• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Brunch / Knackebrod pizza met sla en feta

Knackebrod pizza met sla en feta

januari 26, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Knackebrod Pizza
Knackebrod pizza zorgde er niet direct voor dat er iets ging kriebelen toen de dame van Leksands Knackebrod vertelde dat je dit perfect kon maken met hun authentieke, grote, ronde plakken knackebrod. Eigenlijk was ik niet voornemens er iets mee te doen. Knackebrod is om een plakje kaas op te leggen, te besmeren met filet American of, als je er van houd, te versieren met jam. Waar je het in ieder geval niet voor gebruikt is het maken van pizza. Boy was I wrong…

Na de feestdagen was het natuurlijk hoog tijd de koelkast uit te mesten om restjes op te maken. Eten weggooien gebeurt hier niet (Oke, nauwelijks.) en creatief zijn we echt wel. Maar wat de freak moet je met restjes zoals vijf plakjes chorizo, twee plakjes Serranoham, een bodempje fetablokjes op olie en wat gemengde sla? “Zal ik dan toch maar eens knackebrod pizza proberen?” Ik kan me niet herinneren wanneer Sergio me voor het laatst zo vies heeft aangekeken toen ik het over eten had. Gelukkig draaide hij 180 graden bij nadat hij de eerste hap nam. Net als ik overigens 😉

Knackebrod Pizza
Zo maak je knackebrod pizza met sla en feta

Begin met je knackebrod. De plakken knackebrod van Leksands hebben het formaat van een éénpersoons pizza bij bijvoorbeeld NYP. Eén per persoon, of om lekker met zijn tweetjes te delen als tussendoortje is dus voldoende.

Besmeer je knackebrod met tomatensaus. Ik koos voor de gezeefde tomaten van Mutti waar al Parmezaanse kaas aan is toegevoegd. Vervolgens heb ik de “pizza” belegd met uitgebakken plakjes chorizo en in reepjes gescheurde plakjes Serranoham. Wat gemengde sla en fetakaas blokjes er overheen, afmaken met wat vers gemalen peper en je knackebrod pizza is klaar.

Gru-we-lijk lekker en het knackebrod laat zich zonder problemen in punten snijden zodat je “écht” pizza in punten kunt eten. Lekker als lunch, op de brunch tafel of als tussendoortje als je het gewoon niet gaat redden met een appel of een koekje. En daarbij mag deze pizza wat mij betreft ook gezond gezoemd worden, dus neem lekker een extra stukje. Restjes moet je immers ook op maken 🙂

Eet smakelijk!

Knackebrod Pizza
Print
Knackebrod pizza met sla en feta
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 
Gang: Brunch, Hapjes, Lunch
Keuken: Fusion, Italiaans
Aantal: 1 pizza
Ingredienten
  • 1 stuks Leksands knackebrod
  • 6 eetlepels tomatensaus
  • 5 plakken chorizo
  • 1 á 2 plakken Serranoham
  • 1 handje gemengde sla
  • 3 eetlepels fetakaas blokjes op olie
  • peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Bak de chorizo knapperig in een koekenpan. (Optioneel, je kunt de chorizo ook ongebakken als beleg gebruiken.)
  2. Besmeer het knackebrod met de tomatensaus.
  3. Beleg het knackebrod met de chorizo.
  4. Scheur de Serranoham in reepjes en verdeel dit over de pizza.
  5. Verdeel de sla over het knackebrod.
  6. Strooi de fetakaas blokjes over het knackebrod.
  7. Maak af met vers gemalen zwarte peper.
Tip(s) van de chef
  • Als vlees beleg kun je natuurlijk ook kiezen voor salami of ham.
  • Niet zo'n fan van fetakaas, gebruik dan gewone geraspte kaas.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Brunch, Hapjes, Healthy Nomz, Lunch, Nomz, Quick Nomz Tags: Chorizo, Fetablokjes, Knackebrod, Parmezaan, Pizza, Salami, Serranoham, Sla, Tomatensaus

Vorig bericht: « Sjips – Bak je gezelligheid (Review)
Volgend bericht: Op de cover van magazine Dina Schrijft »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pão Caseiro (Portugees brood)
    Pão Caseiro (Portugees brood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....