Dit recept voor oregano knoflook creme fraiche hoort bij een van onze nacho recepten. Tot onze grote schaamte kwamen er we achter dat we het recept voor deze dip nog steeds niet online hadden gezet. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Deze dip is overheerlijk bij nachos, gegrilde kip en bij de BBQ misstaat hij ook zeker niet. Wraps en hard broodjes laten zich ook heerlijk besmeren met deze dip voor je ze verder belegt. En hij is supersimpel te maken!
Met slecht drie ingredienten zet je deze dip zo op tafel. Alle ingredienten die je nodig hebt lees je al in de naam. Je hoeft enkel te roeren. Eigenlijk mag het dus helemaal geen recept heten. Gelukkig mag je het jezelf ook wel eens gemakkelijk maken en zelfgemaakt is nu eenmaal honderd keer lekkerder dan een mix uit een zakje. En als het niet uit een zakje komt wordt het opeens wel een recept. Toch?
Zo maak je oregano knoflook creme fraiche
Neem een kom en doe hier de creme fraiche in. Voeg de vers gesneden knoflooktenen en de oregano toe en roer alles goed door elkaar. Laat de dip minstens een half uur afgedekt in de koelkast staan zodat de smaken goed door elkaar trekken.
Dit is letterlijk alles wat je hoeft te doen om deze superlekkere dip op tafel te zetten. Het is dus ook een geweldig leuk karweitje voor (jongere) kinderen om mee te helpen in de keuken. Je kunt niet jong genoeg beginnen met ze wegwijs te maken in de keuken. Des te eerder kun je ze de keuken in sturen om te koken als je er zelf een hekel aan hebt 😉
Eet smakelijk!
Luxe stink uit je schmuicheltje (of hoe je het ook schrijft) saus
- 200 gram creme fraiche
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel oregano
- Maak de knoflooktenen schoon en snijdt ze fijn.
- Doe de creme fraiche in een kom.
- Voeg de gesneden knoflook en de oregano toe en roer alles goed dooreen.
- Dek de dip af met folie en zet hem minimaal een half uur in de koelkast voor je hem serveert.
- Als je niet van een hele zware/compacte dip houd kun je de creme fraiche aanvullen en mengen met mayonaise of dikke yoghurt. Vooral wanneer je yoghurt gebruikt zal de dip frisser worden.
- In plaats van knoflooktenen kun je ook verse knoflook gebruiken. De dip zal dan, naast knoflook, ook iets naar ui smaken. Dit is vooral bij rood vlees erg lekker!
- Eventueel kun je naar smaak nog peper en zout toevoegen. Voor ons is dat bij deze dip niet nodig door de oempf van de knoflook.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie