• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Luie quiche (Geen oven nodig!)

Luie quiche (Geen oven nodig!)

december 12, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Luie_Quiche_First

Luie quiche, gewoon omdat je soms even helemaal geen zin hebt in al dat gedoe met een oven terwijl je wel zin hebt in een lekker stuk hartige taart met lekker veel kaas. Zelfs zonder oven kun je die heerlijke kaasdraden voor elkaar krijgen met dit recept. Want laten we wel zijn, kaas(-draden) maken sommige maaltijden gewoon af. De kaasdraden krijg je met deze luie quiche heel gemakkelijk voor elkaar door de kaas mee te bakken met de vulling. De extra kaas strooi je gewoon over het geheel heen zodra je de vormpjes hebt gevuld. Easy, cheesy…

Het geheim van een luie quiche zijn kant-en-klare pasteibakjes of pasteicupjes. Gewoon die bladerdeegbakjes die je zo in de supermarkt kunt kopen. Ze hoeven niet meer te worden afgebakken en kunnen zó worden gevuld en op tafel worden gezet. En natuurlijk kun je ze met meer vullen dan enkel ragout. Zo kun je er opeens een ontbijt, brunch of lunch gerecht van maken. Superleuk voor in het weekend en ook met feestdagen is dit een heel gemakkelijk recept om aan je foodplanning toe te voegen.

Luie_Quiche_2

Zo maak je luie quiche:

Je begint met het uitbakken van spekblokjes. Bak ze zo ver uit als je zelf lekker vind. Knapperig is hier favoriet. Als de spekjes ver genoeg zijn gebakken naar je zin fruit je in dezelfde pan een klein, fijngesnipperd uitje met de spek mee. Zodra de uisnippers glazig zijn voeg je de soepgroenten toe en bak ze zacht. Giet de geklutste eieren over het mengsel heen, strooi de kaas er overheen en blijf alles omscheppen tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.

Vul de pasteibakjes met het mengsel en strooi er een gulle hoeveelheid kaas overheen. Serveer de luie quiche per stuk op een mooi bordje of vul een schaal met de kleine gevulde cupjes en zet op een mooi gedekte tafel tussen allerlei andere hapjes.

Simpele, snelle quiche waar geen oven aan te pas is gekomen en welke je in één pan klaar kunt maken. Veel luier kan het volgens mij niet, dus het is echt luie quiche.

Eet smakelijk!

Luie Quiche
Print
Luie quiche (Geen oven nodig!)
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
10 min
 
Gang: Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken: Fusion, Nederlands
Aantal: 6 personen
Ingredienten
  • 6 stuks pasteibakjes
  • 150 gram soepgroenten
  • 100 gram spekblokjes
  • 100 gram kaas
  • 4 eieren
  • 1 kleine ui
Bereidingswijze
  1. Bak de spekblokjes uit.
  2. Snipper de ui en voeg deze toe aan de spekblokjes om ze glazig te bakken.
  3. Voeg de soepgroenten toe en bak alles onder voortdurend omscheppen in enkele minuten gaar.
  4. Kluts de eieren en voeg de eieren toe.
  5. Strooi de helft van de kaas door het mengsel en schap alles goed door tot het ei is gestold.
  6. Vul de pasteibakjes met het mengsel en strooi de resterende kaas over de gevulde bakjes.
Tip(s) van de chef
  • Wil je liever een vegetarische luie quiche? Laat de spekblokjes gewoon weg.
  • Mag je quiche wat meer pit hebben? Gebruik paprika en mais in plaats van soepgroenten en bak twee tot drie eetlepels salsa mee in het eimengsel.

 

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Brunch, Budget Nomz, Lunch, Nomz, Ontbijt, Quick Nomz Tags: Bladerdeeg, Ei, Kaas, Pastei cupjes, Quiche, Soepgroenten

Vorig bericht: « Oude kaassalade met Zaanse venkelsambal
Volgend bericht: Verse frietjes – Ook voor in de vriezer! »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....