Eetgewoonten, ze zijn bij iedereen anders. In deze rubriek nemen we een kijkje in de keuken en op het bord van diverse bloggers. We zijn benieuwd wat we gaan ontdekken!
Vandaag kijken we mee met Vivian van het blog stayaliveandcooking.com
- Stel jezelf even voor
Hoi allemaal! Mijn naam is Vivian, ik ben 21 jaar en ik woon in het altijd gezellige Breda met vriend en kat. Een klein jaar geleden begon ik mijn foodblog, www.stayaliveandcooking.com, om andere studenten (zoals mijn broertje!) te laten zien dat lekker koken gewoon kan zonder pakjes en zakjes. Naast dat ik veel leer over koken en schrijven ontmoet ik de leukste mensen: ik ben dus nog steeds super enthousiast!
Nieuwe connecties opdoen gaat natuurlijk niet alleen via evenementen en etentjes, maar grotendeels via Instagram. Ook kun je me vinden op Facebook.
Op Stay Alive and Cooking schrijf ik dus voornamelijk over eten, maar altijd met een persoonlijk verhaal. Dit persoonlijke wil ik uit gaan breiden in 2017: ik ben zelfs een YouTube kanaal begonnen!
- Hoe kijk je tegen eten aan? Is het een noodzakelijk kwaad, is het een feestje of iets daartussenin?
Het is eerlijk gezegd een beetje van beiden. Ik ben echt een foodie, maar zoals eerder genoemd ben ik niet zo van het koken met pakjes en zakjes of ingrediëntenlijstjes. Dat is dus het noodzakelijk kwaad. Wel word ik heel gelukkig van zelf koken: dat doe ik het liefst de hele dag!
Dat feestje begint met nadenken over lekker eten: waar heb ik vandaag zin in? Ik denk dat ik een van de weinige mensen ben die boodschappen doen echt heel erg leuk vind, maar ik ben net een kind in een speelgoedwinkel. Koken doe ik op gevoel, zonder recept en met soms iets te veel enthousiasme. Nu ik mijn recepten deel moet ik ineens gaan wegen en afmeten: dat was even wennen!
- Pakjes en zakjes of vers?
Die is makkelijk. Ik kijk niet neer op mensen die met pakjes en zakjes koken, maar ik vind het zelf simpelweg niet leuk. Dat voelt een beetje als ‘connect the dots’ in plaats van zelf tekenen: je kunt je creativiteit er niet in kwijt!
Verder ben ik waarschijnlijk te eigenwijs om de instructies van zo’n pakje of zakje te volgen. Ik deed het wel hoor, toen ik net op kamers woonde, maar ik vond het eigenlijk altijd saai. Nu ik de tijd heb struin ik door de supermarkt en het liefst over de verse waren markt: ik word oprecht gelukkig als ik al die verse groenten en fruit zie liggen. Zal wel een foodie-iets zijn!
Vorige week haalde de marktman het meest verse zakje salie voor mij onder de toonbank vandaan, en dat vind ik dan echt top. Zo’n service krijg je niet in de supermarkt, toch?! Ook kocht ik gestreepte bietjes en allemaal andere mooie verse groenten. Op de fiets naar huis zit ik dan al te bedenken wat ik allemaal kan koken! Dus ja, ik ga sowieso voor vers.
- Hoe ziet jouw eetpatroon eruit?
Het schemerde misschien al een beetje door: ik vind eten niet alleen lekker, maar ook interessant. Ik ben geen vegetariër, veganist, health-freak of paleo-aanhanger, maar vind het wel erg leuk om erover te leren, en er stukjes van toe te passen in mijn eigen eetpatroon.
Ontbijt
Ik ontbijt doordeweeks altijd met havermout met sojamelk en kaneel, maar vind het ook fijn om iets speciaals te maken. Appel-kaneel havermout crumble uit de oven bijvoorbeeld, of pompoen pannenkoekjes. Mmmm!
In de loop van de ochtend eet ik vaak wat fruit, zoals grapefruit, een appel of kakivrucht, en drink ik een kop koffie met melk.
Lunch
Mijn lunch is echt elke dag anders. Meestal eet ik groenten van de avond ervoor of een soepje, soms een omelet en een enkele keer ‘gewoon’ brood met hummus en kipfilet.
’s Middags eet ik vaak nog wat crackers met beleg, chocolade, een koekje of fruit.
Diner
Ook ons diner is elke dag anders. Ik heb natuurlijk wel nieuwe recepten nodig voor m’n blog! Pasta, salade, soep, granen met groenten en vlees of noodles: het komt allemaal wel een keertje voorbij. Graag sta ik hiervoor wat langer in de keuken, maar als ik moe ben heb ik ook zat gerechtjes die sneller klaar zijn.
Rond 21 uur eten we meestal nog een toetje.
- Wil je nog iets toevoegen op je eetpatroon?
Ik zou er de hele dag over kunnen schrijven en praten! Wat ik er verder nog over wil zeggen, is dat wij als consument soms wel iets kritischer mogen zijn in mijn ogen. Er wordt soms zó gesjoemeld met producten, dat we soms niet eens meer weten wat er allemaal in zit.
Verder vind ik een goede balans het belangrijkst. Het liefst zou ik willen leren koken met zoveel mogelijk groenten, maar je maakt mij ook hartstikke gelukkig met een groot stuk carrot cake met frosting!
Dankjewel Vivian, dat we een kijkje op jouw bord mochten nemen. Je “connect the dots” omschrijving voor wat betreft koken uit pakjes en zakjes vinden we helemaal leuk. Er is inderdaad helemaal niets mis mee, het is alleen leuker om zelf lekker te rommelen.
Ben jij die blogger die het aandurft om haar/zijn eetpatroon met de wereld te delen, stuur dan een mailtje naar feedme[@] talknomztome.nl.
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie