• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Kinderchampagne met Almond Dream

Kinderchampagne met Almond Dream

december 29, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Kinderchampagne
Kinderchampagne is zo’n drankje wat ik vroeger toen ik klein was maakte om Oud & Nieuw te vieren. Hardstikke zoet, maar oh zo leuk om met de grote mensen mee te kunnen proosten. Het was tijd om eens te kijken of hier een 2016 draai aan gegeven kon worden. Door één ingredient te veranderen is het drankje een stuk minder zwaar geworden. Niet minder zoet, maar dat mag de pret niet drukken. Met alle poedersuiker die je op je oliebollen doet kan de theelepel suiker in dit drankje er heus nog wel bij 😉

Er zijn genoeg mensen die vinden dat alles wat ook maar enigszins alcohol gerelateerd is ver uit de buurt van kinderen gehouden moet worden. Als moeder van vier kinderen heb ik daar vreemd genoeg iets minder problemen mee. Dat je het champagne noemt, of bier zoals de 0.0% Radler opties tegenwoordig, wil naar mijn idee niet zeggen dat je alcohol promoot bij kinderen. Het is de naam van een drankje, waarom moeilijk doen. Alles verbieden maakt het alleen maar interessanter, en als je er relaxt mee omgaat wordt het opeens een heel stuk minder interessant. De ervaring leert dat het voornamelijk de mooie glazen zijn die de magie hebben. Dus als de kinderen “wijn” meedrinken krijgen ze ranja in een wijnglas en deze kinderchampagne gaat gewoon in een champagneglas. Lekker makkelijk en geen stress. “Het echte spul” ruikt toch vies als ik de commentaren mag geloven. Voorlopig zitten we dus nog goed.

Kinderchampagne

Handig om te pinnen!

Zo maak je kinderchampagne

Tijdens het experimenteren kwamen er twee varianten boven water. Het verschil is minimaal, maar er waren duidelijke voorkeuren hier, dus we delen beide variaties.

Neem om te beginnen een champagneglas en begin met het maken van een suikerrandje.

Variant 1:

Doe een theelepel suiker in het glas. Schenk hier een klein laagje Almond Dream amandelmelk op. Vul de rest van het glas af met 7Up, Sprite of een vergelijkbare frisdrank.

Variant 2:

Doe een theelepel suiker in het glas. Schenk hier een cupje koffiemelk op. Vervolgens een laagje Almond Dream amandelmelk. Vul de rest van het glas af met 7Up, Sprite of een vergelijkbare frisdrank.

Door het toevoegen van melk krijg je een soort schifting in het drankje waardoor een dikke, romige schuimlaag ontstaat die je ook kunt gebruiken als garnering van bijvoorbeeld een toetje. Hoe meer koffiemelk, hoe meer en hoe dikker het schuim.

Dit drankje kunnen kinderen ook heel goed zelf maken. Het maakt de jaarwisseling extra feestelijk.

Fijne jaarwisseling iedereen!

Kinderchampagne
Print
Kinderchampagne met Almond Dream
Voorbereidingstijd
2 min
Totale tijd
2 min
 

Lekker meedoen met de grote mensen

Gang: Drankje
Keuken: Nederlands
Aantal: 1 persoon
Ingredienten
  • 1 theelepel suiker
  • 1 cupje koffiemelk optioneel
  • 3 á 4 eetlepels amandelmelk
  • 7Up, Sprite of een vergelijkbare frisdrank
Bereidingswijze
  1. Doe de suiker in een (champagne-)glas
  2. Voeg hier de melk aan toe.
  3. Schenk het glas vol met de frisdrank.
Tip(s) van de chef
  • De suiker is om het schiftingsproces met de melk te starten. Je kunt natuurlijk iets minder suiker gebruiken als je je hier prettiger bij voelt.
  • Voeg voor een gekleurde champagne enkele druppels siroop of kleurstof toe.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Rice Dream. Dit heeft geen invloed op onze mening of werkwijze. De receptuur is op dusdanige wijze geschreven dat het één op één met andere producten bereidt kan worden mocht jij voorkeur hebben voor andere producten.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Drinkable Nomz, Nomz Tags: 7UP, Almond Dream, Amandelmelk, Kinderchampagne, Koffiemelk, Sprite

Vorig bericht: « De lekkerste kaastoren (+ gourmet tips!)
Volgend bericht: Vriezer koken (Gemakkelijk besparen en toch goed eten!) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....