• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Hapjes / Sjips – Bak je gezelligheid (Review)

Sjips – Bak je gezelligheid (Review)

januari 23, 2017 By Linda Reageer

Sjips - Bak je gezelligheid
Sjips spotten we tijdens de afgelopen Horecava. Normaliter hebben we het allemaal niet zo heel erg op alles wat gefrituurd is, dat maken we liever zelf. Sjips was direct een uitzondering. En niet in de laatste plaats omdat ze in hun assortiment smaken onder andere Bolognaise hebben. Nu is de enige echte Bolognaise chips voor mij die van het bekende merk met de papagaai en heeft de Aldi ook een goed smakend alternatief in het assortiment, verder is de smaak altijd teleurstellend. Dat was, tot ik vers gebakken en vers gekruide Sjips proefde…

De verpakkingen waren net enkele dagen voor de Horecava begon geleverd, dus de enige testmogelijkheid was proeven op de Horecava zelf. Helaas hebben we dus geen proefexemplaar mee kunnen krijgen, hebben we niet thuis kunnen testen en heeft ons vierkoppig testteam in de leeftijd van 6 tot 11 jaar dus geen mening over deze Sjips die ze met iedereen willen delen 😉

Sjips - Bak je gezelligheid
Hoe we Sjips hebben getest

Het viel natuurlijk meteen op dat de zak niet zo groot was als een gewone zak met chips uit de winkel. Heel gek, want een zak chips in de winkel weegt nooit 300 gram. Al snel werd de conclusie getrokken dat dit natuurlijk was omdat de chips nog niet breekbaar was, want ongebakken, dus er hoefde geen lucht bij de zak in te zitten. De kruiden die netjes apart in de verpakking zitten waren een verrassing. De kinderen hadden allemaal gedacht dat deze al voor het bakken door de aardappelschijfjes heen gehusseld moesten worden. Dat ze apart bijgevoegd zijn was des te leuker, want dan konden ze “helpen koken”.

We hebben de Sjips in twee porties gebakken om goed kritisch te kunnen zijn. De eerste 150 gram hebben we de aanbevolen circa vier minuten gefrituurd. Direct uit de frituur zijn de kruiden er overheen gestrooid en is alles goed omgegooid om ervoor te zorgen dat alle Sjips een smaakje kregen.
De Sjips zijn zowel warm als koud in de smaak gevallen. Wat opviel is dat bij een baktijd van circa vier minuten sommige Sjips toch iets zacht worden wanneer ze afkoelen.

Sjips - Bak je gezelligheid
Het tweede portie Sjips hebben we circa zes minuten gebakken. Dit omdat we wilden weten of ze na het afkoelen dan wel allemaal knapperig zouden zijn. Dit experiment slaagde perfect. De iets langere baktijd zorgt er gegarandeerd voor dat ieder Sjippie knapperig is.

Eindconclusie van het testteam

De Sjips zijn zowel warm als koud heel lekker. Ieder had een eigen voorkeur, maar dat zul je altijd blijven houden. De hoeveelheid kruiden was volgens alle kindjes wat aan de weinige kant. De smaak zat wel goed op ieder Sjippie apart, maar ze hadden het allemaal, en wij ook, lekkerder gevonden wanneer er overal nét iets meer op had gezeten.

Ook de dikte van de aardappelschijfjes was grond voor veel discussie. Sjips heeft niet de dikte van gewone chips. De plakjes zijn zo’n 3 milimeter dik wat ze heel knapperig maakt. Lastig doorbijten als je last hebt van losse wiebeltanden. Wel zorgt de dikte er volgens de kinderen voor dat ze zo écht zelf gemaakt smaken. Een schot in de roos dus.

Eindconclusie van de “grote mensen”

Sjips wil zich richten op zowel de professionele als de consumentenmarkt. In een cafe of op het terras zie ik mezelf nog niet zo snel een portie huisgemaakte chips bestellen. Wel zou dit me een mooie aanvulling lijken in bijvoorbeeld de bioscoop als tegenhanger voor de (soms oudbakken) nachos met vieze kant-en-klaar sausjes waar je in het donker altijd mee zit te smeren. (Of ben ik de enige die altijd knoeit?)

Voor thuis kan ik me helemaal voorstellen dat mensen dit meenemen voor een feestje of voor bij de movienight. De Bolognaise smaak is helemaal spot-on. De paprika en de peper & zout variant zijn wat meer standaard en zou ik zelf minder snel meenemen. Dat gezegd hebbende; Als Sjips aanslaat gaan er ongetwijfeld meer smaken komen. En stiekem zouden we het ook wel een idee vinden als de kruidenmixen ook los te krijgen zouden zijn om je zelfgemaakte frietjes mee op te leuken. Wij hebben al wel een paar ideetjes, dus wanneer het zo ver is offeren we ons wel weer op om te testen!

Sjips is naar verwachting binnen 6 maanden binnen de Nederlandse retail te verkrijgen.

Signed_Sergio
Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Hapjes, Nomz, Quick Nomz, Veggie Nomz Tags: Bolognaise, Chips, Paprika, Review, Sjips, Zout en Peper

Vorig bericht: « Mueslireep bites – Kiddiesnack #2
Volgend bericht: Knackebrod pizza met sla en feta »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....