• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Zalmsalade voor op brood of toast

Zalmsalade voor op brood of toast

april 13, 2017 By Linda 5 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Zalmsalade | TalkNomzToMe.nl
Zalmsalade is iets waar ik me oprecht ziek aan kan eten. Als ik hem zelf maak tenminste. De salades die je in de winkel of supermarkt gaat halen lijken tegenwoordig bijna allemaal aan elkaar te hangen van de mayonaise en ik heb bijna altijd het gevoel dat ik puur een potje mayo naar binnen zit te lepelen. Hoog tijd om de keuken in te duiken en zelf een lekkere en vooral snelle zalmsalade te maken.

Stiekem is deze salade vooral heel snel te maken als je nog wat gekookte aardappels hebt staan. Heb je dat niet en moet je die eerst voorkoken duurt het iets langer om deze zalmsalade te maken. Geen enkel probleem, want je hebt ook een gekookte eitje nodig. Als je de aardappel in kleine stukjes snijdt en direct mee kookt met het ei is alles tegelijk klaar. Daarna is het een kwestie van nog een paar dingetjes toevoegen die je waarschijnlijk toch al in huis hebt, even prakken en goed door scheppen en klaar!

Zalmsalade | TalkNomzToMe.nl

Zo maak je deze zalmsalade

Schil en kook je aardappelen en het ei. Laat het ei en de aardappel schrikken onder koud water en zorg dat ze helemaal afgekoeld zijn.

Open je blikje zalm en maak de vis schoon. Zorg dat je ook de hele kleine graatjes er uit haalt. Doe de zalm samen met de aardappel en het ei in een kom. Prak alles fijn. Voeg mayonaise, yoghurt, dille, chilipoeder, peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar en serveer met toastjes of op brood.

Simpele ingrediënten, geen poespas en honderd keer lekkerder dan zalmsalade voor op brood die je in de winkel gaat halen. Tenminste, dat vind ik dan. En de mensen hier in huis zijn dat gelukkig met me eens 😉 Of je nu je lunch wilt opleuken, je een lichte avondmaaltijd wilt met lekkere toastjes of gewoon eens zin hebt in iets anders, met deze salade zit je altijd goed.

Eet smakelijk!

Zalmsalade | TalkNomzToMe.nl
Print
Zalmsalade voor op brood of toast
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
15 min
 
Gang: Brunch, Hapjes, Lunch
Keuken: Nederlands
Aantal: 4 Broodjes
Ingredienten
  • 2 kleine aardappelen Circa 100 gram
  • 1 ei
  • 1 blikje zalm
  • 2 eetlepels dikke yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel dille
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappelen en snijdt ze in blokjes van circa 2 x 2 centimeter.
  2. Kook de aardappelstukjes samen met het ei.
  3. Giet de aardappelen en het ei af en laat schrikken onder koud water.
  4. Pel het ei en prak het samen met de aardappelen fijn.
  5. Maak de zalm uit blik schoon en voeg samen met de yoghurt, mayonaise, dille en chilipoeder toe aan het aardappel/ei mengsel.
  6. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip(s) van de chef
  • Als je bang bent dat de chilipoeder de salade te pittig maakt kun je ook een eetlepel zoete chilisaus toevoegen. Het zoetje in deze saus geeft de salade aan aparte smaak.
  • Geen zin om de zalm schoon te maken? Je kunt de zalm in dit recept ook vervangen door tonijn uit blik.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Brunch, Hapjes, Lunch, Nomz, Underwater Nomz Tags: Aardappel, Brood, Ei, Toast, Zalm

Vorig bericht: « SAfire cooker, simply GRILLiant – Review
Volgend bericht: Yoghurt duo met zaden en vers fruit (Kiddiebreakfast #1) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Irene zegt

    april 18, 2017 om 10:42

    Wat een leuk en makkelijk recept. Ik mak graag zelf tonijnsalade, maar deze zalmsalade wil ik ook wel graag een keer proberen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 18, 2017 om 15:03

      Laat je weten hoe hij heeft gesmaakt?

      Beantwoorden
      • Irene zegt

        april 18, 2017 om 15:10

        zeker!

        Beantwoorden
  2. TypischKim zegt

    april 19, 2017 om 15:38

    Ik vind zalmsalade onwijs lekker! Ga deze dan ook zeker zo snel mogelijk namaken!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 20, 2017 om 13:56

      Eet smakelijk alvast 🙂

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....