• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Chef @ work #6 – Over de corona crisis en het (gebrek aan) freelance werk

Chef @ work #6 – Over de corona crisis en het (gebrek aan) freelance werk

april 16, 2020 By Sergio Reageer

Chef at Work #6 | TalkNomzToMe.nl

Het is weer even geleden, dus werd het na een stapel recepten uitgewerkt te hebben weer eens tijd voor een chef @ work artikel. Zoals iedereen weet is ons kleine kikkerlandje aardig in de ban van de corona pandemie. Met recht, want het heeft een behoorlijke impact op het dagelijks leven van iedereen. En dus ook op het leven van een (freelance) chef ;).

Van de ene keuken naar de andere keuken

De horeca ligt op z’n gat, er zijn gelukkig nog bedrijven die take-out of bezorging aanbieden maar voor de rest is alles dicht. Dat merk ik als freelancer ook. Alle opdrachten die liepen zijn afgezegd (logisch natuurlijk) en nieuwe opdrachten zitten in de wachtkamer omdat geen enkele ondernemer weet waar hij aan toe is (ook logisch). Dus in plaats van allerlei keukens uit de brand te helpen, ben ik nu voornamelijk veroordeeld om thuis te koken. Tot grote vreugde van Linda en de draken, eh kinderen bedoel ik.

Chef at Work #6 | TalkNomzToMe.nl
Er zit een verhaal achter deze prive-foto. Meer over ons gezinsleven kun je lezen bij The Happy Housewife.

Nieuwe dingen proeven en proberen

Wat momenteel wel heel leuk is om te doen, is iedereen wat meer kennis te laten maken met de Portugese keuken. Groot voordeel voor mij is dat ik weer eens wat recepten kan afstoffen en kijken of iedereen hier in huis er net zo van kan genieten als ik. En ik moet zeggen dat het best goed lukt! Kleine Mediterraantjes in de dop ofzo? Wat helemaal hilarisch is, is dat Linda zich lekker op de Portugese zoetigheden aan het storten is om zo haar dessert skills lekker aan te scherpen. Het kreng schatje heeft alleen nog steeds geen mousse de chocolate gemaakt.

Chef at Work #6 | TalkNomzToMe.nl

Ieder nadeel heeft z’n voordeel

Het is zo cliché als je het maar kan hebben, maar het is en blijft wel waar. Nu er geen freelance werk is, zijn we druk in de weer geweest met onze webshop Sabores de Portugal. Niet alleen is de online shop op de schop genomen, we hebben zelfs een klein winkeltje wat op afspraak open is om mensen van alle Portugese heerlijkheden te voorzien. Super leuk, want heel veel mensen hier zijn er wel vreselijk nieuwsgierig naar! Wat momenteel wel een kleine uitdaging is, is de producten aanvullen. Niet in de laatste plaats omdat het merendeel van ons assortiment rechtstreeks uit Portugal komt. Door Corona kunnen we natuurlijk niet zelf gaan inkopen. Maar verzenden gaat op dit moment ook niet omdat in Portugal alles is stilgelegd.

Chef at Work #6 | TalkNomzToMe.nl

Wat brengt de toekomst?

Soms zou het best fijn zijn om een kristallen bol te hebben. Dit is één van die momenten dat ik er zelf graag één had gehad. Niemand die weet wat Corona gaat doen en wat de toekomst gaat brengen. Voor nu ben ik blij dat iedereen hier in huis gezond is (in ieder geval fysiek ;)) en dat we zo goed en zo kwaad als het gaat allemaal ons best doen om hier zo goed mogelijk doorheen te komen. In de tussentijd is het afwachtten geblazen en calculatie sheets, menu concepten, nieuwe recepten en dat soort dingen maken. Want als alles weer open gaat, dan zal ook de horeca een aardige metamorfose ondergaan. Dus mocht je nog iemand weten die een freelance kok/inkoop wizard/menu goeroe of iets in die geest nodig heeft, denk even aan me 😉

DIT KEER GEEN TIP VAN DE CHEF MAAR WEL IETS ANDERS:

DISCLAIMER VAN DE CHEF:

Om de privacy van de gasten en klanten te waarborgen kunnen bepaalde delen van foto’s onzichtbaar gemaakt zijn.

Signed Sergio

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz

Vorig bericht: « Frango Piri Piri
Volgend bericht: Molho de piri piri »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....