• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Bread Nomz / Pizza pita met salade – Kiddielunch #3

Pizza pita met salade – Kiddielunch #3

maart 3, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pizza_Pita_Salade_First

Pizza pita met een salade is weer zo’n creatie die de keuken uit kwam toen de kindjes hadden beslist dat ze uitgebreid wilden lunchen en het niet helemaal eens konden worden over wat er nu daadwerkelijk gegeten moest worden. De discussie ga ik al heel lang niet meer aan. Daar pest ik mezelf mee, want als ik knopen moet doorhakken zijn er uiteindelijk altijd teleurgestelde kindjes en aan tafel houden we van gezelligheid. Het is dus veel gemakkelijker om tegen ze te zeggen dat ze samen afspraken moeten maken en zoveel mogelijk moeten proberen om rekening met elkaar te houden. Het is koddig om te zien hoe ze ook écht met elkaar onderhandelen en concessies doen om tot een eindafspraak te komen waar iedereen zich in kan vinden. En dat gebeurt zonder ruzie en dus ook zonder stress voor mama. Soms kan opvoeden zó gemakkelijk zijn 😉

Maar goed, de pizza pita dus. Drie van de vier wilden met alle geweld pizza lunchen en één van de vier had zijn zinnen toch echt op salade gezet. “Kunnen we dan broodpizza maken met sla erbij?” Dat soort geniale oplossingen kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Al was het alleen maar omdat het idee van een pizza variant mij ook deed watertanden.

Pizza_Pita_Salade_1

Bij gebrek aan een oven of een broodrooster hebben we de pizza pita in een koekenpan klaargemaakt. Zet een koekenpan op het gas en laat de pan warm worden. Invetten van de pan is niet nodig. Bak de pita ongeveer twee minuten per kant zodat ze warm worden en je ze gemakkelijk open kunt snijden.

Besmeer beide helften van een broodje met geconcentreerde tomatenpuree en strooi daar oregano overheen. Beleg één van de helften met kaas en chorizo en plaats de twee helften weer op elkaar. Bak de pizza pita weer twee tot drie minuten per kant, tot de kaas is gesmolten, in een niet ingevette koekenpan.
Snijdt de pizza pita in vieren en je hebt mini pizzapunten.

Pizza_Pita_Salade_2
De salade werd ook deze reis weer een zeer creatieve combinatie. Iedere keer wanneer de kindjes een salade in elkaar draaien verzinnen ze andere ingredienten en combinaties en ik blijf onvoorstelbaar trots dat ze zoveel verschillende dingen lusten en eten. Er werd beslist dat er gekookt ei in de salade moest, dus ik heb braaf eitjes gekookt voor ze, terwijl ze op jacht gingen naar de overige ingredienten.

IJsbergsla blijft een favoriet en dat moest ook deze keer weer de basis zijn voor de rest van de salade. Over de in reepjes gesneden ijsbergsla strooiden ze in stukjes gesneden komkommer. Daaroverheen in partjes gesneden snoeptomaatjes. Tot zover redelijk standaard. Toen hadden ze bedacht dat ze een blik met kaas in de koelkast hadden zien staan. “Dat is toch van die zachte kaas waar je loempia’s mee maakt mam? Die is lekker, dus die kan best over de salade heen.” Met dat het blik kaas werd gepakt spotten ze ook nog een bakje met groene olijven. Die werden direct geconfisqueerd. Daar ging mijn tv-snack voor later op de avond.

De kaas werd over de salade heen gekruimeld en de olijven werden met veel liefde netjes verdeeld over het bord zodat iedereen evenveel zou hebben. Omdat er knoflook in de olijven zat wilden ze ook een dressing met knoflook, maar eerst wilden ze nog een ander kleurtje verzinnen omdat alleen het rood van de tomaatjes er een beetje zielig uit zag. De keuze viel op in dunne ringen gesneden rode ui.

De dressing maakte ze van twee eetlepels knoflook dip die ze verdunden met twee eetlepels water. Nadat deze over de salade heen was gegoten werden de gekookte ei partjes heel mooi bovenop de salade gelegd. Als laatste moesten er vers gesneden bieslook sprietjes overheen, want “zo doen ze het ook in een restaurant”.

Pizza_Pita_Salade_3

Et voila! We konden weer aan tafel. Het grote bord is inmiddels al de standaard als het gaat om het maken van salades en de afspraak is dat er niet wordt gezocht naar de lekkerste stukjes. Iedereen schept gewoon van links naar rechts op tot het bord leeg is. En zoals altijd is dit bord ook weer schoon leeg gegaan.

Pizza_Pita_Salade_Ziplist
Zelfs het opscheppen op de eigen bordjes moest met precisie gebeuren. “Als het eten er op je bord lekker uit ziet dan smaakt het ook veel beter in je mond.” Dit gaan ze natuurlijk nog vaak te horen krijgen als ze een keer de strijd willen aangaan over iets wat ze niet willen eten omdat ze het (zogenaamd) niet lusten. Al hebben ze natuurlijk wel gelijk. Eten doe je ook met je ogen en dat hebben ze al heel goed door.

Eet smakelijk!

Pizza Pita met Salade
Print
Pizza pita met salade – Kiddielunch #3
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
25 min
 

Restjes opmaken als een baas.

Gang: Bijgerecht, Hapjes, Lunch
Keuken: Fusion
Aantal: 5 Personen
Ingredienten
Voor de pizza pita
  • 5 pitabroodjes
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpurree
  • 5 plakken kaas
  • 10 plakjes chorizo
  • oregano
Voor de salade
  • Een halve krop ijsbergsla in reepjes gesneden
  • Een halve komkommer in blokjes gesneden
  • 12 snoeptomaatjes in kwarten gesneden
  • 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
  • Olijfjes naar smaak
  • Zachte witte kaas
  • 2 eetlepels knoflookdip
  • 2 eetlepels water
  • 3 hardgekookte eieren
  • Fijngesneden bieslook
Bereidingswijze
Voor de pizza pita
  1. Bak de pitabroodjes circa twee minuten per kant in een droge koekenpan.
  2. Snijdt de pitabroodjes open en besmeer beide helften met de tomatenpurree.
  3. Bestrooi beide helften met oregano.
  4. Beleg één helft met kaas en twee plakjes chorizo.
  5. Leg de helften terug op elkaar en bak circa twee minuten per kant in een droge koekenpan of tot de kaas gesmolten is.
Voor de salade
  1. Kook de eieren hard, pel ze en snijdt ze in vieren.
  2. Leg de ijsbergsla op een bord.
  3. Strooi hier de komkommer en de snoeptomaatjes overheen.
  4. Verdeel hier de rode ui en de olijfjes overheen.
  5. Verkruimel de kaas over de salade.
  6. Meng de knoflookdip met water, roer het tot een dressing en schenk over de salade heen.
  7. Leg de gekookte ei partjes over de salade heen en garneer met de fijngesneden bieslook.
Tip(s) van de chef
  • De zachte witte kaas kun je bij diverse Turkse toko's vinden. De smaak is zacht en gaat mooi op in de rest van de smaken van de salade. Kun je deze kaas niet vinden, kies dan voor fetakaas. Deze is iets scherper van smaak, maar past ook perfect bij deze combinatie van ingredienten.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Healthy Nomz, Nomz Tags: Chorizo, Kiddielunch, Olijven, Pita, Pizza, Rode ui, Salade, Witte kaas

Vorig bericht: « Cheesy breadcrum
Volgend bericht: Viskoekjes met zalm en limoen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Botermais (Lekker mét en zonder BBQ)
    Botermais (Lekker mét en zonder BBQ)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....