• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Salada com fejão frade e atúm

Salada com fejão frade e atúm

april 30, 2020 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Salada com feijão frade e atúm | TalkNomzToMe.nl

We gaan vandaag voor een heerlijke Portugese maaltijd salade op basis van “black eyed peas” en tonijn. Je zou het bijna een Portugese salade Niçoise kunnen noemen. Snel en makkelijk te maken en nog super gezond ook!

Salada com feijão frade e atúm | TalkNomzToMe.nl

De bonen

Bonen worden al tijden gezien als een superfood en met recht. Deze kleine dingen zitten ram vol met alles wat goed is voor je en je haalt er ook een ton aan energie uit. Win-win situatie lijkt me zo. Nu is feijão frade (beter bekend als black eyed peas of zwarte ogen bonen) hier in Nederland niet zo heel bekend met als gevolg dat er niet vaak mee gekookt wordt. In Portugal daarentegen, worden ze gebruikt in legio gerechten. Waar je in dit geval wel rekening mee moet houden is dat je gedroogde bonen eerst 12 tot 16 uur moet laten wellen voordat je ze kunt koken.

Tonijn

Als er één vissoort is waar Linda en ik allebei gek op zijn, dan is het wel tonijn. Vandaar dat wij voor deze salada com fejão frade e atúm een goede variant tonijn uit blik gebruiken. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een verse moot tonijn, maar dat heeft in dit geval weinig tot geen meerwaarde.

Salada com feijão frade e atúm | TalkNomzToMe.nl

Als side dish of als vullend hoofdgerecht

Los van het feit dat dit een ideaal hoofdgerecht is, kun je de salada com fejão frade e atúm ook goed gebruiken als side om je maaltijd of bbq op te leuken door eens een wat ander soort salade op tafel te toveren. Je gasten zullen versteld staan van de smaak. Leg er een stukje pão caseiro naast en je kunt ze wijsmaken dat je een sterrenchef bent 😉

Approveite!

Salada com feijão frade e atúm | TalkNomzToMe.nl
Print
Salada com fejão frade e atum
Voorbereidingstijd
12 uur
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
12 uur 15 min
 

Snel, makkelijk en super gezond!

Gang: Bijgerecht, Diner
Keuken: Portugees
Keyword: Bonen, Makkelijk, Salade, Tonijn
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 500 gram feijão frade
  • 300 gram tonijn uit blik afgegoten
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 100 gram zwarte olijven
  • 3 eieren gekookt
  • 2 tomaten in kwarten
  • half bosje koriander gehakt
  • n/s olijfolie
  • n/s azijn
  • n/s zout en peper
Bereidingswijze
  1. Laat de bonen 12 tot 16 uur wellen in een kom gevuld met lauw warm water

  2. Kook de bonen gaar dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten

  3. Kook de eieren tot ze hard gekookt zijn dit duurt ongeveer 8 minuten

  4. Snipper de ui en hak de knoflook

  5. Giet de tonijn af

  6. Pel de eieren en snijd deze in kwarten

  7. Snijd de tomaten in kwarten

  8. Giet de bonen af

  9. Meg de tonijn,bonen,ui,knoflook en koriander goed door elkaar

  10. Smaak af met olijfolie, azijn, zout en peper

  11. Garneer met de eieren, tomaten en olijven

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Diner, Healthy Nomz, Lunch, Nomz, Side Nomz, Underwater Nomz Tags: Bonen, Salade, Tonijn, Tonijnsalade

Vorig bericht: « Arroz de pato
Volgend bericht: Linda’s Fried Chicken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....