Quesedillas zijn voor ons zo’n overheerlijk zomergerecht om als lunch of lichte avondmaaltijd op tafel te toveren. Vooral de quesedillas die we als lunch eten zijn geen twee keer hetzelfde. Vaak omdat we ze gebruiken om restjes uit de koelkast op te maken. Of het nu nog een klein beetje maiskorrels is, een halve paprika, een restje gehakt, wat gepluisde kip of bonen in welke variant dan ook, het kan allemaal door de vulling. En het geheim van onze quesedillas? Kaas, heel veel kaas!
Voor de kinderen is dit standaard een feestlunch en zelf wil ik me nog wel eens bezondigen aan het snel in elkaar draaien van quesedillas als ik film zit te kijken. Het is lekker, het is weer eens wat anders en ze gaan perfect samen met salsa of guacamole als je daar nog een restje van hebt staan. (Yep, áls je daar nog een restje van hebt staan. Dat komt hier niet vaak voor :’))
Zo maak je quesedillas
In dit geval viste ik eerst alle restjes uit de koelkast. Gehakt, mais, zoete puntpaprika, tomaat, een halve ui en vulde dit aan met een teen knoflook. Met uitzondering van de mais snijdt je alles klein zodat alle ingredienten straks goed mengen en je met iedere hap die je neemt een explosie van smaakt hebt in je mond.
Bak het gehakt rul in een scheutje olie en voeg daar de overige ingredienten aan toe. Als je net als ik soms ook het vet bewaard van het uitbakken van spek is het een aanrader om je quesedilla vulling in spekvet te bakken. Voeg naar smaak cajun kruiden of een rood pepertje toe en laat de vulling een kleine 10 minuten doorpruttelen.
Dan is het tijd om je quesedillas te gaan vormen. Leg een tortilla neer, strooi hier kaas overheen. Hier overheen schep je de vulling die je zojuist hebt gemaakt, daaroverheen strooi je weer kaas en daar leg je weer een tortilla bovenop.
Leg het geheel in een warme pan en bak de tortillas aan beide zijden knapperig tot de kaas smelt.
Wij snijden de quesedillas in pizzapunten omdat we dat zo heerlijk vinden weghappen. Je kunt ze natuurlijk ook doormidden snijden en dan oprollen voordat je je tanden er in zet. Het is maar net hoe je ze het liefste eet.
Eet smakelijk!
- 100 gram gehakt
- 100 gram maiskorrels
- 1 tomaat
- 1/2 zoete punt paprika
- 1/2 ui
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel cajunkruiden
- 8 tortillas
- 200 gram geraspte kaas
- Snijdt de tomaat en punt paprika in kleine stukjes.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Bak het gehakt rul en voeg daarna de ui toe.
- Voeg wanneer de ui glazig wordt de maiskorrels, tomaat en punt paprika toe.
- Bak alles kort aan en voeg de knoflook en de cajunkruiden toe en laat alles een kleine 10 minuten doorpruttelen.
- Leg een tortilla neer en bestrooi deze met kaas, schep de gemaakte vulling eroverheen, bestrooi weer met kaas en bak de quesedilla aan beide kanten knappering tot de kaas is gesmolten.
- Je kunt van alles aan restjes opmaken in quesedillas. Een restje bonen, gewone paprika, rode ui, kip en zelfs vis. Of smeer eens een restje met chili con carne tussen de tortillas. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Roxanne zegt
Nom!