• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Tabasco Burger

Tabasco Burger

oktober 10, 2015 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Tabasco_Burgers_FirstTabasco burger! Bel de brandweer, of de politie want Sergio is weer pyromaantje aan het spelen! Pittig koken blijft een kunst op zich, het gebeurd namelijk al snel dat de pittigheid gaat overheersen en dat is nu net niet de bedoeling. Dus gaan we vandaag een lekker pittige Tabasco burger maken in onze burger week, een burger met bite zullen we maar zeggen. En natuurlijk hebben we ook bij de Tabasco burger een bijpassend sausje gemaakt namelijk de jalepeño chili knoflook saus deze saus geeft je Tabasco burger net dat beetje extra “oempf”.

Tabasco_Burgers_1Doe het gehakt in een mengschaal, in dit geval heb ik mager rundergehakt gebruikt en dit is in iedere supermarkt te krijgen dus je hoeft er niet voor naar je lokale speciaalzaak ;). Voeg het ei, paneermeel, de kruiden en natuurlijk de tabasco toe. Meng dit allemaal goed door elkaar.

Tabasco_Burgers_2Vorm je Tabasco burgers ervan, probeer ze rond de anderhalve centimeter dik te houden. Ook de Tabasco burgers vorm ik met de hand, mocht je daar geen trek in hebben kan je altijd met een hamburger pers aan de slag.

Tabasco_Burgers_3Bak je Tabasco burgers in een koekenpan, grillpan of mocht je zo gelukkig zijn dat je er één hebt op een grillplaat op een hoog vuur ongeveer twee à drie minuten per kant voor een medium burger (mocht je hem rood willen dan ongeveer één a twee minuten per kant en nog een minuutje of twee laten rusten, als je de Tabasco burger toch liever als schoenzool ehm ik bedoel doorbakken eet reken dan op vier à vijf minuten per kant).

Toast je broodje en beleg dit met (boter-)sla, leg hier je Tabasco burger op met eventueel een plakje kaas, garneer met toppings die je lekker vindt en niet te vergeten de jalepeño chili knoflook saus.

Eet smakelijk!

Tabasco Burger
Print
Tabasco Burger
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
20 min
 

Spicey meat!

Gang: Diner, Lunch
Keuken: Amerikaans
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 300 gram rundergehakt
  • 1/2 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 2 theelepel knoflook poeder
  • 2 theelepels Tabasco
Bereidingswijze
  1. Doe het rundergehakt in een mengkom.
  2. Voeg alle overige ingrediënten toe.
  3. Goed mengen.
  4. Burgers vormen.
  5. Burgers bakken of grillen.
Tip(s) van de chef
  • Mogen de vlammen echt uit je mond komen, verdubbel dan de hoeveelheid tabasco en meng een paar fijn gesneden jalepeños mee in het gehakt mengsel.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Diner, Meaty Nomz, Nomz Tags: Burger, Burgerweek, Hamburger, Jalepeño, Tabasco

Vorig bericht: « Jalapeno Chili Knoflooksaus
Volgend bericht: Pittige Surf & Turf »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....