• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Pasteis de nata (Portugese lekkernij)

Pasteis de nata (Portugese lekkernij)

december 3, 2018 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pasteis de nata | TalkNomzToMe.nl
Pasteis de nata zijn denk ik de bekendste lekkernij uit Portugal. Deze custardtaartjes zijn verslavend lekker, supergemakkelijk te maken en geven een instant vakantiegevoel. Als comfortfood doen ze het naar mijn bescheiden mening ook heel goed. Aangezien ik geen chocolademeisje ben zet ik liever mijn tanden in deze lekkernij. En omdat we met veel zijn hier in huis, maak ik er ook altijd veel tegelijk.

Pasteis de nata of pastel de nata

Pasteis is simpelweg het meervoud van pastel. Nata betekent “room” wat verwijst naar de roomvulling van deze lekkernij. Soms worden pasteis de nata ook aangeduid als pasteis de Belem. Dit is de wijk in Lissabon waar de pasteis beroemd zijn geworden. Eigenlijk zijn de pasteis de nata een beetje te vergelijken met Coca Cola. Ze zijn in heel Portugal te verkrijgen, maar het daadwerkelijke recept is geheim.

Pasteis de nata | TalkNomzToMe.nlOns geheimpje

Nu heb ik het niet zo heel hoog op met dat soort “geheime” recepten. Als ik het lekker vind wil ik het, als het even kan, ook zelf kunnen maken. En omdat ik geen hele grote fan ben van Coca Cola en ik daar dus ook niet zo nodig het recept van hoef te hebben, heb ik me gestort op de Pasteis de nata. Ontzettend vervelend natuurlijk, want het uitvinden van een recept betekent proberen, proberen en nog eens proberen. Nét zo lang tot je de smaak hebt gevonden die je zoekt. (Hallo weegschaal! XD)

Inside info

Daarnaast barst het internet van de recepten voor pasteis de nata én ik heb, als klap op de vuurpijl, een halve Portugees in huis die zich maar wat graag bemoeit met alles wat ik klaar maak. Zeker als het om Portugese specialiteiten gaat. Daar maak ik natuurlijk dankbaar misbruik gebruik van en zo ben ik tot een recept gekomen wat smaakt alsof ik net ben gaan winkelen bij de pasteleria.

Bom appetite!

Pasteis de nata | TalkNomzToMe.nl
Print
Pasteis de nata
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
30 min
 

Een simpel recept voor een Portugese lekkernij!

Gang: Dessert, Hapjes, Snack
Keuken: Portugees
Aantal: 40 stuks
Ingredienten
  • 1 pak roomboter bladerdeeg
  • 6 eidooiers
  • 375 ml melk
  • 90 gram suiker
  • 1 zakje vanilliesuiker
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bloem (Een ruime schep)
Bereidingswijze
  1. Neem een vorm voor kleine muffins en vet deze in met boter of gebruik een bakspray.

  2. Neem je vellen bladerdeeg, prik hier met een vork gaatjes in en steek met een glas of een garneer ring rondjes uit het bladerdeeg. (Ik haal vier rondjes uit één plakje bladerdeeg.)

    Pasteis de nata | TalkNomzToMe.nl
  3. Plaats de bladerdeeg rondjes in de muffinvorm en zet de vorm in de koelkast.

    Pasteis de nata | TalkNomzToMe.nl
  4. Verwarm je oven voor op 220 graden.

  5. Klop in een schaal de eidooiers samen met de suiker en de bloem tot een romige massa.

  6. Warm ondertussen de melk op en voeg hier de kaneel aan toe. Let op dat de melk niet gaat koken, dan is hij te heet om bij de eidooiers te voegen en gaat alles schiften.

  7. Voeg de melk langzaam bij de eidooiers met suiker en blijf tijdens het toevoegen heel goed roeren.

  8. Giet het mengsel terug in de pan en blijf al roerend verwarmen tot je de structuur van (dunne) vla hebt.

  9. Neem de muffinvorm uit de koelkast en giet het mengsel in de met bladerdeeg gevulde vormpjes.

  10. Bak je pasteis de nata in 10 tot 12 minuten af in de oven.

Tip(s) van de chef
  • Als je van een wat frissere smaak houd kun je wat citroen- of limoenrasp aan de vulling toevoegen.
  • Wil je de pasteis de nata nóg wat zoeter hebben, strooi dan wat poedersuiker over het geheel voordat je ze bakt.
  • In plaats van vanillesuiker kun je natuurlijk ook het merg van een vanillepeul gebruiken.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,33 van de 5)
Aan het laden...

Signed Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Dessert, Hapjes, Nomz Tags: Bladerdeeg, Custard, Pasteis de Belem, Pasteis de nata, Pastel de nata, Taartje

Vorig bericht: « Tonijn wrap spies
Volgend bericht: Basis tomatensaus voor pasta en pizza »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
    Tortilla Pan Pizza (Pizza zonder oven!)
  • Frisse aardappelsalade
    Frisse aardappelsalade

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....