Reuze Mikado zijn de king-sized versie van een van mijn favoriete koekje toen ik nog een klein meisje was. En eigenlijk staan de Mikado van LU nog steeds wel in mijn top 3 van favoriete koekjes die je zo in de winkel koopt.
Tegenwoordig zijn de Mikado ook gewoon in Nederland in de winkel te verkrijgen, maar in de vorige eeuw (Oh, wat klinkt dat lekker fout XD) moest je toch echt he-le-maal naar Belgie om deze lekkernij te halen. Nu was het niet het meest logische om voor een koekje helemaal naar Belgie te rijden, dus dan ga je al snel aan de slag om te verzinnen hoe je zelf iets kunt maken wat er op lijkt en minstens net zo lekker is. En als je dan toch bezig bent kun je het maar net zo goed ook meteen groot maken, toch?
Als het naast groot ook nog gemakkelijk kan wordt het helemaal een geniaal recept. Deze reuze Mikado maak je met maar twee ingrediënten. Het zelf bakken van de koek waar de chocolade omheen komt is een tijdrovend karwei en kan heel gemakkelijk opgelost worden. Je koopt in de supermarkt gewoon grissini. Geen soepstengels, echte grissini. Die hele dunne, Italiaanse broodstengels zijn de perfecte “koek” voor je reuze Mikado. Het enige wat je daarnaast nog nodig hebt is chocolade. Hier is extra puur de favoriet, al smaak een gewone pure of melkchocolade natuurlijk ook zeker niet verkeerd!
Zo maak je reuze Mikado:
Je hebt niet alleen slechts twee ingredienten nodig, je hebt de reuze Mikado ook in slechts twee stappen gemaakt!
Smelt de chocolade au bain marie. Je hoeft niets aan de chocolade toe te voegen tijdens het smelten. Dit zorgt ervoor dat je chocolade na het dippen sneller uithardt.
Dip je grissini in de chocolade. Houdt ongeveer 1.5 tot 2 centimeter “chocoladevrij” en leg je reuze Mikado op een bord of bakblik bekleed met vetvrij papier. Laat de chocolade terug hard worden, dit kan in de koelkast als je snel wilt smikkelen, en serveer je reuze Mikado bij de koffie of thee.
Deze lekkernij is zo gemakkelijk te maken dat dit ook een heel leuk middagje in de keuken met kinderen is. Bereid je dan wel voor op chocoladesnoetjes, want je kunt er donder op zeggen dat er wordt “gemorst” zodat er vingers afgelikt kunnen worden.
Snoep smakelijk!
Bigger is better, zeker met chocolade.
- 1 pak grissini
- 300 gram pure of melkchocolade
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Dip de grissini in de chocolade.
- Leg de grissini op vetvrij papier en laat de chocolade weer hard worden.
- Dit is een geweldige manier om van restjes chocolade af te komen. Op deze manier tover je al die overgebleven chocolade letters, paaseitjes en chocolade figuren om in een lekkernij voor jong en oud.
- Heb je moeite om de grissini te dippen vanwege de lengte? Neem een eetlepel en schep daarmee de gesmolten chocolade langs de grissini. Overtollige chocolade loopt er weer af en het is ook minder kliederen dan wanneer je probeert te dippen.
- Wat gesmolten chocolade over als je klaar bent met reuze Mikado maken? Kijk even bij ons recept voor pindarotsjes en zorg ervoor dat je dat restje chocolade ook gebruikt in plaats van het weg te gooien.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie