• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Dippable Nomz / Knoflookdip

Knoflookdip

september 3, 2015 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Knoflookdip_First

Knoflook dip is veruit de meest favoriete dip hier in huis die bijna wekelijks wordt klaargemaakt. Onmisbaar bij de BBQ en gourmetten, heerlijk bij een schotel snackgroenten tijdens het film kijken, lekker bij de frietjes in plaats van mayonaise, meer dan smakelijk bij een nog goed rode biefstuk of stuk gegrilde zalm met citroen, geweldige side dish bij nachos, als guilty pleasure naast een schaal ribbel chippies… Als je het niet lekker kunt maken met spekjes, lukt dat zeker weten wel met knoflook dip. Knoflook dip past (bijna) overal bij.

Ook als je de vulling van je broodje falafel op smaak wilt brengen is deze knoflook dip een aanrader. Uit ervaring kan ik je laten weten dat je dan wel moet zorgen dat je op voorhand ruim voldoende hebt gemaakt. Anders kan het zomaar gebeuren dat je als er vrienden blijven eten onder de maaltijd terug de keuken in wordt gejaagd omdat de knoflook dip op is en iedereen meer wil. (Gelukkig was ik op dat moment niet zelf de chef ;))

Wat vaak het nadeel is van kant-en-klaar gekochte sauzen is dat ze onvoorstelbaar zoet smaken. Het is juist die zoete smaak die afbreuk doet aan hetgeen waar je de saus bij eet. En zelfs als je de gezond-eten-hype niet volgt is het toch een raar idee dat er suiker of andere zoetstoffen aan hartige sauzen worden toegevoegd. Als zelfgemaakt lekkerder én ook nog eens gezonder is dan heb je een dubbel goede reden om zelf de keuken in te duiken. Deze dip staat binnen 5 minuten op tafel en als je het lastig vind om de knoflook op de hand fijn te snijden kun je natuurlijk ook gewoon een knoflookpers gebruiken. Dat scheelt in ieder geval naar knoflook ruikende vingers als je niet zo snijvaardig bent.

Het is bij deze knoflook dip aan te raden ervoor te zorgen dat iedereen in je omgeving ook meesnoept, anders kunnen ze meegenieten van een straffe knoflookadem.

Knoflookdip_1
Snijdt drie teentjes knoflook en een stuk of 15 sprieten verse bieslook fijn. Vind je het moeilijk om knoflook op de hand te snijden, gebruik dan gewoon een knoflookpers.

Knoflookdip_2
Schep drie flinke eetlepels mayonaise en drie flinke eetlepels dikke yoghurt in een kom.

Knoflookdip_3

Voeg de gesneden knoflook en bieslook toe en maak af met zout een een flinke snuf vers gemalen zwarte peper. Goed doorroeren et voila, je knoflookdip is klaar!

Eet smakelijk!

Knoflookdip
Print
Knoflookdip
Voorbereidingstijd
10 min
 

Vampieren blijven gegarandeerd weg.

Gang: Dip, Saus
Keuken: Amerikaans, Frans, Nederlands, Vlaams
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 3 flinke eetlepels mayonaise
  • 3 flinke eetlepels dikke yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • 15 stengels verse bieslook
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Meng de mayonaise en de yoghurt samen in een schaal.
  2. Pel en snipper de knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het mengsel.
  3. Snijdt of knip de verse bieslook in kleine stukjes en voeg ook toe aan het mengsel.
  4. Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
Tip(s) van de chef
  • Denk bij het op smaak brengen van de knoflook-dip even goed na over waar je hem bij wilt serveren. Als je er je ribbel chippies in wilt dippen heb je al extra zout van de chips, dus je kunt dan beter minder zout toevoegen dan wanneer je bijvoorbeeld snackgroenten wilt dippen.
  • Houd je van de scherpe smaak die verse knoflook geeft als je het gul gebruikt? Gebruik een teentje (of twee) knoflook extra en maak de knoflook dip een dag van tevoren zodat de smaak goed doortrekt.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Dippable Nomz, Festive Nomz, Nomz Tags: Dip, Dipsaus, Knoflook, Saus, Sauzen, Yoghurt

Vorig bericht: « Salam ofwel chocolade worst
Volgend bericht: Chocolade is het antwoord! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
    Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....