• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Poffertjes (Zonder gist) – Kiddielunch #14

Poffertjes (Zonder gist) – Kiddielunch #14

april 24, 2017 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Poffertjes | TalkNomzToMe.nl

Poffertjes had ik al een eeuwigheid niet meer gemaakt. Tot ik op een rommelmarkt een grote gietijzeren poffertjespan scoorde voor maar €2. Stiekem ben ik nog steeds geen fan van zoetigheden als maaltijd. Poffertjes zijn een uitzondering op de regel en af en toe moet je eens gek doen. De pan zag er nog goed uit en ik had er weinig werk aan om hem schoon te maken. Goede reden dus om voor het eerst in ruim 10 jaar weer eens zelfgemaakte poffertjes op tafel te toveren. Tot groot ongenoegen van de kindjes natuurlijk 😉

Er zijn behoorlijk wat verschillende manieren om poffertjes beslag te maken. Met gist, zonder gist, met stroop in het beslag, met suiker en je kunt ook een hartige variant maken. Omdat ik me voornamelijk druk maakte over het gietijzer wilde ik een simpel recept proberen. Als ik pech zou hebben zouden de poffertjes namelijk in de pan blijven plakken en zou ik alles zo weg kunnen gooien. Ook het omdraaien van de poffertjes is een handigheidje. Waar een poffertjespan tegenwoordig plaats heeft om 11 poffertjes tegelijk te bakken had ik in deze pan ruime voor het bakken van 19 poffertjes tegelijk. Nu maar hopen dat het omdraaien net zoiets is als fietsen.

Poffertjes | TalkNomzToMe.nl

Handig om te pinnen!

Zo maak je poffertjes

Zoals ik al zei ben ik voor gemakkelijk gegaan omdat ik niet wist of ik de pan kon vertrouwen. Ik ben dus voor het gemakkelijkste recept gegaan wat ik ken. En stiekem mag dat ook wel als je voor zes personen poffertjes bakt. Het recept wat ik hier geef heb ik dan ook verveelvoudigd.

Begin met het afwegen van je zelfrijzend bakmeel en voeg hier een snufje zout aan toe. Giet je melk erbij, voeg eieren en suiker toe en ga los met de garde tot je een glad beslag krijgt. In eerst instantie denk je dat je beslag enorm gaat klonteren, maar na een paar keer de garde goed door de kom heen halen zie je dat de klontjes al heel snel verdwijnen.

Je kunt een soeplepel gebruiken om het beslag in de pan te gieten. Nog gemakkelijker is het gebruiken van een spuitflacon of sausfles met een spuitmondje. Niet iedereen is fan van dit soort flessen omdat sommige mensen ze moeilijk schoon te maken vinden. Wij hebben horecakeuken spuitflacons staan en deze laten zich heel gemakkelijk schoonspoelen. Als je enthousiast poffertjes wilt gaan bakken is wat mij betreft een spuitflacon echt een must, zeker wanneer je grote hoeveelheden wilt bakken.

Zet je poffertjespan op het fornuis op middelhoog vuur en laat de pan warm worden tot hij lichtjes gaat roken. Laat wat klontjes boter in de pan vallen en smeer de smeltende boter uit met een kwastje. Giet in ieder kuiltje wat van het poffertjes beslag en zorg dat je iets onder de rand van het kuiltje blijft. De poffertjes gaan namelijk uitzetten. Als je ziet dat de randen van je poffertjes goed gestold zijn kun je de poffertjes omdraaien. Doe dit door met de zijkant van een vork (de buitenste tand van de vork) aan de rand in een poffertje te prikken, hem het kuiltje uit te schuiven en met een draaiende beweging het poffertje “los te vegen” aan de tegenoverliggende zijde van het kuiltje*. Zodra je klaar bent met het laatste poffertje omdraaien is het eerste poffertje klaar.

Leg de poffertjes op een bord, strooi er poedersuiker overheen en leg enkele klontjes roomboter op het geheel.

Eet smakelijk!

Poffertjes | TalkNomzToMe.nl
Print
Poffertjes (Zonder gist) – Kiddielunch #14
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Oer Hollands!

Gang: Lunch, Snack
Keuken: Nederlands
Aantal: 2 pesonen
Ingredienten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingredienten in een kom tot een glad beslag met een garde.
  2. Doe het beslag in een spuitflacon. (Of gebruik een soeplepel/juslepel om het beslag in de poffertjespan te scheppen.)
  3. Zet de poffertjespan op middelhoog vuur op het fornuis.
  4. Als de pan zachtjes begint te walmen smeer je de pan in met boter. (Doe dit door een paar klontjes boter in de pan te laten vallen en deze uit te smeren met een kwastje.)
  5. Giet het beslag in de kuitljes.
  6. Draai de poffertjes na enkele minuten om.
  7. Bak de poffertjes gaar aan de andere zijde.
  8. Haal ze uit de pan en bestrooi direct met poedersuiker en leg enkele klontjes roomboter op de poffertjes.
Tip(s) van de chef
  • Het bakken van poffertjes gaat, net als met pannenkoeken, een beetje op gevoel. Speel wat met hoe hoog je het vuur onder de pan precies zet zodat je jouw poffertjes perfect naar jouw zin krijgt.
  • Vind je het moeilijk om een hele pan in één keer te bereiden, vul dan gewoon maar de helft van de kuiltjes. Zo kun je oefenen tot je de slag te pakken krijgt en dan de pan ineens helemaal vullen.
  • Vind je het omdraaien met een vork moeilijk, of wordt de vork te snel warm naar je zin, gebruik dan een satéprikker voor het omdraaien van de poffertjes.

* Deze uitleg leest ingewikkelder dan hij is. Kijk op een braderie maar eens bij een poffertjeskraam hoe ze de poffertjes omdraaien, dan snap je waarschijnlijk meteen wat ik bedoel.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (6 stemmen, gemiddeld: 3,50 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Brunch, Hapjes, Lunch, Nomz Tags: Poffertjes

Vorig bericht: « Yoghurt duo met zaden en vers fruit (Kiddiebreakfast #1)
Volgend bericht: Oregano knoflook creme fraiche dip »

Lees Interacties

Reacties

  1. Chantal zegt

    april 25, 2017 om 12:20

    Heerlijk! Ik hou ontzettend van poffertjes en pannenkoeken. We eten ze daarintegen bijna nooit. Xxx

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 25, 2017 om 20:05

      Dan kom je toch gewoon een keer lekker eten? 😉

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....