Knackebrod pizza zorgde er niet direct voor dat er iets ging kriebelen toen de dame van Leksands Knackebrod vertelde dat je dit perfect kon maken met hun authentieke, grote, ronde plakken knackebrod. Eigenlijk was ik niet voornemens er iets mee te doen. Knackebrod is om een plakje kaas op te leggen, te besmeren met filet American of, als je er van houd, te versieren met jam. Waar je het in ieder geval niet voor gebruikt is het maken van pizza. Boy was I wrong…
Na de feestdagen was het natuurlijk hoog tijd de koelkast uit te mesten om restjes op te maken. Eten weggooien gebeurt hier niet (Oke, nauwelijks.) en creatief zijn we echt wel. Maar wat de freak moet je met restjes zoals vijf plakjes chorizo, twee plakjes Serranoham, een bodempje fetablokjes op olie en wat gemengde sla? “Zal ik dan toch maar eens knackebrod pizza proberen?” Ik kan me niet herinneren wanneer Sergio me voor het laatst zo vies heeft aangekeken toen ik het over eten had. Gelukkig draaide hij 180 graden bij nadat hij de eerste hap nam. Net als ik overigens 😉
Zo maak je knackebrod pizza met sla en feta
Begin met je knackebrod. De plakken knackebrod van Leksands hebben het formaat van een éénpersoons pizza bij bijvoorbeeld NYP. Eén per persoon, of om lekker met zijn tweetjes te delen als tussendoortje is dus voldoende.
Besmeer je knackebrod met tomatensaus. Ik koos voor de gezeefde tomaten van Mutti waar al Parmezaanse kaas aan is toegevoegd. Vervolgens heb ik de “pizza” belegd met uitgebakken plakjes chorizo en in reepjes gescheurde plakjes Serranoham. Wat gemengde sla en fetakaas blokjes er overheen, afmaken met wat vers gemalen peper en je knackebrod pizza is klaar.
Gru-we-lijk lekker en het knackebrod laat zich zonder problemen in punten snijden zodat je “écht” pizza in punten kunt eten. Lekker als lunch, op de brunch tafel of als tussendoortje als je het gewoon niet gaat redden met een appel of een koekje. En daarbij mag deze pizza wat mij betreft ook gezond gezoemd worden, dus neem lekker een extra stukje. Restjes moet je immers ook op maken 🙂
Eet smakelijk!
- 1 stuks Leksands knackebrod
- 6 eetlepels tomatensaus
- 5 plakken chorizo
- 1 á 2 plakken Serranoham
- 1 handje gemengde sla
- 3 eetlepels fetakaas blokjes op olie
- peper naar smaak
- Bak de chorizo knapperig in een koekenpan. (Optioneel, je kunt de chorizo ook ongebakken als beleg gebruiken.)
- Besmeer het knackebrod met de tomatensaus.
- Beleg het knackebrod met de chorizo.
- Scheur de Serranoham in reepjes en verdeel dit over de pizza.
- Verdeel de sla over het knackebrod.
- Strooi de fetakaas blokjes over het knackebrod.
- Maak af met vers gemalen zwarte peper.
- Als vlees beleg kun je natuurlijk ook kiezen voor salami of ham.
- Niet zo'n fan van fetakaas, gebruik dan gewone geraspte kaas.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie