Knoflook dip is veruit de meest favoriete dip hier in huis die bijna wekelijks wordt klaargemaakt. Onmisbaar bij de BBQ en gourmetten, heerlijk bij een schotel snackgroenten tijdens het film kijken, lekker bij de frietjes in plaats van mayonaise, meer dan smakelijk bij een nog goed rode biefstuk of stuk gegrilde zalm met citroen, geweldige side dish bij nachos, als guilty pleasure naast een schaal ribbel chippies… Als je het niet lekker kunt maken met spekjes, lukt dat zeker weten wel met knoflook dip. Knoflook dip past (bijna) overal bij.
Ook als je de vulling van je broodje falafel op smaak wilt brengen is deze knoflook dip een aanrader. Uit ervaring kan ik je laten weten dat je dan wel moet zorgen dat je op voorhand ruim voldoende hebt gemaakt. Anders kan het zomaar gebeuren dat je als er vrienden blijven eten onder de maaltijd terug de keuken in wordt gejaagd omdat de knoflook dip op is en iedereen meer wil. (Gelukkig was ik op dat moment niet zelf de chef ;))
Wat vaak het nadeel is van kant-en-klaar gekochte sauzen is dat ze onvoorstelbaar zoet smaken. Het is juist die zoete smaak die afbreuk doet aan hetgeen waar je de saus bij eet. En zelfs als je de gezond-eten-hype niet volgt is het toch een raar idee dat er suiker of andere zoetstoffen aan hartige sauzen worden toegevoegd. Als zelfgemaakt lekkerder én ook nog eens gezonder is dan heb je een dubbel goede reden om zelf de keuken in te duiken. Deze dip staat binnen 5 minuten op tafel en als je het lastig vind om de knoflook op de hand fijn te snijden kun je natuurlijk ook gewoon een knoflookpers gebruiken. Dat scheelt in ieder geval naar knoflook ruikende vingers als je niet zo snijvaardig bent.
Het is bij deze knoflook dip aan te raden ervoor te zorgen dat iedereen in je omgeving ook meesnoept, anders kunnen ze meegenieten van een straffe knoflookadem.
Snijdt drie teentjes knoflook en een stuk of 15 sprieten verse bieslook fijn. Vind je het moeilijk om knoflook op de hand te snijden, gebruik dan gewoon een knoflookpers.
Schep drie flinke eetlepels mayonaise en drie flinke eetlepels dikke yoghurt in een kom.
Voeg de gesneden knoflook en bieslook toe en maak af met zout een een flinke snuf vers gemalen zwarte peper. Goed doorroeren et voila, je knoflookdip is klaar!
Eet smakelijk!
Vampieren blijven gegarandeerd weg.
- 3 flinke eetlepels mayonaise
- 3 flinke eetlepels dikke yoghurt
- 3 tenen knoflook
- 15 stengels verse bieslook
- Peper en zout naar smaak
- Meng de mayonaise en de yoghurt samen in een schaal.
- Pel en snipper de knoflook zo fijn mogelijk en voeg toe aan het mengsel.
- Snijdt of knip de verse bieslook in kleine stukjes en voeg ook toe aan het mengsel.
- Roer het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Denk bij het op smaak brengen van de knoflook-dip even goed na over waar je hem bij wilt serveren. Als je er je ribbel chippies in wilt dippen heb je al extra zout van de chips, dus je kunt dan beter minder zout toevoegen dan wanneer je bijvoorbeeld snackgroenten wilt dippen.
- Houd je van de scherpe smaak die verse knoflook geeft als je het gul gebruikt? Gebruik een teentje (of twee) knoflook extra en maak de knoflook dip een dag van tevoren zodat de smaak goed doortrekt.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie