chocolade meteen gaan beleggen met de versieringen. Breek een KitKat in vieren en leg de repen er op. Leg er tussendoor wat zoute pretzels en geef de snoep oogjes een plaatsje. Oranje en geel zijn natuurlijk echte Halloween kleuren, dus zoek deze kleuren uit de zak met M&M’s. De rest kun je meteen opsnoepen of bewaren om Pretzel monsters te maken. Als laatste leg je de M&M’s over de bark heen en bestrooi je alles met witte chocolade hagelslag.
Terwijl de chocolade afkoelt en uithardt komen de toppings vast te zitten zodat je de Halloween Bark straks gemakkelijk kunt snijden of breken zonder dat alles er van af valt.
Snoep smakelijk en happy haunting!
Griezelig lekker.
- 250 gram pure chocolade
- 1 Kit Kat in repen gebroken
- klein schaaltje pretzels
- snoep oogjes
- klein schaaltje met oranje en gele M&M's
- klein schaaltje witte chocolade hagelslag
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Giet de chocolade uit op een stuk bakpapier.
- Leg de repen KitKat op de gesmolten chocolade.
- Geef de pretzels een plaatsje op de gesmolten chocolade.
- Plaats de snoep oogjes, per paar of los van elkaar om het nog griezeliger te maken.
- Leg de M&M's tussen de overige versiering.
- Strooi de witte chocolade hagelslag over het geheel heen.
- Laat de chocolade afkoelen en uitharden.
- Candy corn is ook een leuk soort snoep om de Halloween bark mee te versieren. Vervang de M&M's door candy corn om een heel andere structuur te krijgen.
- Je kunt de chocolade in de koelkast laten afkoelen en uitharden. Wil je de chocolade een wat vies en schimmelig uiterlijk geven zoals wij in dit recept hebben gedaan, want dat hoort stiekem wel bij Halloween, laat de chocolade dan gewoon op kamertemperatuur terugkoelen. Het duurt dan natuurlijk wel langer voor je de Halloween bark kunt eten!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie