• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Toverstafjes – Halloween candytable

Toverstafjes – Halloween candytable

oktober 24, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Toverstafjes
Toverstafjes, er zijn best een aantal snoeperijen te bedenken die daarvoor door kunnen gaan. Zo heb ik een aantal jaar geleden tijdens de trick-or-treat tocht op het dorp een grote bak met ouderwets zoethout neergezet om uit te delen aan alle griezels, spoken, prinsessen en superhelden die langskwamen. Hoe verzot ik vroeger ook was op zoethout, tegenwoordig is het schijnbaar geen snoep meer wat kinderen graag eten. Zelfs toen ik vertelde dat het échte toverstokjes waren en dat je ze kon opeten werd ik raar aangekeken. Één van de kinderen was zo bijdehand om een stuk zoethout te pakken en te kijken of hij met die toverstaf een bak met lekkere snoepjes tevoorschijn kon toveren. Needless to say dat ik zwaar door de mand ben gevallen omdat ze niet voor de eggie konden toveren met mijn toverstafjes.

Toen Dineke van magazine Dina Schrijft ons vroeg of we na het succes van de budget recepten nog een keer een recept voor een gemakkelijke en vooral budget kindertraktatie wilden aanleveren wist ik meteen dat ik nog een keer toverstafjes wilde maken. En deze keer moesten het natuurlijk toverstafjes worden die zo lekker zijn dat ze op magische wijze direct in buikjes verdwijnen. Uitgangspunt zijn de reuze Mikado waarvoor we het recept al eerder deelden. Om ze extra magisch te maken hebben we er gewoon nog een paar ingredienten aan toegevoegd.

Zo maak je toverstafjes

Toverstafjes

Smelt de chocolade au bain marie. Je hoeft niets aan de chocolade toe te voegen tijdens het smelten. Dit zorgt ervoor dat je chocolade na het dippen sneller uithardt.

Dip je grissini in de chocolade. Houdt ongeveer 1.5 tot 2 centimeter “chocoladevrij”. Bestrooi je toverstafje met kwinkslag, suikerhartjes, discodip, chocoladebolletjes, gekleurde suikerbrokken of wat voor lekkers je ook maar wilt en leg je toverstafjes op een bord of bakblik bekleed met vetvrij papier. Laat de chocolade terug hard worden, dit kan in de koelkast als je snel wilt smikkelen.

Magisch simpel toch?

Toverstafjes
Print
Toverstafjes – Halloween candytable
Voorbereidingstijd
15 min
Totale tijd
15 min
 
Gang: Hapjes, Traktatie
Keuken: Halloween
Aantal: 20 stuks
Ingredienten
  • 1 pak grissini
  • 300 gram pure of melkchocolade
  • Kwinkslag, suikerhartjes, discodip,suikerparels of andere strooibare en eetbare decoratie naar keuze.
Bereidingswijze
  1. Smelt de chocolade au bain marie.
  2. Dip de grissini in de chocolade.
  3. Bestrooi de gedipte grissini met eetbare decoratie om er toverstafjes van te maken.
  4. Leg de toverstafjes op vetvrij papier en laat de chocolade weer hard worden.
Tip(s) van de chef
  • Maak extra veel toverstafjes want ze verdwijnselen voor je het weet! 😉

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Festive Nomz, Naughty Nomz, Nomz Tags: Budget, Candy table, Chocolade, Grissini, Halloween, Kindertraktatie, Snoeptafel, Sweet table

Vorig bericht: « Halloween bark – Halloween candytable
Volgend bericht: Pretzel monsters – Halloween candytable »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....