Luie quiche, gewoon omdat je soms even helemaal geen zin hebt in al dat gedoe met een oven terwijl je wel zin hebt in een lekker stuk hartige taart met lekker veel kaas. Zelfs zonder oven kun je die heerlijke kaasdraden voor elkaar krijgen met dit recept. Want laten we wel zijn, kaas(-draden) maken sommige maaltijden gewoon af. De kaasdraden krijg je met deze luie quiche heel gemakkelijk voor elkaar door de kaas mee te bakken met de vulling. De extra kaas strooi je gewoon over het geheel heen zodra je de vormpjes hebt gevuld. Easy, cheesy…
Het geheim van een luie quiche zijn kant-en-klare pasteibakjes of pasteicupjes. Gewoon die bladerdeegbakjes die je zo in de supermarkt kunt kopen. Ze hoeven niet meer te worden afgebakken en kunnen zó worden gevuld en op tafel worden gezet. En natuurlijk kun je ze met meer vullen dan enkel ragout. Zo kun je er opeens een ontbijt, brunch of lunch gerecht van maken. Superleuk voor in het weekend en ook met feestdagen is dit een heel gemakkelijk recept om aan je foodplanning toe te voegen.
Zo maak je luie quiche:
Je begint met het uitbakken van spekblokjes. Bak ze zo ver uit als je zelf lekker vind. Knapperig is hier favoriet. Als de spekjes ver genoeg zijn gebakken naar je zin fruit je in dezelfde pan een klein, fijngesnipperd uitje met de spek mee. Zodra de uisnippers glazig zijn voeg je de soepgroenten toe en bak ze zacht. Giet de geklutste eieren over het mengsel heen, strooi de kaas er overheen en blijf alles omscheppen tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.
Vul de pasteibakjes met het mengsel en strooi er een gulle hoeveelheid kaas overheen. Serveer de luie quiche per stuk op een mooi bordje of vul een schaal met de kleine gevulde cupjes en zet op een mooi gedekte tafel tussen allerlei andere hapjes.
Simpele, snelle quiche waar geen oven aan te pas is gekomen en welke je in één pan klaar kunt maken. Veel luier kan het volgens mij niet, dus het is echt luie quiche.
Eet smakelijk!
- 6 stuks pasteibakjes
- 150 gram soepgroenten
- 100 gram spekblokjes
- 100 gram kaas
- 4 eieren
- 1 kleine ui
- Bak de spekblokjes uit.
- Snipper de ui en voeg deze toe aan de spekblokjes om ze glazig te bakken.
- Voeg de soepgroenten toe en bak alles onder voortdurend omscheppen in enkele minuten gaar.
- Kluts de eieren en voeg de eieren toe.
- Strooi de helft van de kaas door het mengsel en schap alles goed door tot het ei is gestold.
- Vul de pasteibakjes met het mengsel en strooi de resterende kaas over de gevulde bakjes.
- Wil je liever een vegetarische luie quiche? Laat de spekblokjes gewoon weg.
- Mag je quiche wat meer pit hebben? Gebruik paprika en mais in plaats van soepgroenten en bak twee tot drie eetlepels salsa mee in het eimengsel.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie