Dit herfstpotje met kip, chorizo en walnoten is een gerecht wat een beetje een eigen leven is gaan leiden in de loop van de jaren. Ik heb niet altijd champignons gelust en de eerste keer dat ik dit gerecht voor mijn neus kreeg heb ik dus braaf om alle paddo’s heen gegeten. Uiteindelijk hebben paddenstoelen in diverse soorten en maten hun weg gevonden naar verschillende gerechten en was het tijd om dit gerecht nog eens na proberen te maken. De eerste keer met een minimale hoeveelheid, maar nu met een normale portie kastanje champignons. Die voegen echt nét dat beetje smaak toe wat dit gerecht af maakt.
Met de eerste herfststormen die als een koude wind door het huis waaiden was het hoog tijd dit herfstpotje weer eens op tafel te zetten. En om er een gemakkelijke maaltijd van te maken at ik het met rijst. Nu is dit mijn favoriete sidedish bij dit herfstpotje, maar een romige aardappelpuree met nootmuskaat misstaat ook zeker niet. Het gemak van de voorgestoomde rijst van Tilda heeft me verbaasd. De rijst smaakt na opwarmen echt alsof je hem net hebt gekookt, dus het is een peefecte manier om het jezelf eens gemakkelijk te maken in de keuken als je snel klaar wilt zijn of minder pannen vies wilt maken.
Zo maak je dit herfstpotje met kip, chorizo en walnoten.
Ui is wat mij betreft onmisbaar in een herfstgerecht. Je begint dus ook met het schoonmaken en in halve ringen snijden van een niet al te kleine ui. Snijdt ook de kipfilet en chorizo in grove stukken. Het mag allemaal best wat stoerder en grover, daar krijg je het snel warm van 😉
Bak de ui aan in een ruime koekenpan. Zodra de ui mooi gekarameliseerd is voeg je de stukken kipfilet toe en bak je deze rondom aan. Voeg vervolgens de stukken chorizo toe en bak deze mee. Het vet uit de chorizo zal extra smaak geven aan de kip. Zorg dus dat je alles heel goed door blijft scheppen. Na een minuut of vijf voeg je de in grove stukken gesneden kastanje champignons en wat oregano toe. Ook deze schep je goed door het mengsel heen en laat je heel even meebakken. Hoe langer je de champignons mee bakt, hoe zachter/slijmeriger ze zullen worden. Bak ze zoals je ze zelf het liefste hebt. Als laatste voeg je de knoflook croutons toe.
Schep alles nog eenmaal goed door en serveer met de rijst. Superlekker en heel apart om te eten door de verschillende structuren van alle ingredienten.
Eet smakelijk!
- 250 gram rijst
- 1 stuks ui
- 1 kipfilet
- 75 gram chorizo
- 200 gram kastanje champignons
- Knoflook croutons naar smaak
- Oregano naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je voorgestoomde rijst is de bereiding van de rijst de laatste stap voor je het herfstpotje serveert.
- Snijdt de kipfilet en de chorizo in grove(re) stukken.
-
Snijdt de ui in halve ringen en bak de ui mooi bruin en laat karameliseren in een grote koekenpan.
- Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan.
- Bak de chorizo onder voortdurend omscheppen mee tot al het vlees gaar is,
- Voeg de kastanje champignons toe en bak deze onder voortdurend omscheppen toe de gewenste gaarheid.
- Voeg oregano en de knoflook croutons toe en schep alles voor de laatste maal goed dooreen.
- Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
- Serveer met de rijst.
- Zoals in het recept is te lezen gebruik je maar heel weinig kruiden. Dit komt voornamelijk door de smaak die de chorizo en de knoflook croutons aan het gerecht geven. Mag het van jou nóg intenser, voeg dan een flinke teen knoflook toe en/of kies voor een pittige chorizo.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Tilda – Genuine Goodness. Dit heeft geen invloed op onze mening of werkwijze. De receptuur is op dusdanige wijze geschreven dat het één op één met andere producten bereidt kan worden mocht jij voorkeur hebben voor andere producten.
Geef een reactie