• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Herfstpotje met kip, chorizo en walnoten

Herfstpotje met kip, chorizo en walnoten

november 28, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Herfstpotje met kip, chorizo en walnoten
Dit herfstpotje met kip, chorizo en walnoten is een gerecht wat een beetje een eigen leven is gaan leiden in de loop van de jaren. Ik heb niet altijd champignons gelust en de eerste keer dat ik dit gerecht voor mijn neus kreeg heb ik dus braaf om alle paddo’s heen gegeten. Uiteindelijk hebben paddenstoelen in diverse soorten en maten hun weg gevonden naar verschillende gerechten en was het tijd om dit gerecht nog eens na proberen te maken. De eerste keer met een minimale hoeveelheid, maar nu met een normale portie kastanje champignons. Die voegen echt nét dat beetje smaak toe wat dit gerecht af maakt.

Met de eerste herfststormen die als een koude wind door het huis waaiden was het hoog tijd dit herfstpotje weer eens op tafel te zetten. En om er een gemakkelijke maaltijd van te maken at ik het met rijst. Nu is dit mijn favoriete sidedish bij dit herfstpotje, maar een romige aardappelpuree met nootmuskaat misstaat ook zeker niet. Het gemak van de voorgestoomde rijst van Tilda heeft me verbaasd. De rijst smaakt na opwarmen echt alsof je hem net hebt gekookt, dus het is een peefecte manier om het jezelf eens gemakkelijk te maken in de keuken als je snel klaar wilt zijn of minder pannen vies wilt maken.

Zo maak je dit herfstpotje met kip, chorizo en walnoten.

Herfstpotje met kip, chorizo en walnoten
Ui is wat mij betreft onmisbaar in een herfstgerecht. Je begint dus ook met het schoonmaken en in halve ringen snijden van een niet al te kleine ui. Snijdt ook de kipfilet en chorizo in grove stukken. Het mag allemaal best wat stoerder en grover, daar krijg je het snel warm van 😉

Bak de ui aan in een ruime koekenpan. Zodra de ui mooi gekarameliseerd is voeg je de stukken kipfilet toe en bak je deze rondom aan. Voeg vervolgens de stukken chorizo toe en bak deze mee. Het vet uit de chorizo zal extra smaak geven aan de kip. Zorg dus dat je alles heel goed door blijft scheppen. Na een minuut of vijf voeg je de in grove stukken gesneden kastanje champignons en wat oregano toe. Ook deze schep je goed door het mengsel heen en laat je heel even meebakken. Hoe langer je de champignons mee bakt, hoe zachter/slijmeriger ze zullen worden. Bak ze zoals je ze zelf het liefste hebt. Als laatste voeg je de knoflook croutons toe.

Schep alles nog eenmaal goed door en serveer met de rijst. Superlekker en heel apart om te eten door de verschillende structuren van alle ingredienten.

Eet smakelijk!

Herfstpotje met kip, chorizo en walnoten
Print
Herfstpotje met kip, chorizo en walnoten
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Keuken: Frans, Fusion
Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • 250 gram rijst
  • 1 stuks ui
  • 1 kipfilet
  • 75 gram chorizo
  • 200 gram kastanje champignons
  • Knoflook croutons naar smaak
  • Oregano naar smaak
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je voorgestoomde rijst is de bereiding van de rijst de laatste stap voor je het herfstpotje serveert.
  2. Snijdt de kipfilet en de chorizo in grove(re) stukken.
  3. Snijdt de ui in halve ringen en bak de ui mooi bruin en laat karameliseren in een grote koekenpan.

  4. Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.
  5. Bak de chorizo onder voortdurend omscheppen mee tot al het vlees gaar is,
  6. Voeg de kastanje champignons toe en bak deze onder voortdurend omscheppen toe de gewenste gaarheid.
  7. Voeg oregano en de knoflook croutons toe en schep alles voor de laatste maal goed dooreen.
  8. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
  9. Serveer met de rijst.
Tip(s) van de chef
  • Zoals in het recept is te lezen gebruik je maar heel weinig kruiden. Dit komt voornamelijk door de smaak die de chorizo en de knoflook croutons aan het gerecht geven. Mag het van jou nóg intenser, voeg dan een flinke teen knoflook toe en/of kies voor een pittige chorizo.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Tilda – Genuine Goodness. Dit heeft geen invloed op onze mening of werkwijze. De receptuur is op dusdanige wijze geschreven dat het één op één met andere producten bereidt kan worden mocht jij voorkeur hebben voor andere producten.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Mix Nomz, Nomz Tags: Chorizo, Croutons, Kastanje champignons, Kip, Oregano, Rijst, Tilda, Walnoten

Vorig bericht: « Msemen wafels met Parmezaan
Volgend bericht: Broodje frikandel speciaal gezond – Kiddielunch #11 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....