• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Spaghetti met spinazie en spekjes

Spaghetti met spinazie en spekjes

juni 5, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Spaghetti met Spinazie en Spek | TalkNomzToMe.nl

Spaghetti met spinazie en spekjes is het eerste recept in de serie van een nieuwe rubriek op het blog Meer Geld, Minder Stress van Sjoukje. Zij heeft een maandelijkse rubriek ingericht waarbij het de bedoeling is dat er een maaltijd voor vier personen, voor drie euro of minder wordt neergezet. Of ik deze uitdaging zag zitten? Tuurlijk, ik ben gek op een uitdaging! Vandaag dus het eerste recept uit deze uitdaging, welke al eerder werd gepubliceerd bij Sjoukje.

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke maaltijd kiezen veel mensen al snel voor pasta. Alle vormpjes en kleurtjes die er te krijgen zijn zorgen er ook voor dat je maaltijd er altijd anders uitziet. Zelfs als je bij wijze spreken heel de week dezelfde saus zou eten. Gelukkig kun je bij pasta ook met de sauzen eindeloos variëren. Vandaag gaan we voor een simpele en supersnelle versie met volkoren spaghetti, spinazie en spekjes. En knoflook en kruiden natuurlijk!

Spaghetti met Spinazie en Spek | TalkNomzToMe.nl

Zo maak je spaghetti met spinazie en spekjes

Zet een pan met ruim water op het vuur en voeg hier zout aan toe. Zodra het water kookt zet je de spaghetti in de pan. Je hoeft de spaghetti niet te breken (Daar hebben Italianen een ontzettende hekel aan!), deze wordt snel genoeg zacht om in het water te zakken. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg GEEN extra olie aan het kookwater toe als je gewend bent om dit te doen. Je zult zo zien waarom niet.

Bak in een ruime koekenpan de spekjes knapperig. Omdat spekjes van zichzelf al zoveel vet afgeven hoef je geen extra boter of olie in de pan te doen. Als de spekjes knapperig genoeg zijn naar je zin haal je ze uit de pan. Zorg dat het spekvet in de pan blijft zitten. In het spekvet bak je de diepvriesspinazie zacht. Voeg hier een fijngesnipperde teen knoflook aan toe en een eetlepel Provencaalse kruiden.

Ondertussen is je spaghetti klaar. Giet deze af en doe de spaghetti direct bij de spinazie in de pan. Schep alles goed door zodat als je spaghetti goed is bedekt met de spinazie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de spaghetti op diepe borden, strooi er de uitgebakken spekjes overheen en serveer. Spaghetti eet je natuurlijk met een vork en een lepel en slurpen is toegestaan!

Eet smakelijk!

Spaghetti met Spinazie en Spek | TalkNomzToMe.nl
Print
Spaghetti met spinazie en spek
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 

Lekker,makkelijk en budget!

Gang: Diner
Keuken: Italiaans
Ingredienten
  • 500 gram volkoren spaghetti
  • 750 gram diepvries spinazie
  • 250 gram spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Provencaalse kruiden
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de spekjes uit in een koekenpan
  3. Haal de spekjes uit de pan, maar bewaar het spekvet.
  4. Bak de diepvries spinazie in de koekenpan.
  5. Snijdt de knoflooktenen fijn en voeg deze samen met de Provencaalse kruiden toe aan de spinazie.
  6. Voeg de spaghetti toe aan de spinazie en schep goed dooreen.
  7. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  8. Schep de spaghetti op een bord en strooi de spekjes er overheen.
Tip(s) van de chef
  • Bewaar eens vaker het spekvet als bakvet zoals we in dit recept deden. Zo deed oma het vroeger ook én het is een makkelijke manier om meer smaak aan je gerechten te geven. En lekker budget, ook niet geheel onbelangrijk.
  • In plaats van spekjes kun je ook gepluisde kip gebruiken voor dit recept.
  • Toch teveel gekookt? Bewaar de restjes en eet ze met vers gesneden sla en andere groenten zoals komkommer en tomaat als lunchsalade.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Dit recept verscheen in een andere artikelvorm reeds eerder op MeerGeldMinderStress.nl

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Diner, Nomz, Quick Nomz Tags: Budget, Meer Geld, Minder Stress, Pasta, Spaghetti, Spek, Spinazie

Vorig bericht: « De eetgewoonten van Linda
Volgend bericht: Mexicaanse horchata (Zuivelvrije milkshake) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....