• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Vriezer koken (Gemakkelijk besparen en toch goed eten!)

Vriezer koken (Gemakkelijk besparen en toch goed eten!)

januari 1, 2017 By Linda 3 Reacties

“Eet je op Nieuwjaardag zuurkool met spek, dan heb je het hele jaar geen geldgebrek!” Hoe veelbelovend dat ook klinkt, zuurkool komt er hier echt niet in. Ze zeggen wel eens dat honger rauwe bonen zoet maakt, maar in het geval van zuurkool werkt dat voor mij toch niet. Gelukkig zijn er voldoende andere recepten waarmee de broekriem een beetje kan worden aangehaald na de dure decembermaand. En natuurlijk zonder in te boeten op voedzaamheid. Eten moet wel lekker blijven, zeker als je op de kleintjes moet of wilt letten.

Eén van de voorwaarden voor vriezerkoken is natuurlijk dat je voldoende ruimte hebt in je vriezer om de maaltijden op te slaan. Het kan ook echt de moeite lonen te investeren in een vriezer als je enkel een klein vriesvakje tot je beschikking hebt. Verder heb je natuurlijk ook een klein beetje creativiteit nodig en daar helpen we je graag op weg. Wij beginnen het jaar met een weekje vriezerkoken of in ieder geval grote hoeveelheden bereiden van producten die langer houdbaar zijn. Zo kun je besparen op boodschappen en maak je het jezelf gemakkelijk als je druk bent en eigenlijk geen tijd hebt om te koken.

Wat wij deze week voor jullie in petto hebben

Kerstboom Siroop

Kerstboom siroop – 1,3 liter voor € 0.30

De Kerstboom gaat de deur uit en natuurlijk is dat gewoon afval. Tenzij je een houtkachel hebt, dan heb je er nog heerlijk warmte van natuurlijk. Maar wist je dat je siroop kunt maken van de dennennaalden? Wij wisten het niet, dus we waagden ons er aan. Het is een aanrader. Lekker als aanmaaklimonade, voor over je toetje of in een cocktail als je die drinkt.

De enige echte kosten die je hebt is voor de suiker. Water uit de kraan is moeilijk te berekenen en de dennennaalden haal je van de boom af die je toch weggooit. Lekker budget en het is weer eens iets anders.

Pastasaus met bleekselderij en wortel

Pastasaus met bleekselderij en wortel – 8 porties voor € 5.21 (= € 0.66 per portie)

Met pastasaus zit je altijd goed. Helemaal omdat je er nog zoveel meer mee kunt maken. Gebruik hem voor je lasagne of maak er eens een pastasoep mee. En natuurlijk kun je er ook gewoon pasta in welke vorm dan ook bij koken. Zo hoef je niet heel saai iedere keer dezelfde maaltijd te eten en kun je toch je budget in de hand houden.

De 8 porties die wij voor de berekening hebben aangehouden bleek in ons geval heel ruim genomen. Wij haalden zelfs 11 porties uit dit recept. (Wij eten gemiddeld 6 maaltijden per dag en dus minder grote porties.) Zo komen de kosten per portie voor ons uit op €0.48. Hier komen natuurlijk nog wel de kosten voor je pasta bij.

Gevulde vleessaus met sucadelappen

Met sucadelappen gevulde vleesjus – 10 porties voor € 7.56 (= € 0.76 per portie)

Het grootste nadeel van besparen op je boodschappen is dat je vlees vaak laat liggen. Dit is nu eenmaal vaak het duurste component van je maaltijd. Met dit recept zorg je ervoor dat je bij ieder stamppot gerecht vlees kunt eten, zonder er een volledig portie vlees bij te serveren. Door een smaakvolle jus te maken en hier je vlees heel klein doorheen te mengen kun je met een kleine hoeveelheid heel veel smaak aan je eten toevoegen.

Ook hier zijn we voor de prijsberekening uitgegaan van grote eters. Zelf haalden we de 15 porties (net geen 16) waardoor de prijs per portie in ons geval op €0.51 uitkwam. Houdt bij dit recept rekening met de bijkomende kosten voor de stamppot waarbij je het wilt serveren. Naar onze mening is €0.50 per portie voor een basic zelfgemaakte stamppot een goede richtlijn.

Rode linzensoep met komijn en aardappel

Rode Linzensoep met komijn en aardappel – 8 porties € 2.38 (= € 0.30 per portie)

Goed gevulde soepen zijn een perfecte manier om je budget in de gaten te houden. Van soep zit je namelijk langer vol dan van gewoon eten. Om het recept toegankelijk te houden hebben we een aantal typerende ingredienten, zoals harissa, weggelaten in het recept en dit aangepast zodat het te bereiden is met regulier verkrijgbare producten.

Voor een standaard soepmaaltijd serveer je 500 ml soep. Deze soep vult zo goed dat wij het met zo’n 300 ml redden. Hierdoor kwam de prijs per portie voor ons uit op € 0.19. Houdt er hierbij wel rekening mee dat wij standaard stukken brood bij de soep eten en dat je die kosten dus mee moet rekenen als je ook brood bij de soep wilt serveren.

Hete bliksem

Hete bliksem – 8 porties € 4.35 (= € 0.55 per portie)

Hete bliksem is naast stamppot rauwe andijvie de enige stamppot variant waar ik me ziek aan kan eten. Door de stamppot lekker basic te houden maak je het jezelf budgettechnisch ook heel gemakkelijk. En als je toevallig nog peren hebt liggen waar je eigenlijk vanaf moet kunt je in dit recept een deel van de appel gewoon vervangen voor peer.

De 8 porties waar we mee hebben gerekend zijn precies de porties die we uit dit recept haalden. Hete bliksem wordt hier gegeten tot we buikpijn hebben, dus we eten er altijd teveel van.

Chili con Ananas con Pollo

Chili con Ananas con Pollo – 8 porties € 5.66 (= € 0.71 per portie)

Chili in welke variant dan ook is altijd goed. Voornamelijk omdat je er zo gemakkelijk restjes mee op kunt maken. In dit geval kwam er nog een verdwaald blik ananas uit de kast in de keuken en bonen staan er altijd wel. Ook voor dit recept kun je smokkelen met het vlees. Door het gebruik van bonen kun je toe met veel minder vlees waardoor je met slechts één kipfilet meerdere maaltijden kunt bereiden waar gewoon vlees in zit.

Wij kwamen iets ruimer uit en haalden 10 porties uit dit recept. De kosten waren voor ons dus €0.57 per portie. Naast dat we de chilli con ananas con pollo gewoon zo hebben gegeten, aten we hem ook met rijst en met wraps. Serveer je dit er bij moet je hier dus wel rekening mee houden in je kosten.

Als we het helemaal goed hadden willen doen zouden we nog een zevende gerecht hebben toegevoegd om de week vol te maken. Omdat de vriezer al vol lag is dat niet gelukt. Gelukkig kun je met deze stapel recepten best wel even toe.

Even op een rijtje

De ingredienten voor al deze gerechten kosten € 25.46 waarbij het enige overschot zit in de aardappelen en de rijst omdat we dit altijd in hele grote hoeveelheden kopen. Voor dit bedrag hadden we;

  • Voldoende aanmaaklimonade voor 2 weken
  • Acht (in ons geval 11) porties pastasaus met vlees waar enkel nog pasta bij gekookt hoeft te worden. Ga aan kosten voor pasta uit van circa € 0.10 voor een portie waardoor de prijs voor een volledige maaltijd uitkomt op €0.76 per portie.
  • Tien (in ons geval 15) porties gevulde vleesjus voor bij de stamppot. Kosten voor een portie stamppot zullen gemiddeld uitkomen op zo’n € 0.50 cent. Dit betekent dat je voor €1.26 een portie stamppot met vlees op tafel kunt zetten.
  • Acht (in ons geval 13) porties maaltijdsoep.
  • Acht porties zoete stamppot.
  • Acht (in ons geval 10) porties chili met kip in plaats van rundvlees. Zo houd je je maaltijden ook lekker divers.

Dat betekent dat je voor € 31.07 maar liefst 42 maaltijden op tafel kunt zetten. Natuurlijk is het niet fijn om weken achter elkaar steeds hetzelfde te eten. Daarom geven we bij de recepten ook een paar variatietips waarmee je tegen minimale extra toch een beetje kunt varieren.

We hopen iedereen weer een beetje inspiratie aan de hand te doen om met een klein budget toch lekker en divers te kunnen eten.

Mochten er vragen of opmerkingen zijn horen we het natuurlijk graag. We blijven ons verdiepen in de wereld van het budgetkoken en zijn blij met alles wat we kunnen leren van anderen!

Signed_Sergio
Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz, Nomz Weetjes, Wiznomz Tags: Besparen, Budget, Bulk koken, Goedkoop, Grote porties, Vriezerkoken

Vorig bericht: « Kinderchampagne met Almond Dream
Volgend bericht: Kerstboom siroop (Budget het nieuwe jaar in!) »

Lees Interacties

Reacties

  1. lize zegt

    juli 6, 2017 om 16:23

    Leuke blog. Dank je wel voor het op een rijtje zetten en delen van de recepten. Ik ga dit nog in mijn leeslijst zetten

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 18, 2017 om 11:44

      Graag gedaan 🙂

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Originele bespaartips! - Meer geld minder stress schreef:
    januari 19, 2017 om 08:01

    […] Talk Nomz to me staat net als vorige keer een geweldige bespaarblog, of eigenlijk een hele berg aan bespaarblogs. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....