Molho de piri piri is een pittige saus die niet mag ontbreken in huis als je gek bent op Portugees eten. Of als je gek bent op pittig eten. Dus als je gek bent op beiden, dan hebben we hier het recept voor je wat je vanaf nu standaard iedere week gaat maken. Gewoon, omdat het zo simpel en lekker is dat je iedere maaltijd ermee kunt opleuken.
Waarom molho?
Molho is het Portugese woord voor saus. Nu ben ik er zelf ook nog niet helemaal achter hoe de Portugese taal precies in elkaar steekt, dus ik kan je niet exact vertellen wanneer het woord wel en wanneer het woord niet gebruikt wordt. Wat ik wel weet is dat wanneer je gewoon piri piri bestelt of koopt, je een pittige olie krijgt. En wanneer je molho de piri piri bestelt of koopt je een ketchup-achtige structuur krijgt. Van olie tot ketchup zitten een heleboel structuren tussen en ik kan je met alle liefde van de wereld niet vertellen waar het omslagpunt ligt. Wat ik je wel kan vertellen is dat iedere variant piri piri GRU-WE-LIJK lekker is.
Gedroogd of vers?
In dit recept heb ik verse pepers gebruikt. Natuurlijk kun je ook gedroogde pepers gebruiken, al zullen die eerder in piri piri met een olieachtige structuur gebruikt worden. Het leuke van verse pepers gebruiken is dat je heel gemakkelijk kunt experimenteren met je smaken. Zo kun je verschillende soorten pepers gebruiken of een paprika toevoegen. Je kunt creatief zijn. Omdat je verse producten gebruikt, mengen alle ingrediënten gemakkelijker in de blender.
Leuk cadeautje
Als je iemand kent die gek is op pittig eten, dan kun je deze molho de piri piri ook leuk cadeau doen. Giet het in een leuk flesje of potje, doe er een handgeschreven label aan, et voila! En omdat de saus langer houdbaar is kun je heel gemakkelijk een aantal flesjes op voorraad maken!
Bom appetit!
Huisgemaakte oempf voor bij iedere maaltijd!
- 250 gram verse rode peper
- 5 grote tenen knoflook
- 2 eetlepels zout
- 100 milliliter goede olijfolie
-
Snijdt de kontjes van de pepers.
-
Snijdt de pepers in grove stukken.
-
Maak de knoflooktenen schoon.
-
Doe de alle ingredienten samen in de blender.
-
Draai het geheel tot een gladde massa.
Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie