• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Budget Nomz / Homemade Cajun Kruiden

Homemade Cajun Kruiden

september 28, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Cajun_Kruiden_First
Cajun kruiden gebruik ik graag, vaak en veel in de keuken. Maar toen ik het mezelf laatst gemakkelijk wilde maken en ik een potje cajun kruiden in de winkel of supermarkt wilde halen ving ik overal bot. Nergens waren ze te vinden, dus ik had een goede reden om de keuken in te duiken en ze weer ouderwets zelf te maken. Leuke bijkomstigheid was dat ik meteen een excuus had om te gaan shoppen voor een leuke pot of Mason jar want ik heb een zwak voor potten en bakjes in de keuken. Dat ziet er zo leuk uit en op de een of andere manier maakt het het koken ook een stuk leuker als al je ingrediënten zo leuk staan uitgestald.

Bij de Xenos vond ik wat ik zocht en ik liep ook nog eens tegen een meer dan leuk setje koperkleurige maatlepels aan, wat het maken van kruidenmixen nog gemakkelijke maakt omdat je zo zeker weten alles in dezelfde verhoudingen afmeet.

Cajun_Kruiden_1

Om alle kruiden te vinden moest ik ben drie verschillende winkels langs. Allemaal op loopafstand, dus het was geen probleem en zo kon ik de kruiden zo goedkoop mogelijk aanschaffen. De Albert Heijn heeft alle benodigde kruiden standaard in het assortiment, alleen zijn de verpakkingen klein en de kruiden verhoudingsgewijs een stuk duurder dan wanneer je bij een toko kunt shoppen.

Cajun_Kruiden_2
Het leuke van zelfgemaakte kruidenmixen is dat je er ook cadeautjes van kunt maken. In plaats van de kruiden meteen in een schaal te mixen stapel je de laagjes kruiden als het ware op in het potje.

Cajun_Kruiden_3

Om de laagjes er leuk uit te laten zien begin je met de kruiden waar je de grootste hoeveelheid van gebruikt. Vijf lepels zoete paprikapoeder, vijf lepels knoflookpoeder en drie lepels tijm zijn de basis.

Cajun_Kruiden_4
Dan stapel je de rest van de kruiden in het potje. Drie lepels cayenne peper, vier lepels oregano (anders heb je twee kruiden die veel op elkaar lijken bovenop elkaar liggen en gaat het laagjeseffect verloren), twee lepels uienpoeder, twee lepels gemalen zwarte peper, twee lepels gemalen witte peper en als laatste één lepel komijn.

Ziet er superleuk uit zo toch?

Cajun_Kruiden_5

Als je de kruiden wilt gebruiken, of als je geen zin hebt in het bouwen van laagjes in een potje, doe je ze allemaal samen in een schaal.

Cajun_Kruiden_6

Meng alles goed door elkaar. Zorg ervoor dat je alles écht goed mengt zodat alle verschillende smaken straks goed tot zijn recht komen in je mix.

Cajun_Kruiden_7

Schep het mengsel in een luchtdichte pot of bakje en de cajun kruiden zijn klaar voor gebruik!

Cajun Kruiden
Print
Homemade Cajun Kruiden
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Een musthave in iedere keuken

Gang: Coatings, Rubs
Keuken: Fusion, Kruiden
Ingredienten
  • 5 lepels zoete paprikapoeder
  • 5 lepels knoflookpoeder
  • 4 lepels oregano
  • 3 lepels cayenne peper
  • 3 lepels tijm
  • 2 lepels uienpoeder
  • 2 lepels gemalen zwarte peper
  • 2 lepels gemalen witte peper
  • 1 lepels komijn
Bereidingswijze
  1. Meng de kruiden in een schaal en je cajunkruiden zijn klaar.
  2. Bewaar ze in een luchtdichte pot.
Tip(s) van de chef
  • Wat voor formaat lepel je gebruikt voor het maken van je kruidenmix maakt niet uit, als je voor ieder ingrediënt maar dezelfde lepel gebruikt om de hoeveelheden af te meten. Voor deze mix heb ik de maatlepel met het formaat eetlepel gebruikt omdat ik een grote hoeveelheid mix wilde maken. Wil je maar een kleine hoeveelheid maken kun je bijvoorbeeld ook het 1/4 theelepel formaat maatlepel gebruiken.
  • Wil je de cajun kruiden minder pittig, verminder dan de hoeveelheid cayennepeper op de rest van de kruiden. Gebruik twee lepels voor mild pittig of één lepel voor een kleine "oempf".

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 3,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Mix Nomz, Nomz Tags: Cajun kruiden, Cayennepeper, Knoflook, Knoflookpoieder, Komijn, Kruidenmix, Oregano, Paprikapoeder, Tijm, Uienpoeder, Witte peper, Zwarte peper

Vorig bericht: « Santokumes
Volgend bericht: Cajun fries (Spicy potato wedges) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Suikerrandjes voor een feestelijk glas
    Suikerrandjes voor een feestelijk glas
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....