Pizza Hawai, either you love it or you hate it. Er zijn mensen die vinden dat ananas gewoon op een pizza kan en er zijn mensen die dat een doodzonde vinden. Wel of geen ananas op een pizza is al jaren een felle discussie en ondanks dat Gordon Ramsey deze discussie enkele dagen geleden in één klap beeindigde in The Nightly Show vinden wij een stukje ananas op onze pizza bij tijd en wijlen best lekker. Tel daar onze nieuwe liefde voor knackebrod pizza bij op en na de gewone knackebrod pizza en de ontbijt pizza moesten we wel een knackebrod pizza hawai in elkaar toveren.
Naast gewoon lekker blijven deze knackebrod pizza’s ook geweldig om restjes op te maken. Een paar plakjes vleeswaren waar je eigenlijk geen brood meer mee kunt beleggen verdwijnen op deze pizza. Hetzelfde met een stuk paprika of wat overgebleven kaas. Een goede reden om pizza te eten. Stiekem zouden we dat hier best iedere dag kunnen eten. What can we say; We <3 pizza!
Zo maak je knackebrod pizza Hawai
Besmeer je knackebrod met tomatensaus of pizzasaus. Zelfgemaakt is het lekkerst, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor een kant-en-klare variant kiezen.
Beleg vervolgens je pizza met in kleine stukjes gesneden ham, fijngesneden paprika, stukjes ananas, opgerolde plakjes kipfilet en blokjes fetakaas. Strooi wat oregano over de pizza heen en maak af met wat vers gemalen zwarte peper en zout.
Pizza die in een wip op tafel staat en waar je geen oven voor nodig hebt.
Eet smakelijk!
Ook lekker zonder ananas...
- 1 Leksands knackebrod
- 6 eetlepels tomatensaus
- 4 plakjes ham
- 4 plakjes kipfilet
- 2 eetlepels fetakaas blokjes
- 1/2 paprika
- 2 ananasringen
- 1 theelepel oregano
- Peper en zout naar smaak
- Besmeer het knackebrod met de tomatensaus.
- Snijdt de ham in kleine blokjes.
- Snijdt de kifiletplakjes door midden.
- Snijdt de paprika en de ananas in kleine stukjes.
- Beleg het besmeerde knackebrod met de ham, kipfilet, paprika, ananas en feta.
- Bestrooi met de oregano, peper en zout.
- In plaats van ham is het ook heel lekker om salami te gebruiken voor deze pizza.
- Houd je van een goede oempf dan kun je enkele druppels sambal of sriracha over de knackebrodpizza sprenkelen. De combinatie met de ananas is overheerlijk.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie