• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Msemen wafels met Parmezaan

Msemen wafels met Parmezaan

november 24, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Msemen wafels

Msemen wafels zijn een niet bestaand iets. Tenminste, volgens mij zijn ze niet eerder gemaakt tot ik op het All You Need Is Food event de gitterrollers van Tante Fanny zag en probeerde te verzinnen wat ik ermee zou willen proberen te maken. De mooie vlechtwerken op taarten en vlaaien en de rasters van frikandellenbroodjes vind ik helemaal leuk. Ze laten eten er nét even leuker uitzien. Helaas heb ik op dit moment geen oven tot mijn beschikking, dus komt het niet van bakken. Toen de aardige dame van Tante Fanny vertelde dat ik een gitterroller mocht meenemen als ik er een leuke Instagrampost mee zou maken moest ik dus ook even heel diep graven voor inspiratie. Bijna had ik bedankt, ik kan immers niet bakken, toen ik opeens een idee kreeg.

Gitterroller

Mijn oudste dochter is gek op msemen en vraagt al een eeuwigheid wanneer ik ze zelf een keer ga proberen te maken. Omdat het behoorlijk bewerkelijk is stel ik het iedere keer uit. Wel had ik al eens op internet gezien dat als je gewone plakken bladerdeeg in een koekenpan bakt je een broodje krijgt wat er heel erg op zou lijken. Omdat een vierkante plak deeg ook maar saai is leek me dat ik wel msemen wafels kon maken met behulp van de gitterroller. Het was even stoeien, maar het eindresultaat is in de smaak gevallen.

Zo maak je msemen wafels

Msemen wafels

Je neemt een vierkante plak bladerdeeg en rolt hier de gitterroller overheen. Vervolgens snijd je de plak doormidden en trek je de snedes iets uit elkaar zodat het raster mooi open komt te liggen. Trek het raster niet te ver open, anders krijg je het deeg niet mooi in de pan.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat deze warm worden zonder boter of olie aan de pan toe te voegen. Als de pan warm is leg je een raster in de pan. Strooi hier Parmezaan overheen en bak de onderzijde van het raster goudbruin en knapperig. (Dit gaat vrij snel, dus let goed op!) Draai het raster om, strooi er weer Parmezaan overheen en bak de andere zijde ook goudbruin en knapperig.

Snijdt wat verse bieslook fijn en strooi deze over de msemen wafels voor het serveren. Het zoute van de Parmezaan en het frisse van de bieslook gaat heel goed samen met de smaak van gedroogd fruit. Zo heb je snel en gemakkelijk een leuke lunch op tafel gezet die anders is als anders is.

Eet smakelijk!

Msemen Wafels
Print
Msemen wafels met Parmezaan
Voorbereidingstijd
2 min
Bereidingstijd
3 min
Totale tijd
5 min
 
Gang: Brunch, Hapjes, Lunch
Keuken: Marokkaans
Aantal: 1 persoon
Ingredienten
  • Bladerdeeg
  • Parmezaan
  • Verse bieslook
  • Gedroogd fruit
Bereidingswijze
  1. Leg een plak bladerdeeg neer en rol hier de gitterroller overheen.
  2. Snijdt de plak bladerdeeg doormidden.
  3. Trek het raster in de plakken bladerdeeg iets open.

  4. Verwarm een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur.
  5. Leg de bladerdeegrasters in de koekenpan en strooi er Parmezaan overheen.
  6. Als de onderzijde van de rasters is gebakken draai je de rasters om en strooi er weer Parmezaan overheen.
  7. Strooi verse bieslook over de msemen wafels en serveer met gedroogd fruit.
Tip(s) van de chef
  • Het kan even lastig zijn om met het deeg uit de voeten te kunnen nadat je het hebt gesneden. Heb je geen zin in al dat gedoe kun je deplakken bladerdeeg natuurlijk ook gewoon zo bakken.
  • Houd je meer van zoet, bak het bladerdaag dan zonder toevoegingen en schenk er na het bakken verwarmde honing of stroop overheen voor je ze serveert.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Tante Fanny. Dit heeft geen invloed op onze mening of werkwijze. De receptuur is op dusdanige wijze geschreven dat het één op één met andere producten bereidt kan worden mocht jij voorkeur hebben voor andere producten.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Nomz, Quick Nomz Tags: Bladerdeeg, Gitterroller, Msemen, Tante Fanny

Vorig bericht: « Rijstpannenkoekjes met kokos (+ Winactie!)
Volgend bericht: Herfstpotje met kip, chorizo en walnoten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....